Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Divlje deponije problem u Baru: Javne površine nisu poligon za iživljavanje

Divlje deponije već godinama su problem opštine Bar. Smeća i plastičnih kesa ima na svakom koraku. Radnici Komunalnog preduzeća, i pored angažovanosti na čišćenju, ne mogu da utiču na ekološki…

249 hits

ponedjeljak oktobar 21

Igralište na Ćemovskom polju: Danju sport i igra, noću špric i igla

Preko dana igralište na Ćemovskom poljukoriste djeca, a nerijetko i sportisti i rekreativci, a preko noći ono postaje leglo uživaoca narkotika. Zavisnici od psihoaktivnih supstanci za sobom ostavljavaju iskorištene krvave…

247 hits

ponedjeljak oktobar 21

Dio Mataguža dobio uličnu rasvjetu, donacija „Gradnje promet“

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani dijela sela Mataguži u Zeti dobili su prije nekoliko dana uličnu rasvjetu zahvaljujući donaciji kompanije „Gradnja promet“. Donacija je obuhvatila 19 led svjetiljki i kompletnu dodatnu opremu za njihovu montažu,…

202 hits

ponedjeljak oktobar 21

Mještani Donje Zaljuti ogorčeni: "Pacijent prije do bolnice nego Hitna pomoć do njega"

Mještanin sela Donja Zaljut, nadomak Cetinja Veljko Krivokapić ogorčen je što ekipa Hitne pomoći, nakon što su obaviješetni da ga je ujela zmija otrovnica i da ga komšija vozi prema…

252 hits

 
 
 
 
nedjelja, 22 septembar 2019 14:24

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji

Biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša: Una i Jakša najmlađi učesnici, Krsto Popović najstariji Foto: Onogošt

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas Nikšićem na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

„Nama je cilj da pošaljemo jasnu poruku poruku našem gradu da su nam potrebne biciklističke staze, da je mnogo djece koja voze bicikl. Roditelji bi vjerovatno puštili djecu da voze bicikl od kuće do škole. Isto kao što bismo mi, uz veću sigurnost i bolju infrastrukturu, išli na posao biciklom“, poručila je predsjednica BK „Perun“ Ana Petrović Njegoš. 

Ruta duga četiri kilometra je imala za cilj promociju biciklizma kao ekološkog i ekonomičnog sredstva koji ne zagađuje životnu sredinu.

Benefite biciklizma prepoznao je dvanaestogodišnji Stevan Vućić, koji je, iako mlad, već poznati učesnik ove biciklijade. 

naslovna1 3

Foto: Onogošt

"Bio sam skoro svake godine ovdje i osvajao sam nagrade. U slobodno vrijeme volim da vozim bicikl. Služi mi kao prevozno sredstvo da odem gdje god hoću i jako je korisno za naše zdravlje“, kazao je Stevan.

Svi članovi porodice Vukićević bili su učesnici današnje biciklijade. Kako ističe Maksim Vukićević, ovo je prilika da djeci ukaže koliko je bitno provoditi vrijeme u prirodi. 

„Prijavio sam se da djecu izvedem na ulicu da vide kako je to voziti bicikl. Želim dok su mali da im usadim ljubav ka zdravim životnim navikama“, kazao je Maksim.

Strast prema biciklizmu Goran Vulanović gaji od malena. U slobodno vrijeme, kako kaže, prelazi i preko 30 kilometara na svom dvotočkašu. 

najmladji najstariji

Foto: Onogošt

Prigodne nagrade otišle su u ruke 20 najmlađih učesnika

 

 

Izvor: Onogošt

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.