Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Divlje deponije problem u Baru: Javne površine nisu poligon za iživljavanje

Divlje deponije već godinama su problem opštine Bar. Smeća i plastičnih kesa ima na svakom koraku. Radnici Komunalnog preduzeća, i pored angažovanosti na čišćenju, ne mogu da utiču na ekološki…

257 hits

ponedjeljak oktobar 21

Igralište na Ćemovskom polju: Danju sport i igra, noću špric i igla

Preko dana igralište na Ćemovskom poljukoriste djeca, a nerijetko i sportisti i rekreativci, a preko noći ono postaje leglo uživaoca narkotika. Zavisnici od psihoaktivnih supstanci za sobom ostavljavaju iskorištene krvave…

257 hits

ponedjeljak oktobar 21

Dio Mataguža dobio uličnu rasvjetu, donacija „Gradnje promet“

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani dijela sela Mataguži u Zeti dobili su prije nekoliko dana uličnu rasvjetu zahvaljujući donaciji kompanije „Gradnja promet“. Donacija je obuhvatila 19 led svjetiljki i kompletnu dodatnu opremu za njihovu montažu,…

211 hits

ponedjeljak oktobar 21

Mještani Donje Zaljuti ogorčeni: "Pacijent prije do bolnice nego Hitna pomoć do njega"

Mještanin sela Donja Zaljut, nadomak Cetinja Veljko Krivokapić ogorčen je što ekipa Hitne pomoći, nakon što su obaviješetni da ga je ujela zmija otrovnica i da ga komšija vozi prema…

260 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 septembar 2019 15:08

Rekonstruisana škola Boško Buha u Kominima, uloženo 27.000 eura

Područno odjeljenje škole “Boško Buha” Komini u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27.000 eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Kako ističu, zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja na pelet, vodovodne instalacije, fasada, postavljanje oluka, te krečenje unutrašnjosti škole.

“Trenutno je u matičnoj školi u toku ugradnja grijanja na pelet, vrijednosti oko 55.000 eura. Investicije u proteklom trogodišnjem periodu u pomenutu školu, uključujući i područne ustanove, ukupno iznose preko 150.000 eura i obuhvataju kako ulaganja Ministarstva prosvjete i same škole, tako i donatora i partnera poput opštine, civilnog sektora, predstavnika privrede, ambasada, političkih subjekata i drugih”, navodi se u saopštenju. 

OŠ “Boško Buha” je jedna od tri gradske osnovne škole u Pljevljima. U školskoj 2019/2020 godini upisano je 450 učenika koji su raspoređeni u 29 odjeljenja. Obrazovno-vaspitni proces se realizuje u zgradi matične škole, te područnom odjeljenju “Ilino brdo” i “Komini”.

Šef Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete Filip Grujić saopštio je da ulažu maksimalne napore da raspoloživim sredstvima omoguće kvalitetan rad djece u školama. 

“Posebno nam je drago što se na tom putu sve više uključuje čitava zajednica, od civilnog sektora i opština do privrede, pa i političkih subjekata, koji prepoznaju značaj investiranja u obrazovanje i žele da daju svoj doprinos”, kazao je Grujić.

Direktor škole Albin Kondo ističe da je u poslednjih nekoliko godina mnogo urađeno na rekonstrukciji objekata, kako matične škole, tako i područnih odjeljenja Komini i Ilino Brdo, kako bi djeca i nastavnici imali priliku da obrazovno-vaspitni rad realizuju u dobrim uslovima.

“Mnogo je urađeno i po pitanju prevoza učenika iz područja udaljenih više kilometara od škole. Za naredni period planiramo rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje i školskog igrališta. Moram posebno istaći kompletan kolektiv naše škole i sve timove koji rade na poboljšavanju kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa. U našoj školi vlada rad, red i disciplina i ona je uvijek bila mjesto otvorenog srca, a takva će ostati i u narednom periodu”, poručio je Kondo.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.