Standard.

srijeda novembar 20

Potraga za tijelom u Morači nastavlja se i danas

Potraga za osobom koja je prije dva dana ušla u rijeku Moraču kod Ruskog mosta, nastavlja se i danas, kazao je za portal Standard komandir Službe zaštite i spasavanja Goran…

54 hits

srijeda novembar 20

Put Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje zatvoren

Saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje je obustavljen, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore. Kako navode, saobraćaj na tom putu je u prekidu od 6.…

47 hits

srijeda novembar 20

Kučki katuni na Koritima u katastarskim opštinama Tuzi

Granice jedne opštine, po pravilu, poklapaju sa područjem katastarskih opština koje ulaze u njen sastav, predviđa Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore. Rukovodeći se ovom normom iz Opštine Tuzi ostaju…

58 hits

srijeda novembar 20

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima

Nakon što je dobila prvu javnu punionicu za električna vozila, Podgorica dobija i prvu taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon. Šest Tesla vozila (Model S) su već u…

73 hits

 
 
 
 
nedjelja, 10 novembar 2019 21:36

Ko će biti odgovoran ako neko strada u tunelu „Vrmac“?

Tunel „Vrmac“ nije bezbijedan za saobraćaj. Ne samo što nije tehnički primljen nego je i zapušten, prljav i nema evakuacioni-alternativni prolaz niti upotrebljive video kamere, a nema ni funkcionalan ventalicioni sistem.. Protivpožarna zaštita u tunelu je ispod svakog nivoa a u posljednje dvije godine samo je čudom izbjegnuta katastrofa.
Prisjetićemo se da je u  maju 2017. godine otpao ventilator i oštetio dva automobila. Tada je putnicima u vozilima sreća priskočila u pomoć. Dvije godine nakod tog incidenta, u tunelu se dogodio sličan. Ponovo je izbjegnuta tragedija, ovoga puta polovinom prošlog mjeseca. Autobus MontenegroShorex-a, kojim je upravljao Dragan Ivanović, udario je u ventilator koji je, od prethodnog udara kamiona sa natovarenim bagerom na njemu bio spušten desetak i više santimentara. Kamion je, sa natovarenim bagerom, bio visočiji od dozvoljene za ulaz u tunel. Kako je prošao provjeru, pitanje je za odgovorne. Ali, prošao je i udario u ventilator. Na njega je naletio turistički autobus. Potom se ventilator otkačio i pao na kolovoznu traku. Srećom, nije bilo saobraćaja u tom trenutku a ni putnika u autobusu.
 
To je bio razlog da predsjednik kotorske opštine Željko Aprcović i potpredsjednica Sonja Seferović sa saradnicima pozovu čelne ljude Ministarstva saobraćaja i Uprave za saobraćaj, kako bi ustanovili o čemu se radi i što je neophodno preduzeti kako bi se tunel sanirao i izbjegle sve moguće opasnosti koje u njemu vrebaju.
Na sastanak nijesu došli čelnici. Stigli su, ispred Uprave za saobraćaj Zorica Božović i njen mladi koleega Draško Ivanišević, kao stručna lica iz sektora redovnog održavanja putne infrastrukture.
 
To je potvrda odnosa Ministarstva i Uprave prema ovom važnom pitanju. Zbog toga treba otvoreno reći da će oni snositi punu odgovornost za sve što se ubuduće bude dešavalo u tunelu „Vrmac“.
Brojna su pitanja koja su Božovićevoj i Ivaniševiću postavili predsjednik opštine i potpredsjednica sa saradnicima.
Predstavnica Uprave za saobraćaj Zorica Božović je saopštila da će direktoru Uprave predočiti sva pitanja sa tadašnjeg sastanka.
 
Takođe, Božović je istakla da je Uprava za saobraćaj predvidjela sredstva za projekat hidrotehničke sanacije tunela “Vrmac”, nakon čega će se raditi i projekti zamjene postojeće opreme u tunelu, koja je usljed protoka vremena zastarjela.
 
Božović je saopštila da će shodno materijalnim sredstvima, koja su nažalost ograničena, Uprava za saobraćaj raditi na poboljšanju uslova u tunelu „Vrmac“.
 
Jasno je da je Božovićeva poslata kako bi se umirila javnost a mediji bili zadovoljni odgovorima. Ali nije tako. Ni javnost a ni mediji, makar ne Skala radio, nijesu zadovoljni nivoom posjete a ni odgovorima, kojih, uzgred rečeno nije ni bilo. Osim onoga da će pitanja biti proslijeđana direktoru.
 
A do tada da se Bogu molimo da se nešto ne dogodi u tunelu. Jer, novca dovoljno nema za sve, tako da će se raditi etapno. Koliko će trebati novca i vremena, to još niko ne zna.
 
Podsjetićemo da je tunel odavno postao dnevna i noćna mora za vozače. Prljav i zapušten, opasno prijeti. A u njega je tokom rekonstrukcije 2005-2007. godine uloženo oko 11 miliona eura.
 
Ono što je sada sigurno, za sve što se u njemu desi odgovorni će biti Ministarstvo saobraća i pomorstva i Uprava za saobraćaj. Pa neka se igraju tuđim životima, kada im može biti.
Izvor: Skala radio

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.