Standard.

subota januar 25

Četrdeset dana od ubistva policajca: Herceg Novi oda poštu Leki

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na mjestu ubistva graničnog policajca Milutina Leke Lekovića u Igalu, službenici Odjeljenja granične policije Herceg Novi, s građanima, opštinskim čelnicima, porodicom, prijateljima i poznanicima obilježili…

173 hits

subota januar 25

Tuzi tražile 400 hiljada eura nadoknade za deponiju

Objavljeno u: Gradovi

by Vasilj

Glavni grad je za sada prihvatio inicijativu kolega iz Opštine Tuzi da komisija konstatuje da nijesmo uspjeli da postignemo dogovor u cjelini oko podjele imovine, iako i dalje mislim da…

219 hits

petak januar 24

Uspješno sprovedena akcija čišćenja obale rijeke Ribnice

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Veliki broj građana i Nevladinih organizacija odazvao se pozivu Zelenila i danas je uz njihovu i podršku Glavnog grada, preduzeća “Čistoća” i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada očićenja obala…

344 hits

petak januar 24

Dostavljene tri ponude za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Na tenderu za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u okviru Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda u Podgorici ponude u predviđenom roku predale su tri kompanije: MPP „Jedinstvo“ AD Sevojno,…

338 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 13 januar 2020 07:30

Gradnja Doma za stare u Podgorici biće završena sredinom godine

Gradnja Doma za stare u Podgorici biće završena sredinom godine Foto: Uprava javnih radova

Na objektu Doma za stare na Starom aerodromu završen je veliki dio građevinskih radova. Iz Uprave javnih radova kazali su Dnevnim novinama da se radovi odvijaju ugovorenom dinamikom i da će gradnja biti završena sredinom ove godine.

Na taj način glavni grad dobiće najmoderniji i najvredniji objekat u oblasti socijalne zaštite, koji već sada dobija obrise kako bi trebalo da izgleda.

U proteklom periodu završen je veliki dio građevinskih radova, uz kontinuiranu komunikaciju i saradnju inženjerskog tima Uprave javnih radova, izvođača podgoričkog preduzeća “Fidija” i stručnog nadzora.

Krajem prošle godine postavljena je fasada na najvećem dijelu objekta, završena krovna konstrukcija, elektro i termotehničke instalacije, ugrađena kompletna spoljašnja bravarija, a u potpunosti su završeni i molerski radovi u jednoj od lamela. U toku su preostali radovi u unutrašnjem dijelu objekta, uključujući sobe i apartmane za korisnike i prostorije za osoblje.

Nakon završetka građevinskih radova, kako su kazali iz Uprave javnih radova, predstoji opremanje adekvatnim inventarom, kao i uređenje terena sa zelenim površinama i parking prostorom.

“Rok za završetak građevinskih radova na objektu je sredina naredne godine, za koji očekujemo da će biti ispoštovan. U toku je tenderski postupak za nabavku i ugradnju liftova, procijenjene vrijednosti 330.000 eura”, kazali su.

Vrijednost izgradnje objekta, na osnovu ugovora koji je krajem 2017. godine tadašnja Direkcija javnih radova (sadašnja Upravna javnih radova) potpisala sa podgoričkim preduzećem “Fidija”, sa nabavkom inventara i uređenjem terena iznosi nešto više od 8,78 miliona eura.

Iz Uprave javnih radova smatraju da će biti ispoštovan i finansijski dio ugovora.

“Kao na svakom gradilištu, usljed nepredviđenih i opravdanih okolnosti može doći do potrebe za izmjenom prvobitnog projekta u cilju poboljšanja postojećih inženjerskih rješenja, ali u ovom slučaju ne očekujemo da će biti značajnijeg povećanja ukupne vrijednosti investicije”, navode iz Uprave javnih radova.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 13 januar 2020 16:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.