Standard.

srijeda januar 22

Stari Aerodrom će dobiti moderan park

Na Starom Aerodromu se u sklopu projekta MIKRO 020 trenutno uređuje nova parkovska površina od oko 1.500 kvadratnih metara, po idejnom rješenju koje je obezbijedio Savez arhitekata Crne Gore, saznaju…

49 hits

utorak januar 21

Granice u Boki prešlo skoro 3,4 miliona putnika

Prošlu godinu na tri kopnena granična prelaza u Boki karakterisale su manje gužve, zbog olakšane procedure, a na Debelom brijegu i Kobili zabilješen je veći promet u odnosu na 2018.

161 hits

utorak januar 21

Litija SPC najavljena i u Prijestonici, Cetinjani odgovorili transparentom

Na društvenim mrežama objavljena je najava litije i molebana SPC na Cetinju, za četvrtak u 17 sati.

369 hits

utorak januar 21

Za nekoliko dana novi trotoari u dijelu Ulice Oktobarske revolucije, uloženo 85 hiljada eura

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Počeli su radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Oktobarske revolucije, a Glavni grad je za tu namjenu izdvojio 85 hiljada eura, kazali su za portal Standard iz Glavnog grada.

280 hits

 
 
 
 
nedjelja, 08 decembar 2019 07:48

Pasarela na Zlatici na meti vandala

Pasarelu na Zlatici, izgrađenu kako bi djeci ostvarila bržu pješačku komunikaciju do Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” svakodnevno uništavaju vandali, piše Dan.

Mještani Zlatice smatraju da je ona trebala da predstavlja lijepu i urbanu sliku grada, ali to nikada nije postala jer su stakla polomljena sa obje strane, iscrtana je grafitima neprimjerne sadržine, smeće razbacano je na sve strane. Najveću muku mještani muče kada pada kiša jer, kako navode, daščani pod je klizav.

Mještanin Darko Mujović koji svakodnevno prolazi preko mosta, jer vodi dijete u školu, navodi da je ona nebezbjedna za prelaz.

Kada pada kiša, pod je klizav jer su stakla polomljena i potpuno je nebezbjedno za djecu. Nije dovoljno samo napraviti, već je treba i održavati. Kako se nalazi na tranzitnom putu, ovako kako izgleda šalje ljudima ružnu sliku grada, jer svakodnevno prođe na hiljde automobila”, poručio je Mujović.

Milija Leković je kazao da mještani pasarelu ne koriste često.

To je prvenstveno napravljeno zbog bezbjednosti djece, ali primjećujem da se ona slabo koristi. Mislim da ona više služi za skupljanje omladine, nego za prolaz”, rekao je Leković.

Baka Olga Bulatović koja svakodnevno vodi dvoje unučadi u školu istakla je da pasarela funkcioniše kad je lijepo vrijeme, ali kad je kiša pada i vjetar duva koristi magistralu za prelaz.

Pasarela funkcioniše, prelazi se preko nje, ali je potpuno nebezbjedna za prelaz. Kad vjetar duva, kako su stakla polomljena, ne prolazimo jer strahujemo da se neko staklo ne odvali i povrijedi nas. S druge strane kada kiša pada pod koji je napravljen od drveta je klizav i djeca mogu lako da se okliznu i polome ruku ili nogu. Treba je održavati, mada ona je jednom obnovljena, ali vandali su je ponovo uništili. Možda bi trebalo i neke kamere ugraditi da bi se vidjelo ko uništava, jer se ovako samo popravlja, a oni lome”, navela je Bulatović.

Iz Agencije za stanovanje su istakli da je tokom 2013. godine saniran pješački prelaz na Zlatici.

Ofarbana je konstrukcija, zamijenjen je daščani pod, popravljene su instalacije i izvršeno je zastakljivanje prelaza specijalnim kliritom. Vrijednost investicije iznosila je 71.872 eura.Takođe i nakon toga u više navrata su vršene sitnije intervencije prije svega rađena je popravka poda kojeg su neodgovorni pojedinci u više navrata palili ili lomili”, saopštili su iz Agencije za stanovanje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.