Standard.

četvrtak decembar 12

Simović i Vuković na terenu: Počinje izgradnja vodovoda za cijelu Lješansku nahiju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i gradonačelnik Glavnog grada Podgorice dr Ivan Vuković obilježili su danas početak izgradnje vodovodnog sistema Kaluđerovo oko - Kamenica,…

15 hits

četvrtak decembar 12

Đeljošaj: Budžet Glavnog grada urađen nezakonito

Budžet Glavnog grada za narednu godinu je urađen nezakonito, jer u njemu nijesu predviđena novčana sredstva za finansiranje KIC-a Malesija čiji je Glavni grad osnivač, saopštio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine…

140 hits

srijeda decembar 11

Glavni grad i Opština Tuzi blizu rješenja oko podjele institucija

Glavni grad i opština Tuzi, uspjeli su da se usaglase oko podjele institucija na zadovoljstvo obije strane, te KIC - Malesija neće biti zatvoren od 1. januara, saznaje portal Standard.

314 hits

srijeda decembar 11

Mještani Tološa traže školu koju čekaju skoro četiri decenije

Objavljeno u: Gradovi

Mještani Tološa juče su na centralnoj javnoj raspravi povodom Nacrta Programa uređenja prostora Glavnog grada za narednu godinu negodovali zbog višedecenijskog čekanja na izgradnju škole u ovom naselju, kao i…

302 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 09 oktobar 2019 10:06

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede FOTO: Boka news

Kamioni Čistoće nakon jednodnevne blokade, mogu odvoziti komunalni otpad na deponiju Tisove grede. Predstavnici Opštine i mještani sela Ubli, koji su juče blokirali prilaz deponiji, su postigli dogovor oko nekih spornih pitanja, a razgovori će biti nastavljeni u petak u 10 u kabinetu predsjednika Stevana Katića.

Jedan od zahtjeva mještana Ubala bio je da se sanira i asfaltira put ka selu, a to će na kritičnim dionicama biti urađeno do petka, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost  Aleksandar Kovačević:

-Krenulo se u pripremu za asfaltiranje, a u narednih dan, dva se očekuje i asfaltiranje. Dakle do petka bi trebalo da se završi taj dio sanacije kritičnih dijelova saobraćajnice koja vodi ka selu -rekao je Kovačević, piše Boka news.

On je objasnio da se neće raditi  put u cijeloj dužini, već samo segmenti koji su problematični.

-Mogućnost ispunjavanja ostalih zahtjeva razmatraće u petak na sastanku su kabinetu predsjednika Opštine. Kamioni Čistoće od juitros nesmetano saobraćaju  i nadamo se da mješani Ubala do daljnjeg neće praviti problem ovom  preduzeću -rekao je Kovačević.

Podsjećamo, mještani Ubala u ponedjeljak su blokirali prilaz deponiji Tisove grede, jer kako su naveli, Opština nije ispunila nijedan od njihovih zahtjeva a koji su se odnosili na sanaciju puta,  adekvatno zatrpavanje deponije, gašenje požara koji tinja već duže vrijeme,  kao i  zabranu odlaganja guma na Tisovim gredama .

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.