Standard.

utorak januar 28

Bezbjednija veza Spuža sa gradom: Završeni radovi na kružnom

  Završeni su radovi na izgradnji kružnog toka u Spužu.

54 hits

ponedjeljak januar 27

Upravna zgrada Glavnog grada večeras u crvenoj boji

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Upravna zgrada Glavnog grada večeras je u crvenoj boji u čast osvajanje bronzane medalje naših "ajkula" na Evropskom prvenstvu u vaterpolu.

231 hits

ponedjeljak januar 27

U bjelopoljsku bolnicu vratila se tri ljekara, do kraja godine biće ih još

U prethodnoj godini u bjelopoljsku Opštu bolnicu sa specijalizacije vratila su se tri ljekara, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

198 hits

ponedjeljak januar 27

Prekrečena i druga trobojka na Zlatici

Trobojka sa natpisom Zlatica, Murtovina, Srpska sparta, prekrečen je u zoru.

535 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 06 decembar 2019 07:56

Gradska biblioteka u Pljevljima nema para da kupuje novine

FOTO: PV Informer FOTO: PV Informer

Građani Pljevalja traže da kao nekada, prije početka rekonstrukcije objekta Doma kulture, u čitaonici Gradske biblioteke Stevan Samardžić čitaju dnevnu štampu, druže se i razmjenjuju mišljenja. Naglašavaju da je to bila lijepa praksa i traže da ona bude nastavljena, piše Dan.

“Tu mogućnost smo imali prije nego što je biblioteka izmještena iz grada Doma kulture u vojnu fabriku. Ne vidim potrebu da nam to pravo neko oduzme jer je to bila lijepa praksa da se u gradskoj čitaonici pregleda dnevna štampa, da se ljudi druže i razgovaraju, komentarišu ono što je napisano i slično”, kaže Petar Radović i ističe da je on, ali i mnogi drugi Pljevljaci, bio redovan u gradskoj čitaonici.

Radović navodi da mu je jasno da tokom rekonstrukcije objekta Doma kulture takva praksa nije bila moguća jer je biblioteka bila i suviše daleko od grada.

“Sada je potrebno obnoviti taj život Doma kulture, jer zbog čega će postojati Dom kulture ako će biti prazan”, kaže Radović.

Prije početka rekonstrukcije Doma kulture, studenti, penzioneri, kao i drugi građani, provodili su slobodno vrijeme u gradskoj čitaonici. Studenti su spremali ispite, u pauzi čitali novine, razgovarali i komentarisali brojne teme. Oni stariji Pljevljaci više su svraćali zbog štampe, jer su u gradskoj biblioteci imali priliku da besplatno pročitaju novine, a pritom i da se druže.

Poslednjih godina, kada je u pitanju položaj starijih – on je posebno otežan, jer mnogi pljevaljski penzioneri nijesu u mogućnosti da izdvoje novac za novine. Posebno zbog toga što su pljevaljske penzije niže od državnog nivoa, a prema izvještaju sa početka ove godine 591 penzioner ima penziju od 125 eura.

Međutim, i pored svih želja Pljevljaka, nije sigurno da će novine kao nekada čitati u gradskoj čitaonici, jer u Narodnoj biblioteci Stevan Samardžić ne znaju hoće li imati novca da kupuju novine.

“Trenutno nismo u mogućnosti da kupujemo novine, jer ovogodišnjim budžetom nije predviđena ta stavka. Treba malo sačekati da vidimo šta će se dalje dešavati", kazala je juče direktorica gradske biblioteke Đina Bajčetić i pojasnila da je potrebno strpljenje.

Ona je podsjetila da je gradska biblioteka prije petnaest dana vraćena u objekat Doma kulture, da je u periodu preseljenja iz nekadašnje vojne fabrike, uložen veliki napor.

“Vidjećemo u narednoj godini hoće li sredstva za štampu biti planirana”, naglasila je Bajčetić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.