Standard.

srijeda oktobar 16

(VIDEO) Nova ekološka katastrofa na Limu: Velika količina uginule živine na obali rijeke

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Na rijeci Lim dogodio se novi ekološki incident. Naime, nakon velikog pomora ribe na obalama te rijeke nalazi se ogromna količina uginule živine!

288 hits

srijeda oktobar 16

Pljevlja: Izgorio stan, nema povrijeđenih

U stanu M. P. u ulici Marka Miljanova u Pljevljima sinoć je izbio požar oko 21 sat, javlja Pv informer.

274 hits

srijeda oktobar 16

Đelošaj poručio Glavnom gradu: Preuzimamo sva preduzeća ili nijedno

Opština Tuzi izričita je da neće preuzeti Kulturno – informativni centar Malesija iako na tome insistira Glavni grad već duže vrijeme, piše Dan.

818 hits

utorak oktobar 15

Na inicijativu volotera Azila, Opština Herceg Novi obezbjedila kućice za pse

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Azil za pse na Dizdarici (Herceg Novi) uskoro će dobiti 20 novih kućica. Inicijativu su pokrenuli volonteri Azila za pse u Herceg Novom, a novac je obezbijedila Opštine Herceg Novi.…

423 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 10:06

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede FOTO: Boka news

Kamioni Čistoće nakon jednodnevne blokade, mogu odvoziti komunalni otpad na deponiju Tisove grede. Predstavnici Opštine i mještani sela Ubli, koji su juče blokirali prilaz deponiji, su postigli dogovor oko nekih spornih pitanja, a razgovori će biti nastavljeni u petak u 10 u kabinetu predsjednika Stevana Katića.

Jedan od zahtjeva mještana Ubala bio je da se sanira i asfaltira put ka selu, a to će na kritičnim dionicama biti urađeno do petka, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost  Aleksandar Kovačević:

-Krenulo se u pripremu za asfaltiranje, a u narednih dan, dva se očekuje i asfaltiranje. Dakle do petka bi trebalo da se završi taj dio sanacije kritičnih dijelova saobraćajnice koja vodi ka selu -rekao je Kovačević, piše Boka news.

On je objasnio da se neće raditi  put u cijeloj dužini, već samo segmenti koji su problematični.

-Mogućnost ispunjavanja ostalih zahtjeva razmatraće u petak na sastanku su kabinetu predsjednika Opštine. Kamioni Čistoće od juitros nesmetano saobraćaju  i nadamo se da mješani Ubala do daljnjeg neće praviti problem ovom  preduzeću -rekao je Kovačević.

Podsjećamo, mještani Ubala u ponedjeljak su blokirali prilaz deponiji Tisove grede, jer kako su naveli, Opština nije ispunila nijedan od njihovih zahtjeva a koji su se odnosili na sanaciju puta,  adekvatno zatrpavanje deponije, gašenje požara koji tinja već duže vrijeme,  kao i  zabranu odlaganja guma na Tisovim gredama .

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.