Standard.

nedjelja januar 19

Patrijarh Irinej dolazi u Pljevlja 26. januara

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će ove godine biti organizovana  26. januara u Pljevljima nakon protestne litije ulicama grada. To su potvrdili iz Nove srpske demokratije.

239 hits

nedjelja januar 19

VIDEO: Veliki dio Jugozapadne obilaznice asfaltiran, uveliko se radi i na izgradnji mosta

Radovi na izgradnji Jugozapadne obilaznice u Podgorici u punom su jeku. Veliki dio dionice je asfaltiran, a uveliko se radi i na izgradnji mosta na Morači. 

511 hits

nedjelja januar 19

Raspisan tender za izradu Idejnog rješenja za Dobre Vode i Veliki pijesak

Saradnjom Regionalnog vodovoda, Opštine Bar i EBRD uz podršku Vlade Crne Gore započete aktivnosti na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja, sakupljanja i tretmana otpadnih voda u naselju Dobra Voda i Veliki Pijesak.

119 hits

nedjelja januar 19

U Rudniku uglja magla ukinula treću smjenu

Noćna magla u Pljevljima je ovih dana onemogućile da zaposleni u Rudniku uglja rade treću smjenu.

133 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 18:15

Zenka: Ekonomski elaborati pokazali opravdanost Opštine Tuzi

Opština Tuzi investiraće u realizaciji potreba svojih građana/ki u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoju biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tokom radne posjete novoj Opštini Tuzi.

Ministar sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tuzi, i tom prilikom razgovarao  sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz Ministarstva.

Zenka je podsjetio da su svi ekonomski elaborati pokazali finansijsku održivost, te da je siguran da nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede.

Zenka je kazao da Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standard.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj istakao je da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom Crne Gore nastaviti saradnju za dobrobit svih građana/ki. On se zahvalio ministru na posjeti, kazavši da je formiran vići dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela. 

Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opština Tuzi, Vlada Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

 Posljednji put izmijenjeno srijeda, 11 septembar 2019 20:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.