Standard.

nedjelja septembar 22

(FOTO) Ljubović bogatiji za 500 sadnica bora

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori, danas su na djelu pokazali pripadnici Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova…

131 hits

nedjelja septembar 22

Protest u Podgorici: Prosvjetari traže plate veće 25 odsto

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Predstavnici prosvjetne zajednice s protesta u Podgorici zatražili su povećanje plata 25 odsto, kao i bolje uslove za stambene kredite. 

93 hits

nedjelja septembar 22

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas Nikšićem na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

105 hits

nedjelja septembar 22

Kotor: Spašavali irskog državljanina sa Pestingradskih vrleti punih deset sati

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Gotovo deset sati trajalo je spašavanje irskog državljanina Shona Culena (54) koga su kotorski spasioci uspjeli da spuste sa nepristupačnog terena jutros oko 3 sata i 30 minuta, prenosi Skala…

116 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 17:33

Na Cetinju 12 odsto više turista u odnosu na prošlu godinu

Iako je ljetnji dio turističke sezone završen, prijestonica Cetinje ostvaruje najbolje rezultate upravo u septembru, kazao je direktor Turističke organizacije (TO) Cetinje Oskar Huter. Situacija je posebno dobra, kako je istakao, kada je riječ o izletničkom turizmu.

“Kada su brojke u pitanju, već smo evindentirali 12 odsto više turista, za uporedni period januar/avgust kakav je bio u 2018. Naime, u 2019. imamo nekih 110.000 izletnika. Važno je napomenuti, da su izletnici ona kategorija turista koji dolaze u pratnji vodiča, i u organizovanim grupama. To znači da je broj turista koji je bio na Cetinju, boravio ili cirkulisao, svakako premašio tu cifru i za 30 odsto više, nego što je ova zvanična brojka koja je utvrđena. Veoma smo zadovoljni, ali idemo da obilježimo i mjesece koji su pred nama, želimo da bilježimo rekorde, kako smo to uradili i u ovom predhodnom periodu”, dodao je on.

Kada su u pitanju izletnici, naveo je Huter, Cetinje je jedna posebna kategorija.

“I svako ko posjeti Crnu Goru negdje je u obavezi da dođe i na Cetinje, da bi mogao da se pohvali da je bio u Crnoj Gori, uz svo uvažavanje malih gradova, ovo je ipak sjedište Crne Gore – U duhovnom, svjetovnom i kulturnom smislu. 80 odsto kulturne baštine se čuva na Cetinju, tako da je to svakako najbolji mamac za sve turiste”, dodao je prvi čovjek cetinjske TO.

Kako je dalje kazao, TO se trudi da organizacijom obilaska svih kulturnih dešavanja, raznih aktivnosti, manifestacija, što više uradi kako bi i oni gosti koji su već na Cetinju , bili upućeni u ponudu.

Već u danima koji su pred nama , imamo obilježavanje dana Kulturnih dana Italije, i zajedno sa zajednicom Italiana iz Kotora, pravimo veče italijanske muzike. Imaćemo, takođe, 4. i 5. septembra i jednu aktivnost koja je organizovana zajedno sa Zaštitnikom za ljudska prava i slobode, a nakon toga imamo i jednu modnu reviju, koju organizuje Narodni muzej, tako da očekuje nas još pregršt dešavanja i aktivnosti, kako bi i svi oni turisti koji nas posjete imali lijepe uspomene sa Cetinja”, zaključio je Huter.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.