Standard.

srijeda novembar 20

Potraga za tijelom u Morači nastavlja se i danas

Potraga za osobom koja je prije dva dana ušla u rijeku Moraču kod Ruskog mosta, nastavlja se i danas, kazao je za portal Standard komandir Službe zaštite i spasavanja Goran…

197 hits

srijeda novembar 20

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

Saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje je obustavljen, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore. Kako navode, saobraćaj na tom putu je u prekidu od 6.…

174 hits

srijeda novembar 20

Kučki katuni na Koritima u katastarskim opštinama Tuzi

Granice jedne opštine, po pravilu, poklapaju sa područjem katastarskih opština koje ulaze u njen sastav, predviđa Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore. Rukovodeći se ovom normom iz Opštine Tuzi ostaju…

189 hits

srijeda novembar 20

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima

Nakon što je dobila prvu javnu punionicu za električna vozila, Podgorica dobija i prvu taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon. Šest Tesla vozila (Model S) su već u…

207 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 18:15

Zenka: Ekonomski elaborati pokazali opravdanost Opštine Tuzi

Opština Tuzi investiraće u realizaciji potreba svojih građana/ki u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoju biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tokom radne posjete novoj Opštini Tuzi.

Ministar sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tuzi, i tom prilikom razgovarao  sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz Ministarstva.

Zenka je podsjetio da su svi ekonomski elaborati pokazali finansijsku održivost, te da je siguran da nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede.

Zenka je kazao da Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standard.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj istakao je da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom Crne Gore nastaviti saradnju za dobrobit svih građana/ki. On se zahvalio ministru na posjeti, kazavši da je formiran vići dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela. 

Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opština Tuzi, Vlada Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

 Posljednji put izmijenjeno srijeda, 11 septembar 2019 20:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.