Standard.

ponedjeljak septembar 16

Požar u kući na Starom aerodromu, vatrogasac lakše povrijeđen

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja danas je u 15:56 dojavljeno da je došlo do požara u kući, u ulici Kozaračkoj u naselju Stari aerodrom. Kako je saopšteno na njhovoj Facebook…

278 hits

ponedjeljak septembar 16

Počinju radovi na obnovi fasade zgrade "Maša"

U okviru redovnih aktivnosti koje Glavni grad Podgorica sprovodi na obnovi fasada, Agencija za stanovanje počinje radove na obnovi fasade zgrade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, popularno nazvanoj zgrada “Maše”…

181 hits

ponedjeljak septembar 16

Pljevlja: U vodi iz vodovoda “Breznica” insekti!

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Zabrinuti građani iz ulica Sutjeske, Bihaćke i Boljanićke u Pljevljima, koji vodu za piće dobijaju iz gradskog vodovoda “Breznica” javili su da se u vodi nalaze insekti, prenosi PV Informer.

164 hits

ponedjeljak septembar 16

Rekonstruisana škola Boško Buha u Kominima, uloženo 27.000 eura

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Područno odjeljenje škole “Boško Buha” Komini u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Kako ističu, zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja…

138 hits

 
 
 
 
srijeda, 11 septembar 2019 18:15

Zenka: Ekonomski elaborati pokazali opravdanost Opštine Tuzi

Opština Tuzi investiraće u realizaciji potreba svojih građana/ki u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoju biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tokom radne posjete novoj Opštini Tuzi.

Ministar sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tuzi, i tom prilikom razgovarao  sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, saopšteno je iz Ministarstva.

Zenka je podsjetio da su svi ekonomski elaborati pokazali finansijsku održivost, te da je siguran da nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede.

Zenka je kazao da Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standard.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj istakao je da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom Crne Gore nastaviti saradnju za dobrobit svih građana/ki. On se zahvalio ministru na posjeti, kazavši da je formiran vići dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela. 

Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opština Tuzi, Vlada Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

 Posljednji put izmijenjeno srijeda, 11 septembar 2019 20:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.