Standard.

petak januar 17

Glavni grad: Nastavljamo borbu protiv neodgovornih pojedinaca i loših namjera

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

U toku protekla dva dana, nadležne službe i preduzeća Glavnog grada su u više navrata gasile požare izazvane paljenjem automobilskih guma na periferiji Podgorice. Osim toga, na više lokacija primijećene…

235 hits

petak januar 17

Micev za Standard: Od sjutra osjetno hladnije, kiša i snijeg; Za zagađenje vazduha kriva visoka temperatura u januaru

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i…

1030 hits

petak januar 17

Koncert Jelene Rozge u Kolašinu

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 1. februara u Ski Centru Kolašin 1600.

284 hits

petak januar 17

Tivat: Požar u objektu brze hrane, pričinjena veća materijalna šteta

Služba zaštite i spašavanja u Tivtu sinoć u 23:35h dobila je poziv da je došlo do požara u objektu brze hrane "Buffalo" u ulici Ribarski put br. 6.

350 hits

 
 
 
 
utorak, 03 decembar 2019 15:32

"Smanjenje rizika od poplava i odrona" u opštini Berane

Radionica na temu „Smanjenje rizika od poplava i odrona“, održana je danas u Beranama, u organizaciji Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Na otvaranju radionice govorila je načelnica Područne jedinice za vanredne situacije Berane Direktorata za vanredne situacije MUP-a Denisa Nurković.

Nurković je istakla da poplave i odroni predstavljaju jedan od najučestalijih hazarda u Crnoj Gori, ali i u regionu, i iskazala uvjerenje da će današnje prezentacije i interakcija prisutnih rezultirati unapređenju aktivnosti na polju zaštite i spašavanja od poplava i odrona, ali i drugih prirodnih i tehničko-tehnoloških hazarda.

Učesnici su tokom radionice istakli značaj sprovođenja preventivnih mjera za zaštitu i spašavanje od poplava i odrona, izrade planske dokumentacije u oblasti zaštite i spašavanja, smanjenja rizika od ekstremnih meteoroloških pojava, realizacije aktivnosti na smanjenju rizika od katastrofa na lokalnom i nacionalnom nivou, implementacije Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa i važnosti podizanja svijesti i edukacije građana i djece kada je u pitanju smanjenje rizika od katastrofa.

Na radionici su učestvovali predstavnici iz opština Berane, Bijelo Polje, Mojkovac, Petnjica, Gusinje, Plav, Andrijevica i Rožaje, Opštinskih organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje i Berane, Uprave policije, Crnagoraputa, Odreda izviđača iz Rožaja i predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a koji su imali priliku za razmjenu informacija, znanja, iskustava, dobre prakse i naučenih lekcija u oblasti smanjenja rizika od poplava i odrona. 

Radionica je realizovana u okviru projekta „3 WATCH OUT – Trilateralni model civilne zaštite: Putevi, instrumenti i izazovi za našu bezbjednost“, koji finansira Evropska unija u okviru IPA INTERREG Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija – Italija.  

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.