Standard.

srijeda novembar 20

Potraga za tijelom u Morači nastavlja se i danas

Potraga za osobom koja je prije dva dana ušla u rijeku Moraču kod Ruskog mosta, nastavlja se i danas, kazao je za portal Standard komandir Službe zaštite i spasavanja Goran…

186 hits

srijeda novembar 20

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

Saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje je obustavljen, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore. Kako navode, saobraćaj na tom putu je u prekidu od 6.…

163 hits

srijeda novembar 20

Kučki katuni na Koritima u katastarskim opštinama Tuzi

Granice jedne opštine, po pravilu, poklapaju sa područjem katastarskih opština koje ulaze u njen sastav, predviđa Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore. Rukovodeći se ovom normom iz Opštine Tuzi ostaju…

178 hits

srijeda novembar 20

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima

Nakon što je dobila prvu javnu punionicu za električna vozila, Podgorica dobija i prvu taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon. Šest Tesla vozila (Model S) su već u…

196 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 10:23

Treći Tivat World festival počinje danas

Danas počinje treći Tivat World festival. Festival će otvoriti Bilja Krstić sa orkestrom a zvijezda večeri je legendarni Femi Kuti sa bendom. Prije nego počne muzički program na tivatskoj rivi umjetnici će izvesti performans.

Tivat World festival održava se po treći put za redom. Pokrovitelj festivala je turistička organizacija Tivat.

Ove godine sa četiri bine i to od 12. do 14. septembra. Glavna bina “Riva” na tivatskoj promenadi, druga bina u luksuznom kompleksu Luštica Bay, treća u luksuznom naselju Porto Montenegro, a četvrta “Akustik” bina u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra – Srbija, Irfan – Bugarska, Ethno Jazz Orchestra – Srbija, Atma Mundi Ensemble – Hrvatska sa crnogorskim najboljim jazz vokalom Sanja Raičković.

Kako svake godine tako i ove godine tri benda sa tri kontinenta svjetske zvijezda Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna – Portugal i Tanin Trio.

Festival će otvoriti princ afričkog funk zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force.

Novina ove godine je okrugli sto na temu – “Kreativne Industrije – Ekologija i Kultura”. Takođe će biti umjetnički performansi na temu ekologije u toku festivala.

Učesnici okruglog stola će biti građani, renomirani ekolozi, kulturni radnici i umjetnici. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture. Činjenica da smo jedina ekološka država na svijetu se nije dovoljno iskoristila, pa organizatori žele na kreativan način da spoje ekologiju i umjetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprijede kulturnu i turističku ponudu kao i poboljšaju životni standard građana Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO “Fluid Drum”, a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.