Standard.

petak januar 17

Glavni grad: Nastavljamo borbu protiv neodgovornih pojedinaca i loših namjera

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

U toku protekla dva dana, nadležne službe i preduzeća Glavnog grada su u više navrata gasile požare izazvane paljenjem automobilskih guma na periferiji Podgorice. Osim toga, na više lokacija primijećene…

231 hits

petak januar 17

Micev za Standard: Od sjutra osjetno hladnije, kiša i snijeg; Za zagađenje vazduha kriva visoka temperatura u januaru

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i…

1021 hits

petak januar 17

Koncert Jelene Rozge u Kolašinu

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 1. februara u Ski Centru Kolašin 1600.

280 hits

petak januar 17

Tivat: Požar u objektu brze hrane, pričinjena veća materijalna šteta

Služba zaštite i spašavanja u Tivtu sinoć u 23:35h dobila je poziv da je došlo do požara u objektu brze hrane "Buffalo" u ulici Ribarski put br. 6.

346 hits

 
 
 
 
subota, 30 novembar 2019 16:41

Šteta od poplava u Nikšiću 73 hiljade eura

Nikšićka komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda poslaće državnoj 59 obrađenih zahtjeva za nadoknadu štete nastalu usljed velikih poplava koje su početkom mjeseca pogodile tu opštinu.Ukupna procijenjena šteta za domaćinstva je oko 73 hiljade eura, a nadoknadu za oštećenu infrastrukturu tražiće i lokalna samouprava.

Život u domu Markovića u nikšićkom mjestu Crnodoli nezampaćene poplave prekinule su početkom novembra kada je voda prodrla u kuću i napravula veliku štetu. Isušivači vazduha od tada rade dan-noć, a porodica je kod komšija našla utočište.

"I njima dugujemo veliku zahvalnost, tu smo mjesec, nadamo se da ćemo do kraja godine se vratiti kući. Vjerujte, bilo je štete što u kući, što u pomoćnim objektima, sijeno, drva. U kući podovi, prozori, vrata, jedan dio namještaja, zidovi, to se ne može lako isušiti pa je velika potrošnja elektirčne energije", kazao je mještanin Crnodola Dušan Marković.

Opštinska komisija je ovih dana popisala kompletnu štetu nastalu usljed poplava. Ukupno 59 zahtjeva upućenih državnoj komisiji i procijenjenom štetom od oko 73.000 eura.

"To su kuće, pomoćni objekti i imovina, ali s obzirom na vremenske uslove i godišnje doba tu ima i direktne i indirektne štete. Treba vremena da se poplavljeni objekti osuše, srede, a nije baš vrijeme za te poslove", kazao je predsjednik opštinske Komisije za elementarne nepogode Zoran Mašulović.

Osim za domaćinstva, komisija će tražiti nadoknadu i za oštećanja na lokalnoj infrastrukturi.

"Na osnovu prikupljenih podataka, šteta na putevima, mostovima, vodopropustima, iznosi oko 211.500 eura", dodao je Mašulović.

Na potezu je sada državna komisija. Markovići očekuju da nadležni relano sagledaju nevolje kroz koje prolaze.

"Komisija je došla i popisala sve. Nadam se da će imati i vida i sluha, da ćemo makar donekle sanirati štetu, da nećemo biti tu oštećeni", dodao je mještanin Crnodola.

Kako je u telefonskom razgovoru Javnom servisu kazala predsjednica komisije za elementarne nepogodne i ministarka Marija Vučinović, komisija će nastojati da u najkraćem roku analizira dobijene zahtjeve te da očekuje da će čitav posao biti gotov najkasnije početkom naredne godine.

 Izvor: RTCG

Posljednji put izmijenjeno subota, 30 novembar 2019 16:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.