Standard.

petak januar 17

Glavni grad: Nastavljamo borbu protiv neodgovornih pojedinaca i loših namjera

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

U toku protekla dva dana, nadležne službe i preduzeća Glavnog grada su u više navrata gasile požare izazvane paljenjem automobilskih guma na periferiji Podgorice. Osim toga, na više lokacija primijećene…

90 hits

petak januar 17

Micev za Standard: Od sjutra osjetno hladnije, kiša i snijeg; Za zagađenje vazduha kriva visoka temperatura u januaru

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i…

646 hits

petak januar 17

Koncert Jelene Rozge u Kolašinu

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 1. februara u Ski Centru Kolašin 1600.

146 hits

petak januar 17

Tivat: Požar u objektu brze hrane, pričinjena veća materijalna šteta

Služba zaštite i spašavanja u Tivtu sinoć u 23:35h dobila je poziv da je došlo do požara u objektu brze hrane "Buffalo" u ulici Ribarski put br. 6.

205 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 novembar 2019 18:58

Nova M: Uskoro rekonstrukcija tunela Vrmac

Komisija koja je formirana da se bavi rješavanjem nagomilanih problema u tunelu „Vrmac“ uskoro bi trebalo da završi svoj posao, potvrđeno je televiziji Nova M iz Direkcije za saobraćaj.

Oni su kazali, da je tunel bezbjedan za saobraćaj i najavljuju njegovu skoriju rekonstrukciju.

Nedavni incident koji se desio u tunelu “Vrmac” kada je pao ventilator, ponovo je aktuelizovao priču o tunelu koji godinama predstavlja noćnu moru za vozače. Iz Direkcije za saobraćaj za Novu M televiziju kažu da je ventilator oborilo teretno vozilo s prikolicom, a kome zbog gabarita nije bilo dozvoljeno da prođe kroz tunel.

"Uzročnik ovog incidenta je bilo nesavjesno ponašanje vozača prilikom prevoza vangabaritnog transporta. Uprava policije je preuzela korake prema vozaču. Procijenjena šteta je 12.000 eura, a državno Tužilaštvo će se pozabaviti ovim predmetom", kazao je Miodrag Bakrać iz direkcije za saobraćaj.

Ovog puta Direkcija je formirala komisiju koja će se baviti rješavanjem nagomilanih problema u tom Tunelu. A spisak problema je dug. Neprijatan miris, prljavština - slika je koja je gotovo svakog dana prisutna.

"Mi u Direkciji za saobraćaj nijesmo zadovoljni cjelokupim stanjem u tunelu „Vrmac“.

Kroz taj tunel prolazi Regionalni vodovod, lokalni vodovod i ostale instalacije, fekalni kolektor.

Prema tivatskoj strani imamo prisustvo podzemnih voda koje vrše hidrostatički pritisak na tunelsku konstrukciju. Moraju se te vode izolovati jer imamo veliki procenat vlage. A to onda izazova i lijepljenje čestica na bokove tunela i zato izgleda onako kako izgleda", kazali suz iz Direkcije.

Tunel je, kažu iz Direkcije, bezbjedan za saobraćaj. Novac za njegovu sanaciju je opredijeljen budžetom, samo se čeka da komisija završi svoj posao.

"To je komisija od različitih ljudi, različitih struka i profila da bi nama dala impute i preporučila nam jedan kvalitetaj projektni zadatak da bi mogli da raspišemo javni poziv za odabir projektanta koji bi kasnije cjelovito sve ukliopio faze koje su prisutne u tunelu, rekao je Bakrač.

Tunel „Vrmac“čija je dužina 1700 metara posljednji put je rekonstruisan 2007. godine kada je uloženo 11 miliona eura.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.