Standard.

subota januar 25

Četrdeset dana od ubistva policajca: Herceg Novi oda poštu Leki

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na mjestu ubistva graničnog policajca Milutina Leke Lekovića u Igalu, službenici Odjeljenja granične policije Herceg Novi, s građanima, opštinskim čelnicima, porodicom, prijateljima i poznanicima obilježili…

168 hits

subota januar 25

Tuzi tražile 400 hiljada eura nadoknade za deponiju

Objavljeno u: Gradovi

by Vasilj

Glavni grad je za sada prihvatio inicijativu kolega iz Opštine Tuzi da komisija konstatuje da nijesmo uspjeli da postignemo dogovor u cjelini oko podjele imovine, iako i dalje mislim da…

215 hits

petak januar 24

Uspješno sprovedena akcija čišćenja obale rijeke Ribnice

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Veliki broj građana i Nevladinih organizacija odazvao se pozivu Zelenila i danas je uz njihovu i podršku Glavnog grada, preduzeća “Čistoća” i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada očićenja obala…

340 hits

petak januar 24

Dostavljene tri ponude za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici

Objavljeno u: Gradovi

by Lejla

Na tenderu za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u okviru Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda u Podgorici ponude u predviđenom roku predale su tri kompanije: MPP „Jedinstvo“ AD Sevojno,…

334 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 13 januar 2020 18:04

Glavni grad: Nema riječi o devastaciji Gorice, radovi na rekonstrukciji saobraćajnica predviđeni DUP-om iz 2013.

Povodom fotografija objavljenih na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od strane određenih opozicionih političkih partija, uz komentare kao što su: „Grickanje Gorice se nastavlja“ i „Novo rasparčavanje Gorice po nalogu beton-majstra Vukovića“, Glavni grad je saopštio da se radi se o fotografijama snimljenim na gradilištu trase Ulica Nova 3, na kojoj je u toku izvođenje zemljanih radova.

"Ovi radovi izvode se za potrebe komunalnog opremanja objekata, što je ugovorena obaveza Glavnog grada Podgorice, a vrše se na osnovu usvojene planske, odnosno projektne dokumentacije. Izgradnja, odnosno rekonstrukcija ovih saobraćajnica, predviđena je DUP-om „Zagorič 1 – dio Zone A“, Izmjene i dopune iz 2013. godine, koji se nalazi na web sajtu Glavnog grada Podgorice i u isti je moguće izvršiti uvid.

U skladu s navedenim, pristupilo se izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Veliše Mugoše, izgradnji Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Saobraćajnice će imati javnu rasvjetu, tk, atmosfersku, fekalnu kanalizaciju i vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1. Uz saobraćajnice je predviđen i trotoar", navodi se u saopštenju.

Takođe, naglašavaju da se radi o projektu koji je iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogrskog bataljona.

"Realizacija ovih saobraćajnica, predstavlja jednu od većih investicija u saobraćajnu infrastrukturu na području Glavnog grada u ovoj godini, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.030.478,67 eura sa PDV-om.

Zato pozivamo predstavnike pokreta URA da oni, kako kažu „jednom u životu budu iskreni“, pa nam saopšte zašto im smeta navodno betoniranje Podgorice, ali uredno “zažmure” kada pojedine građevinske firme njima bliske grade nova “naselja” na više lokacija u Podgorici. Podsjećamo građane da su to one iste firme koje su ranije od predstavnika vlasti tražile da se na njihovoj imovini predvide poslovni i stambeni objekti, a da na okolnim parcelama zelene površine. Ako se predstavnici GP URA baš toliko bore za održivi razvoj sa minimalnom gradnjom, zašto na vlastitom zemljištu traže da im se ucrtavaju višespratni objekti?

Umjesto primarnog cilja da manipulisanjem javnosti na politikantski i nedobronamjeran način prikupe jeftine političke poene, predstavnici GP URA bi trebalo da prije ovakvih javnih objava provjere sve činjenice, jer po ko zna koji put demonstriraju neznanje i neinformisanost", kažu iz Glavnog grada.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.