Standard.

utorak januar 28

Bezbjednija veza Spuža sa gradom: Završeni radovi na kružnom

  Završeni su radovi na izgradnji kružnog toka u Spužu.

66 hits

ponedjeljak januar 27

Upravna zgrada Glavnog grada večeras u crvenoj boji

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Upravna zgrada Glavnog grada večeras je u crvenoj boji u čast osvajanje bronzane medalje naših "ajkula" na Evropskom prvenstvu u vaterpolu.

240 hits

ponedjeljak januar 27

U bjelopoljsku bolnicu vratila se tri ljekara, do kraja godine biće ih još

U prethodnoj godini u bjelopoljsku Opštu bolnicu sa specijalizacije vratila su se tri ljekara, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

206 hits

ponedjeljak januar 27

Prekrečena i druga trobojka na Zlatici

Trobojka sa natpisom Zlatica, Murtovina, Srpska sparta, prekrečen je u zoru.

544 hits

 
 
 
 
nedjelja, 01 decembar 2019 07:12

Nema proširenja Cetinjskog puta

Ulica Cetinjnski put, u dijelu od spomenika Svetom Petru Cetinjskom do kružnog toka kod Delte, je u potpunosti izgrađena u skladu sa važećim detaljnim planovima, te trenutno ne postoje uslovi za bilo kakvu rekonstrukciju, to jeste njeno proširenje, stav je Radne grupe za izradu Nacrta strateškog plana razvoja Podgorice za period 2019-2024. godine, koji je objavljen u izvještaju o sprovedenoj javnoj raspravi.

Proširenje ove saobraćajnice tokom javne rasprave o ovom dokumentu predložio je Vladan Simonović, iz firme partner MEDIA.

"Dio grada na ovom potezu se ubrzano razvija i sa lijeve i sa desne strane, prvenstveno stambenim i poslovnim objektima, u kojim će kako se očekuje, živjeti i raditi više od 10. 000 građana. To će sigurno značiti i značajan porast automobilskog i autobuskog saobraćaja iz tog dijela grada prema gradskom jezgru. Međutim, Cetinjski put, kao saobraćajna kičma ovog dijela grada, će izgleda ostati u sadašnjim gabaritima", piše u sugestiji Simonovića, prenosi Dan.

Imajući u vidu da je Cetinjski put i sada veoma zagušen (jedina je kvalitetna komunikacija iz centra grada i kompletnog dijela preko Morače, prema Delti, Siti kvartu, Cetinju, Nikšiću, Budvi), postoji bojazan da će se, kako je naveo, izgradnjom svih planiranih objekata oko ove ulice, doći od enormnog povećanja saobraćaja.

"Time bi se dodatno otežalo, ako ne i gotovo onemogućilo njeno korišćenje, ukoliko se hitno ne izgradi bar jedna dodatna traka, sa obije strane (a čini mi se da ni po dvije ne bi bile previše, ako za to ima uopšte mogućnosti)", piše u sugestiji koju je Simonović dostavio.

Predstavnik MZ Zabjelo Zoran Mihaljević predložio je da se u Strateški plan uvrsti izradnja trotoara u Ulici Buda Tomovića, jer je ona nemoguća za bezbjedno kretanje pješaka i vozila.

Obraćivač dokumenta navodi da je u toku izrada glavnog projekta rekonstrukcije ove saobraćajnice, te da je njime predviđena i izgradnja trotoara.

Nije prihvaćena ni sugestija Dejana Tofčevića, iz Biciklo.me koji je predložio da se u prvoj polovini ove godine zatvore Njegoševa i Bokeška ulica za motorizovani saobraćaj, te da se pješacima i biciklistima da pravo prvenstva u centru grada.

On je predložio da se radi podsticanja poslovne dobiti, ugostiteljima omogući da zatvorene ulice koriste kao dodatni prostor za obavljanje svoje djelatnosti.

"Grad je započeo aktivnosti koje se odnose na izradu Studije za zatvaranje centra grada i njegovo pretvaranje u zonu za pješačenje. Uspostavljanje zone bez automobila i uvođenja održivog modela saobraćajnog rješenja za ovo područje ima za cilj i oživljavanje urbanog jezgra grada razvijanjem specifičnih sadržaja kojima će se pospješiti turistička i gradska ponuda, podržati preduzetničke inicijative i novo zapošljavanje. Potrebno je izvršiti odgovarajuću analizu stanja, ankete i prikupiti neophodne socio-saobraćajne podatke na osnovu kojih će se izvršiti evaluacija mogućnosti primjene saobraćajnih mjera u prostornom obuhvatu studije", navodi radna grupa.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.