Standard.

nedjelja oktobar 20

"Hitna potjera" u Skadru

U Skadru je održana dvodnevna obuka i izvedena simultana vježba "Hitna potjera“ u kojoj su učestvovali predstavnici Generalnog direktorata za graničnu i migracionu policiju Albanije i predstavnici crnogorske policije.

52 hits

nedjelja oktobar 20

"Hitna potjera" u Skadru

Objavljeno u: Gradovi

subota oktobar 19

SNP: Park u Bloku pet već zapušten

Park u Bloku 5, kod vrtića "Sunce", koji je otvoren prije nekoliko mjeseci, na žalost mještana ovog naselja, već je zapušten, poručuju iz Socijalističke narodne partije.

184 hits

subota oktobar 19

Na pješačkom prelazu u Zelenici vozilo udarilo ženu

U blizini tunela u Zelenici, kod starog hotela Plaža, na pješačkom prelazu, sinoć oko 20 sati vozilom je udarena i teško povrijeđena ruska državljanka (1938. godište).

229 hits

subota oktobar 19

Stepen zagađenja vazduha u Pljevljima alarmantan

Životna sredina u Pljevljima je degradirana, a dostupna mjerenja i statistike su nepotpuni, ocijenili su predstavnici predstavnici nevladinih organizacija (NVO) Breznica i Grin houm / Green Home/, na sastanku sa…

210 hits

 
 
 
 
četvrtak, 10 oktobar 2019 08:53

Predavanje povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

I ove godine, Američki ugao Podgorica biće domaćin predavanja koje je posvećeno obiljažavanju Svjetskog dana mentalnog zdavlja a koje je organizovanao u saradnji sa psihologom i psihoterapeutom Al-Ammarom Kašićem.

Kako navode organizatori, 60 minuta interaktivnog predavanja posvećeno je afirmaciji mentalnog zdravlja kroz prizmu priče o oblikovanju i prirodi ljudske ličnosti i jednom širem kontekstu predstavljenom kao ljudska sudbina,

Mentalno zdravlje je Svjetska zdravstvena organizacija definisala kao stanje čovjekovog dobrostanja u kojem je on realizuje svoje potencijale, u kojem je u stanu da se izbori sa svakodnevnim stresom koji donosi život, može da radi produktivno i plodotvorno i doprinosi dobrostanju svoje zajednice.

Širom svijeta, u nedjelji koja prethodi obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizuju se različite aktivnosti, predavanja, tribine, radionice koje za cilj imaju podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja i smanjenju stigme i predsrasude za mentalne bolesti.

U našoj zemlji ne postoji sistemski pristup podizanju svijesti kada je mentalno zdravlje u pitanju, ali postoje grupe i entuzijastični pojedinci koji su prepoznali važnost ovog pitanja i u slkadu sa tim djeluju. Kašić je jedan od njih, navodi se u saopštenju.

Predavanje poćinje večeras u 19 sati.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.