Standard.

ponedjeljak januar 20

Zakupci na pijačnim objektima gradskog preduzeća “Tržnice i pijace” zadovoljni uslovima

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Gradsko preduzeće “Tržnice i pijace” je tokom decembra, sa svim dosadašnjim zakupcima zaključilo ugovore o zakupu tezgi, lokacija i prostora za 2020.godinu.

171 hits

ponedjeljak januar 20

Glavni grad nastavlja da poboljšava uslove za rekreativno bavljenje sportom

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Agencija za stanovanje Glavnog grada u saradnji sa Putevi d.o.o. Podgorica su krajem prošle i početkom ove godine izgradili tri sportska poligona, dok se na četvrtom privode kraju radovi na…

134 hits

ponedjeljak januar 20

Zatvara se saobraćaj u Ulici Gojka Radonjića

Od sjutra će biti zatvoren saobraćaj za sve vrste motornih vozila u ulici Gojka Radonjića, od raskrsnice sa ulicom Kralja Nikole do raskrsnice sa ulicom Spasa Nikolića, radi izgradnje trafostanice…

121 hits

ponedjeljak januar 20

Ne znaju se nove cijene odvoza smeća

Nakon što odbornici u Skupštini Glavnog grada usvoje novu odluku o održavanju čistoće, preduzeće Čistoća i Deponija počeće izradu novih cjenovnika, saopštio je Danu Marko Rakočević, sekretar za komunalne poslove.

245 hits

 
 
 
 
srijeda, 20 novembar 2019 06:36

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima

Nakon što je dobila prvu javnu punionicu za električna vozila, Podgorica dobija i prvu taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon. Šest Tesla vozila (Model S) su već u glavnom gradu i početak pružanja luksuznih taksi usluga u automobilima na električni pogon očekuje se tokom narednih sedmica. Prema riječima koordinatora na projektu Tesla Cluba Milana Prodanovića, u planu je širenje flote Tesla vozila.

Kako je Dnevnim novinama kazao Prodanović, oprijedjelili su se da naručivanje i rezervisanje taksi vožnji funkcioniše isključivo putem njihove aplikacije “TeslagoApp”.

“S obzirom da se radi o najsavremenijoj aplikaciji tog tipa (nalik Uberu i Yandexu), koja omogućava mnogo kvalitetniju, transparentniju i efikasniju uslugu (sa praćenjem vozila kad stiže, procjenom koštanja vožnje, informacijama o vozilu, vozaču, itd.), smatramo da će ljudi lako prepoznati prednosti i vremenom prelaziti na aplikaciju, kao što je to i trend svuda u svijetu”, objasnio je on.

Prodanović je naveo da je riječ o izuzetno skupim vozilima, te istakao da su se ipak potrudili da cijenu vožnje prilagode sredini i učine je tek nešto višom od cijena ostalih kompanija.

“S obzirom da je na snazi nova Odluka o taksi prevozu, više neće biti minimalne cijene vožnje, i takođe sve kompanije će morati da prilagode cijene tako da start bude najmanje 0,50 eura i kilometar najmanje 0,50 eura (noćna tarifa start 0,60 eura i kilometar 0,60 eura minimalno). Ne želimo da otkrivamo cijenu u ovom trenutku, već ćemo obavijestiti sve korisnike aplikacije o početku pružanja usluga i o cijenama, tako da ovim putem i pozivamo zainteresovane da preuzmu aplikaciju”, kazao je on.

Naglasio je da je Podgorica prvi grad u cijelom regionu koji dobija usluge prevoza građana Tesla vozilima.

“U inostranstvu svijest građana se svakako mijenja, čak i auto proizvođači svjesni toga se trude da forsiraju prodaju električnih vozila. Velike su prednosti pri posjedovanju električnih vozila, od manjeg troška struje u odnosu na gorivo, do udobnije vožnje bez zvuka, bez mijenjanja brzina, instant ubrzanje, itd… U mnogim zemljama postoje subvencije za kupovinu takvih vozila, ali i jaka infrastruktura punjača, servisi, pa je pojedincima lakše i da ga priušte i održavaju, uprkos visokoj nabavnoj cijeni. U Crnoj Gori je to trenutno malo drugačije, ali smo sigurni da će se vremenom ići u tom smjeru”, nada se on.

Prema riječima Prodanovića, Podgorica trenutno Podgorica trenutno nema dovoljno punjača za električne automobile, tako da su oni, prije više od pola godine započeli projekat postavljanja električnih punjača, prije svega za sopstvene potrebe, ali su, kako je dodao, omogućili i ostalima da se pune besplatno za sada.

“Postoje naznake da će se broj punjača povećavati, ali su to uglavnom najsporiji punjači koji više služe za marketinške svrhe. Trenutno jedini brzi punjač u Crnoj Gori posjedujemo mi, ali se iskreno nadamo da će se i to promijeniti vremenom”, rekao je Prodanović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.