Standard.

petak januar 17

Glavni grad: Nastavljamo borbu protiv neodgovornih pojedinaca i loših namjera

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

U toku protekla dva dana, nadležne službe i preduzeća Glavnog grada su u više navrata gasile požare izazvane paljenjem automobilskih guma na periferiji Podgorice. Osim toga, na više lokacija primijećene…

222 hits

petak januar 17

Micev za Standard: Od sjutra osjetno hladnije, kiša i snijeg; Za zagađenje vazduha kriva visoka temperatura u januaru

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i…

989 hits

petak januar 17

Koncert Jelene Rozge u Kolašinu

Skijališta Crne Gore organizuju koncert Jelene Rozge 1. februara u Ski Centru Kolašin 1600.

272 hits

petak januar 17

Tivat: Požar u objektu brze hrane, pričinjena veća materijalna šteta

Služba zaštite i spašavanja u Tivtu sinoć u 23:35h dobila je poziv da je došlo do požara u objektu brze hrane "Buffalo" u ulici Ribarski put br. 6.

337 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
četvrtak, 05 decembar 2019 16:17

Formiran drvored u Bulevaru Georgija Žukova

Glavni grad, Zelenilo i kompanija Amplitudo omogućili su kroz projekat “Moje drvo” svim društveno odgovornim kompanijama i građanima da daju svoj doprinos u ozelenjavanju Podgorice, ali i da u svom gradu imaju svoje drvo koje će pričati priču dolazećim greneracijama, saopšteno je iz Zelenila.Agencija za stanovanje, Putevi, Komunalne usluge, Tržnice i pijace, Deponija i Čistoća dale su svoj doprinos, kako kroz donaciju biljnog materijala tako i kroz samu akciju sadnje doniranih sadnica košćela u Bulevaru Georgija Žukova. Pored opštinskih preduzeća, današnju akciju podržala je u kompanija Voli d.o.o..

Direktorica “Zelenila” Daca Popović ovom prilikom istakla je da joj je zadovoljstvo da su preduzeća Glavnog grada podržala ovu akciju:

“Moram istaći da sam danas posebno ponosna jer su napore koje Zelenilo ulaže prepoznale naše kolege iz drugih preduzeća Glavnog grada i pružile nam podršku kroz donaciju biljaka, a možete vidjeti i da su se u velikom broju odazvali da pruže pomoć i prilikom sadnje. Ova akcija u kojoj sinhrono učestvuje više preduzeća lokalne samouprave ne predstavlja samo sadnju-ozelenjavanje Glavnog grada, već i dobru relaciju između preduzeća odnosno jedan umrežen sistem koji djeluje na različitim poljima ali sa istim ciljem, a to je da Podgoricu učinimo ljepšim mjestom za život i rad svih nas.”

“Zahvalila bih se i kompaniji Voli koja je dala svoj doprinos kroz donaciju deset sadnica košćele i izrazila bih zadovoljstvo zbog ostvarene dobre saradnja sa njima, koja će se nastaviti i u narednom periodu.” dodala je Popović.

“Zaposleni u Agenciji za stanovanje rado su se odazvali pozivu i uzeli aktivno učešće u sadnji drveća-drvoreda na bulevaru Georgija Žukova u Podgorici. Naše zadovoljstvo je tim prije veće, što se bulevar Georgija Žukova nalazi u neposrednoj blizini poslovnih prostorija Agencije za stanovanje i novoposađeno zelenilo daće kvalitet više našem radnom okruženju. Agencija za stanovanje podržavaće i ubuduće sve akcije sličnog sadržaja, koje imaju za cilj zdravije životno okruženje i ljepšu Podgoricu.” istakao je Vladimir Tomovič, Izvršni direktor Agencije za stanovanje.

drvo

I zaposleni u Putevima dali su svoj doprinos :

”Današnjoj akciji “Moje drvo” koje je organizovalo Zelenilo d.o.o. Putevi su se rado odazvali pozivu i iskazali zadovoljstvo i uvjek će se odazivati svim aktivnostima kako bismo zajedničkim snagama naš grad učinili ljepšim i zdravijim mjestom za život svih nas” rekla je PR Puteva d.o.o. Ana Mugoša.

Današnju akciju podržali su upošljeni u Čistoća d.o.o., koji će i u buduće podržavati slične akcije kako bismo svi zajednički doprinijeli unapređenju ekološkog ambijenta Podgorice i uopšte zaštiti životne sredine”, istakao je prilikom sadnje Andrija Čađenović, Izvršni direktor Čistoća d.o.o..

I predstavnici Tržnica i pajaca uzeli su učešće u današnjoj akciji:

”Tržnice i pijace su sa zadovoljstvom dale svoj doprinos akciji "Moje drvo". Zajednička akcija gradskih Društava je dobra ideja, jer mi treba da damo primjer i podsticaj drugima da činimo da naš grad bude još ljepši. Ova akcija je još jedan prilog tome, pored toga što su zaposlenih u Društvima Glavnog grada svakodnevno angažovani na stvaranju boljih uslova života za građane Glavnog grada” istakao je Izvršni direktor Ranko Jovanović.

Izvršni direktor Komunalnih usluga Mladen Rašović izjavio je da će i u buduće podržati akcije ovog tipa: “Komunalne usluge su putem donacije učestvovale u sadnji stabala u pješačkom dijelu Bulevara Georgija Žukova. Učestvovanjem u akciji “Moje drvo” pokazali smo dobru namjeru i podršku za buduće slične aktivnosti, a sve sa ciljem stvaranja ljepšeg ambijenta za naše sugrađane”.

I zaposleni preduzeća Deponija danas su učestvovali u akciji: “ Akcija “Moje drvo”bila je podsticaj preduzeću “Deponija” da se sadnjom stabala aktivno uključi u ovu društveno odgovornu aktivnost. Time smo željeli dati svoj doprinos u podizanju svijesti o važnosti očuvanja zdrave životne sredine”, rekao je povodom današnje akcije Izvršni direktor Deponije Arsenije Boljević.

Još jednom su Glavni grad i Zelenilo pozvali društveno odgovorne kompanije i građane da se priključe aplikaciji “Moje drvo” i da zajedničkim snagama radimo na ozelenjavanju grada, ali prvenstveno da čuvaju zelene površine kako bismo imali prijatniji i ljepši ambijent za život.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 05 decembar 2019 19:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.