Standard.

petak oktobar 18

Kup oslobođenja Herceg Novog 2019.

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Jedriličarski klub “Jugole Grakalić” organizuje regatu Kup oslobođenja Herceg Novog 2019. za klase Optimist i Laser, koja se održava u subotu 19. i nedelju 20. oktobra u akvatorijum hercegnovskog zaliva,…

129 hits

petak oktobar 18

Broj taksi vozila u Podgorici smanjen za 96

Optimalan broj taksi vozila za Podgoricu je 870, predvidio je program organizovanja auto-taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada Podgorice za 2019. godinu koji je donio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, piše…

239 hits

četvrtak oktobar 17

Parking ispred Delte biće besplatan nedjeljom

Tržni centar Delta siti neće naplaćivati parking neradnom nedjeljom, počev od 20. oktobra, potvrdili su Dnevnim novinama u tom šoping molu.

402 hits

četvrtak oktobar 17

Herceg Novi – dobra posjećenost i u oktobru

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Prema podacima Turističke organizacije Herceg Novog, u gradu boravi 7.717 gostiju, što je 49 odsto više nego prošle godine u istom periodu. Od pomenutog broja, 7.062 su inostrani, a 654 domaći…

385 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 09:55

Požar na peletari u Pljevljima: Zahvaljujući brzoj intervenciji spašena fabrika

Požar na peletari u Pljevljima: Zahvaljujući brzoj intervenciji spašena fabrika FOTO: Pv informer

Sinoć, jedan sat poslije ponoći došlo je do požara na pogonu fabrike za proizvodnju peleta DOO “Jasen” na Srdanovom grobu – Kotline kod Pljevalja.

Dolaskom na lice mjesta, dvije ekipe pripadnika Službe zaštite zatekli su požar u početnoj fazi gorenja koji je zahvatio krovnu konstrukciju objekta, piše Pv informer

Zahvaljujući blagovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca-spasilaca spriječeno dalje širenje požara na kompletan objekat i izazivanje ogromne materijalne štete. Gašenje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Ovo nije prvi požar na pomenutom objektu. I u ranijem periodu dolazilo je do požara koji su zahvaljujući prisebnosti zaposlenih u preduzeću, a zatim i brzoj intervenciji vatrogasaca-spasilaca brzo lokalizovani.

Treba napomenuti da je ovo preduzeće proizvođač i isporučilac peleta za građane Pljevalja po subvencioniranim cijenama pa je veoma važno da ovaj požar ne uspori isporuku peleta građanima na pragu nove grejne sezone.

Pljevaljsko preduzeće “Jasen” tokom ljeta dostavilo je najpovoljniju ponudu za nabavku peleta, koji će se građanima isporučivati po subvencioniranim cijenama u okviru realizacije kratkoročnih mjera Vlade čiji je cilj smanjenje zagađenja vazduha u tom gradu. “Jasen” je dužan da po ugovoru isporuči 1.400 tona peleta.

Građani će pelet moći nabave po cijenama za pedeset odsto manjoj od ponuđene. Pljevljaci koji imaju peći na pelet moći će da nabave najviše dvije tone tog energenta.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.