Standard.

petak januar 17

Glavni grad: Nastavljamo borbu protiv neodgovornih pojedinaca i loših namjera

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

U toku protekla dva dana, nadležne službe i preduzeća Glavnog grada su u više navrata gasile požare izazvane paljenjem automobilskih guma na periferiji Podgorice. Osim toga, na više lokacija primijećene…

79 hits

petak januar 17

Micev za Standard: Od sjutra osjetno hladnije, kiša i snijeg; Za zagađenje vazduha kriva visoka temperatura u januaru

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i…

612 hits

petak januar 17

Koncert Jelene Rozge u Kolašinu

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 1. februara u Ski Centru Kolašin 1600.

136 hits

petak januar 17

Tivat: Požar u objektu brze hrane, pričinjena veća materijalna šteta

Služba zaštite i spašavanja u Tivtu sinoć u 23:35h dobila je poziv da je došlo do požara u objektu brze hrane "Buffalo" u ulici Ribarski put br. 6.

193 hits

 
 
 
 
srijeda, 27 novembar 2019 13:12

Privedene tri osobe zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru

Privedene tri osobe zbog nelegalnog izlova ribe na Skadarskom jezeru Foto: NPCG

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero, u saradnji sa Graničnom policijom, privela je sinoć tri osobe zatečene u vršenju nezakonitog izlova ribe u reonu Tophale, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

"Od lica koja su zatečena u nezakonitom izlovu ribe oduzete su tri podvodne puške, limeno plovilo, vanbrodski motor, ronilačka odijela, rezervoar za gorivo, peraja za ronjenje, tri pumpe za puške, po dvije maske, disaljke i lampe, ostala sitna oprema, kao i oko 120 kilograma ribe.

Shodno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Krivičnom zakoniku, lica su predata Osnovnom državnom tužiocu na dalje postupanje", piše u saopštenju.

Takođe, o ovoj akciji uprava NP Skadarsko jezero obavijestila je i nadležnu Inspekciju za slatkovodno ribarstvo koja je preuzela zaplijenjenu ribu i donirala je JU „Dom učenika i studenata Podgorica“.

"JPNPCG, osim saradnje sa nadležnim subjektima, kao što su Granično-pomorska policija i inspekcija za slatkovodno ribarstvo, sarađuje i sa sportsko-ribolovnim klubovima i volonterima u cilju zaštite ribljeg fonda i suzbijanja protivpravnih aktivnosti.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja i ističe da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ribljeg fonda.

Takođe poziva sve odgovorne građane da svaki vid nezakonitog djelovanja prijave Službi zaštite Parka na dežurni broj 067 342 944", navode iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.