Standard.

nedjelja novembar 17

Ispred Gimnazije u Podgorici počelo uređenje parka za spomenik Ivanu Crnojeviću

Objavljeno u: Gradovi

by Samir

Podgorica bi do decembra trebalo da dobije spomenik Ivanu Crnojeviću, jednoj od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore i to u parku ispred Gimnazije Slobodan Škerović, piše Dan.

29 hits

četvrtak novembar 14

Ekološki incident na Ćehotini

Iz Sportsko Ribolovnog Kluba “Lipljen” iz Pljevalja je jutros u mjestu “Tatarovine” uočeno novo zagađenje rijeke Ćehotine čija je površina bila bijela kao mlijeko. Izvor zagađenja je “Mjedenički potok” koji…

556 hits

četvrtak novembar 14

Ekološki incident na Ćehotini

Objavljeno u: Gradovi

četvrtak novembar 14

Podgorica bogatija za dvije kompozicije ulične umjetnosti

Tokom oktobra, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada realizovao je projekat oslikavanja javnih površina, slijedeći savremene urbane umjetničke prakse, saopšteno je iz Sekretarijata. 

574 hits

četvrtak novembar 14

(FOTO) Nevrijeme napravilo havariju u Budvi: Evo kako danas izgleda Ričardova glava

Jak južni vjetar juče je oštetio inventar na plaži Ričardova glava u Budvi, gdje danas zaposleni rade na saniranju.

1310 hits

 
 
 
 
subota, 26 oktobar 2019 19:33

Privremeni objekti uklonjeni sa šetališta u Budvi

Svi privremeni objekti sa budvanskog šetališta su uklonjeni. Time je ispoštovan dogovor sa Morskim dobrom koji je predviđao da su vlasnici u obavezi da do 30. oktobra uklone svoje objekte. Provjerili smo i kako će ovaj prostor izgledati u narednom periodu, saopšteno je iz Nove M.

Radomir Kojić ispratio je i posljednji kamion sa šutom koji je ostao od restorana kojim je upravljao više od 30 godina na budvanskom šetalištu. Na taj način ispoštovao je dogovor sa Morskim dobrom i uklonio ono u čemu je više od tri decenije uživao.

 "Ja sam ovaj „Lido“ nekoliko puta rušio i radio ponovo. Pa imam osjećaj i sad da ga rušim pa da ću ga opet praviti ali nema ga viš", rekao  je Kojić za Novu M.

 Uklonjeno je šest diskoteka na otvorenom i još 14 ugostiteljskih objekata - lokala brze hrane i trgovačkih radnji. Svi oni ispoštovali su raniji dogovor sa nadležnima. Privremeni objekti su uklonjeni pa će budvansko šetalište sada dobiti novi izgled.

JP za upravljanje Morskim dobrom će već ove zime ovaj prosor koji se otvorio ovdje na Slovenskoj obali urediti, opremiti klupama.

I građani Budve ali i brojni turisti svjedočili su rušenju objekata koji su tokom ljetnjih sezona bili mjesto dobre zabave.

Iz Morskog dobra za Novu M kažu da već znaju šta će sa ovim prostorom. Za nekoliko dana će biti raspisan međunarodni javni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje šetališta Budva - Bečići. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu, koji će u potpunosti izmijeniti izgled metropole turizma.

Da će dobiti jednu na mnogo većem nivou organizovanu ugostiteljsku i turističku uslugu.

Da li će vlasnicima uklonjenih objekata biti dodijeljena neka nova lokacija još se ne zna. Međutim, Radomir - jedan od ugostitelja, zna kako će dalje.

"Ako sam znao pare zaraditi i stvoriti vrlo je bitno sada znati i potrošiti.Je li tako?...", rekao je Radomir.

Izvor: Nova M

Posljednji put izmijenjeno subota, 26 oktobar 2019 19:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.