Standard.

četvrtak decembar 12

Simović i Vuković na terenu: Počinje izgradnja vodovoda za cijelu Lješansku nahiju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i gradonačelnik Glavnog grada Podgorice dr Ivan Vuković obilježili su danas početak izgradnje vodovodnog sistema Kaluđerovo oko - Kamenica,…

20 hits

četvrtak decembar 12

Đeljošaj: Budžet Glavnog grada urađen nezakonito

Budžet Glavnog grada za narednu godinu je urađen nezakonito, jer u njemu nijesu predviđena novčana sredstva za finansiranje KIC-a Malesija čiji je Glavni grad osnivač, saopštio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine…

143 hits

srijeda decembar 11

Glavni grad i Opština Tuzi blizu rješenja oko podjele institucija

Glavni grad i opština Tuzi, uspjeli su da se usaglase oko podjele institucija na zadovoljstvo obije strane, te KIC - Malesija neće biti zatvoren od 1. januara, saznaje portal Standard.

316 hits

srijeda decembar 11

Mještani Tološa traže školu koju čekaju skoro četiri decenije

Objavljeno u: Gradovi

Mještani Tološa juče su na centralnoj javnoj raspravi povodom Nacrta Programa uređenja prostora Glavnog grada za narednu godinu negodovali zbog višedecenijskog čekanja na izgradnju škole u ovom naselju, kao i…

304 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 09 oktobar 2019 10:04

Petrovac: Dom za stare, gradnja dodatnog objekta u punom je jeku

Petrovac: Dom za stare, gradnja dodatnog objekta u punom je jeku FOTO: Boka News

Ženski franjevački samostan Sveti Vid u Petrovcu od 1966. godine postao je neformalan Dom za nezbrinuta, usamljena i bolesna stara lica sa teritorije Budve i Petrovca.

Vođene ljubavlju i humanošću šest časnih sestara koje vode ovaj Dom, pokrenule su izgradnju dodatnog objekta koji će na površini od oko 800 metara kvadratnih obezbijediti dodatnih 33 ležaja.

Završetak grubih radova očekuje se do Nove godine.

Dozvolu za gradnju novog Doma crkva Sveti Vid dobila je jos krajem 2015. godine kada je od tadašnjeg predsjednika Opštine dobila i plaćene komunalij, piše Boka news.

Iznos od 100 hiljada eura za grube radove dobili su od Opštine Budva 2018. godine, dok je 80 hiljada dolara dobijeno od Biskupske konferencije Američke crkve, što je združeno sa njihovom ušteđevinom dovoljno za plaćanje radne snage. Kako cijela zamisao košta mnogo više, oko kompletne realizacije, prema riječima sestre Drite, uzdaju se u Boga i ljude dobre volje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.