Standard.

nedjelja septembar 22

(FOTO) Ljubović bogatiji za 500 sadnica bora

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Da je zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza i zadatak svih nas u Crnoj Gori, danas su na djelu pokazali pripadnici Vojske Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova…

126 hits

nedjelja septembar 22

Protest u Podgorici: Prosvjetari traže plate veće 25 odsto

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Predstavnici prosvjetne zajednice s protesta u Podgorici zatražili su povećanje plata 25 odsto, kao i bolje uslove za stambene kredite. 

89 hits

nedjelja septembar 22

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas Nikšićem na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

101 hits

nedjelja septembar 22

Kotor: Spašavali irskog državljanina sa Pestingradskih vrleti punih deset sati

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Gotovo deset sati trajalo je spašavanje irskog državljanina Shona Culena (54) koga su kotorski spasioci uspjeli da spuste sa nepristupačnog terena jutros oko 3 sata i 30 minuta, prenosi Skala…

112 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 20:22

Podgorice, zaposli ovoga čovjeka, inženjera informatike koji svira ulicama Glavnog grada!

Jedan korisnik društvene mreže Facebook naišao je u Ulici Slobode na čovjeka koji svira gitaru i tako pokuša da se snađe u Glavnom gradu.

Inače, David Azari, čovjek iz priče, inženjer je informatike, zna engleski jezik, a pobjegao je u Crnu Goru iz Irana, i pokušava da koru hljeba i novi dom pronađe ovdje, kod nas.

Korisnik facebooka Simo Momov, objavio je na toj društvenoj mreži status koji se brzo proširio, dijele ga svi, u nadi da Davidu neko ponudi posao.

I mi ćemo doprinijeti skromno prenošenjem Simovog posta u cjelosti. On najbolje kazuje sve.

''Šetah danas kroz ulicu Slobode i čujem gitaru, ništa novo. Prilazim i vidim čovjek u srednjim godinama tamnoput, čudno mi to bjese, pomislih da nije rom. Pridjoh i dadoh nešto sitno što sam imao, a on promrmlja jedva 'hvala' sa nekim akcentom. Meni to čudno bi, produžih pa se vratih, i pitah ga odakle je? On me pogleda radoznalo i odgovori 'ne razumijem'. Upitah ga da li priča engleski, odgovori 'yes'.

Sporazumjesmo se tako. Upitah ga odakle je, kaže da je iz Irana, došao je tu i živi u kampu na Koniku. Kaže da je inženjer informatike, da je radio tamo oko kompjutera i uzgred radio u nekoj stampariji. Dokle sam ga to ispitivao, sav radostan je odgovarao, nekako nostalgično. Upitah ga radi li sad ođe, jer sam vidio pored ovaj natpis. Kaže ne i pokazuje mi na natpis na kojem piše 'TRAŽIM POSAO MOGU OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE, U BAŠTI, PRANJE SUDOVA' itd. Kaže radio bi bilo što samo da preživi.

Nekako sam htio da mu pomognem, a nisam znao kako bez ovako. Pa sam mu rekao da ću objaviti na fejsbuku njegovu priču, pa možda i još neko od mojih prijatelja objavi, i možda ga neko pozove da radi, makar na dnevnicu.

Kad je to čuo, ozari mu se lice, nekako se obradovao kao da sam mu već našao posao,tu sam se malo osjetio nelagodno da mu ne dajem lažnu nadu ali ipak ću pokušati.

Iako ovo nikad nisam uradio u životu, a shvatam da bi možda ovime pomogao nekome ko je u tuđini, zamolio bih vas koji procitate da makar objavite, možda se neko javi da mu nađe neki posao. Naše malo, nekome mnogo znači, veliki je Onaj gore što nas gleda, i vratiće nam to što pomazemo itekako.

Njegovo ime je David Azari iz Irana ima naš broj telefona, nema Viber ima samo Whatsapp 069889659. Pa neka Vam se na dobro vraća.''

Izvor: Antena M

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.