Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Divlje deponije problem u Baru: Javne površine nisu poligon za iživljavanje

Divlje deponije već godinama su problem opštine Bar. Smeća i plastičnih kesa ima na svakom koraku. Radnici Komunalnog preduzeća, i pored angažovanosti na čišćenju, ne mogu da utiču na ekološki…

253 hits

ponedjeljak oktobar 21

Igralište na Ćemovskom polju: Danju sport i igra, noću špric i igla

Preko dana igralište na Ćemovskom poljukoriste djeca, a nerijetko i sportisti i rekreativci, a preko noći ono postaje leglo uživaoca narkotika. Zavisnici od psihoaktivnih supstanci za sobom ostavljavaju iskorištene krvave…

253 hits

ponedjeljak oktobar 21

Dio Mataguža dobio uličnu rasvjetu, donacija „Gradnje promet“

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani dijela sela Mataguži u Zeti dobili su prije nekoliko dana uličnu rasvjetu zahvaljujući donaciji kompanije „Gradnja promet“. Donacija je obuhvatila 19 led svjetiljki i kompletnu dodatnu opremu za njihovu montažu,…

206 hits

ponedjeljak oktobar 21

Mještani Donje Zaljuti ogorčeni: "Pacijent prije do bolnice nego Hitna pomoć do njega"

Mještanin sela Donja Zaljut, nadomak Cetinja Veljko Krivokapić ogorčen je što ekipa Hitne pomoći, nakon što su obaviješetni da ga je ujela zmija otrovnica i da ga komšija vozi prema…

256 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 16 septembar 2019 15:24

Pljevlja: U vodi iz vodovoda “Breznica” insekti!

Zabrinuti građani iz ulica Sutjeske, Bihaćke i Boljanićke u Pljevljima, koji vodu za piće dobijaju iz gradskog vodovoda “Breznica” javili su da se u vodi nalaze insekti, prenosi PV Informer.

Redakcija tog portala kontaktirala je nadležne u službi “Vodovod” i dobila informaciju da se takva pojava dešava svake godine u sušnom periodu, jer pumpe crpe vodu malog vodostaja, a ne posjeduju Pogon za prečišćavanje vode. Radnici Vodovoda su izašli na teren i uzeli uzorke vode koji će biti upućeni u laboratoriju u Užicu na ispitivanje.

Rukovodeći kadar u toj službi je mnogo puta tražio od opštine Pljevlja da u Kapitalnom dijelu Opštinskog budžeta odvoji sredstva za izgradnju Pogona za prečišćavanje vode iz rijeke Breznice i jezera Otilovići da bi se konačno riješili česti problemi oko snadbjevanja grada vodom za piće, piše PV Informer.

U međuvremenu su, što im je zakonska obaveza, obavjestili pljevaljsku epidemiološku i sanitarnu inspekciju o problemu koji se pojavio u ulicama niske zone iz vodovoda “Breznica”.

a7 8

Iz Opštinske sanitarne inspekcije PV Informer je dobio informaciju da su upoznati sa slučajem i da su uzeti uzorci vode radi ispitivanja. Iz sanitarne inspekcije tvrde da su kod zadnjeg ispitivanja vode, protekle nedelje, iz svih gradskih Vodovoda, kao i izvora u Vodicama i gradskoj fontani svi rezultati pokazali da je voda ispravna za piće.

U razgovoru sa direktorom Direkcije za razvoj i investicije opštine Pljevlja, PV Informer je doznao da je za izgradnju Pogona za prečišćavanje vode iz vodovoda “Breznica potrebno 1.450.000 eura, a da je za Pogon za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići potrebno preko 4 miliona eura, te da Opština nije u mogućnosti da bez podrške države i međunarodnih fondova finansira izgradnju ovih životnih projekata za građane Pljevalja.

PV Informer piše da će u okviru planova Budžeta za opštinu Pljevlja za 2020. godinu pokušati da uz podršku sredstava iz državnog budžeta u iznosu od pola miliona eura i izdvajanjem sredstava iz lokalnog i iz IPA fondova doći do realizacije ovog veoma značajnog projekta.

Pljevljaci su zabrinuti za svoje zdravlje,a ovih dana se veći broj građana sa stomačnim tegobama javio za pomoć bolnicama.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.