Standard.

ponedjeljak septembar 16

Požar u kući na Starom aerodromu, vatrogasac lakše povrijeđen

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja danas je u 15:56 dojavljeno da je došlo do požara u kući, u ulici Kozaračkoj u naselju Stari aerodrom. Kako je saopšteno na njhovoj Facebook…

271 hits

ponedjeljak septembar 16

Počinju radovi na obnovi fasade zgrade "Maša"

U okviru redovnih aktivnosti koje Glavni grad Podgorica sprovodi na obnovi fasada, Agencija za stanovanje počinje radove na obnovi fasade zgrade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, popularno nazvanoj zgrada “Maše”…

175 hits

ponedjeljak septembar 16

Pljevlja: U vodi iz vodovoda “Breznica” insekti!

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Zabrinuti građani iz ulica Sutjeske, Bihaćke i Boljanićke u Pljevljima, koji vodu za piće dobijaju iz gradskog vodovoda “Breznica” javili su da se u vodi nalaze insekti, prenosi PV Informer.

157 hits

ponedjeljak septembar 16

Rekonstruisana škola Boško Buha u Kominima, uloženo 27.000 eura

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Područno odjeljenje škole “Boško Buha” Komini u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Kako ističu, zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja…

130 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 10:23

Treći Tivat World festival počinje danas

Danas počinje treći Tivat World festival. Festival će otvoriti Bilja Krstić sa orkestrom a zvijezda večeri je legendarni Femi Kuti sa bendom. Prije nego počne muzički program na tivatskoj rivi umjetnici će izvesti performans.

Tivat World festival održava se po treći put za redom. Pokrovitelj festivala je turistička organizacija Tivat.

Ove godine sa četiri bine i to od 12. do 14. septembra. Glavna bina “Riva” na tivatskoj promenadi, druga bina u luksuznom kompleksu Luštica Bay, treća u luksuznom naselju Porto Montenegro, a četvrta “Akustik” bina u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra – Srbija, Irfan – Bugarska, Ethno Jazz Orchestra – Srbija, Atma Mundi Ensemble – Hrvatska sa crnogorskim najboljim jazz vokalom Sanja Raičković.

Kako svake godine tako i ove godine tri benda sa tri kontinenta svjetske zvijezda Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna – Portugal i Tanin Trio.

Festival će otvoriti princ afričkog funk zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force.

Novina ove godine je okrugli sto na temu – “Kreativne Industrije – Ekologija i Kultura”. Takođe će biti umjetnički performansi na temu ekologije u toku festivala.

Učesnici okruglog stola će biti građani, renomirani ekolozi, kulturni radnici i umjetnici. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture. Činjenica da smo jedina ekološka država na svijetu se nije dovoljno iskoristila, pa organizatori žele na kreativan način da spoje ekologiju i umjetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprijede kulturnu i turističku ponudu kao i poboljšaju životni standard građana Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO “Fluid Drum”, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.