Standard.

četvrtak novembar 21

Đurišići ne daju postavljanje stubića, škola traži bezbjedniji prilaz

Uprava Osnovne škole “Oktoih” u Podgorici tražila je od Glavnog grada zaštitne stubiće i rampu u ulici koja vodi do škole zarad bolje bezbjednosti đaka, piše Dan.

430 hits

četvrtak novembar 21

Samohrana majka iz Rožaja traži pomoć: Djevojčice gladne i promrzle

Samohrana majka Jasminka Pačariz iz Rožaja, koja živi sa kćerkama, sedmogodišnjom Arnelom i trogodišnjom Anesom, u krajnje neprihvatljivim uslovima, apelovala je za pomoć, piše Dan.

541 hits

srijeda novembar 20

Potraga za tijelom u Morači nastavlja se i danas

Potraga za osobom koja je prije dva dana ušla u rijeku Moraču kod Ruskog mosta, nastavlja se i danas, kazao je za portal Standard komandir Službe zaštite i spasavanja Goran…

403 hits

srijeda novembar 20

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

Saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje je obustavljen, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore. Kako navode, saobraćaj na tom putu je u prekidu od 6.…

363 hits

 
 
 
 
četvrtak, 07 novembar 2019 16:58

Incident na trajektu Grbalj, iscurila nafta

Incident na trajektu Grbalj, iscurila nafta FOTO: Radio Tivat

Nakon što su se građani požalili da je tokom ukrcavanja šlepera na trajekt Grbalj na Lepetanskoj strani pristaništa, danas oko 14 sati došlo do probijanja jednog od rezervoara, inspektor sigurnosti na moru Lučke kapetanije u Kotoru Željko Lompar za Radio Tivat kaže da je došlo do probijanja rezervoara, ali bez većih posljedica. 

"U kontaktu sa rukovodstvom kompanije Pomorski saobraćaj potvrđeno mi je da je došlo do probijanja rezervoara, ali da je iscurilo samo 4-5 litara nafte na trajekt, pa su, da bi spriječili razlivanje, posuli piljevinom, odvezli ga na more kako bi pokupili naftu, očistili trajekt i uključili ga ponovo u saobraćaj", rekao je Lompar.

Lompar je rekao da su i oni imali pozive građana sa pitanjem zašto trajekt pluta na moru, a i potvrdili, kako je rekao, da do ekološkog incidenta nije došlo.

Međutim, građani tvrde da se u ovom dijelu zaliva ipak osjeća miris nafte.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 07 novembar 2019 17:00

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.