Standard.

ponedjeljak oktobar 22

U Budvi ponovo bilbordi: "Pokoljenja djela sude 1918-2018"

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U Budvi su se danas pojavili novi sporni bilbordi.

45 hits

ponedjeljak oktobar 22

Isporučena zaštitna odijela za vatrogasce-spasioce

Pljevaljskoj Službi zaštite i spasavanja prije 15 dana isporučena su zaštitna odijela za prilaz vatri - gašenje požara i tehničke intervencije.

10 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „ Mogren“ naspram Staroga grada.

12 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Objavljeno u: Gradovi

ponedjeljak oktobar 22

Biram Bar za kompromis oko lokacije za vrtić: "Dogovor kuću gradi"

Povodom zahjeva grupe građana da se vrtić ne gradi na planiranoj lokaciji između Gimnazije Niko Rolović i OŠ Blažo Jokov Orlandić, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Biram Bar. 

10 hits

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

Dugogodišnja novinarka Televizije Crne Gore Ljubica Vađon preminula je u 71. godini u Podgorici.

Niko ne treba da se raduje najavljenom raskolu u pravoslavnom svijetu koje je načeto odlukom Carigrada da Ukrajini prizna nezavisnost od Ruske pravoslavne crkve, zbog čega je Moskva prekinula sve veze s Vaseljenskom patrijaršijom. Ipak, kako je Crnoj Gori ostao isti problem kakav su do skoro imali Ukrajinci, dio pobornika Crnogorske pravoslavne crkve počeo je da se nada da smo prvi naredni za dobijanje autokefalnosti. U isto vrijeme, srpski mediji "skočili" su na noge zbog te mogućnosti pa se svako malo nižu naslovi kojima se vrijeđa duhovnost crnogorskog naroda.

Peticiju protiv izgradnje vrtića u dvorištu barske gimnazije "Niko Rolović" potpisalo je 2.721 građana i oni su te potpise predali Skupštini opštine i zatražili prijem kod rukovodstva grada.

Savjet MZ Župa Nikšićka treću godinu zaredom pokrenuo je inicijativu kako bi se prikupila novčana sredstva kojim bi se omogućilo da svi učenici devetog razreda OŠ “Dušan Bojović“ otputuju na polumatursku ekskurziju, piše portal Onogošt.

ponedjeljak, 22 oktobar 2018 09:28

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Blizu 1.500 ovaca i koza blokirale su ulice u centru Madrida, u događaju koji datira još iz Srednjeg vijeka.

I dalje cure novi detalji u vezi sa brutalnim ubistvom novinara “Vašington posta” Džamala Kašogija, koji je zadavljen, umotan u tepih i tako iznesen iz konzulata.

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće u utorak 23. oktobra u Zetskom domu na Cetinju.

Crna Gora je ušla u NATO, a članica EU mogla bi da postane do sredine sljedeće decenije, kaže u intervjuu Pobjedi viši saradnik u Institutu za spoljnu politiku pri Džon Hopkins univerzitetu Majkl Halcel.

Mnogobrojni su razlozi zbog kojih se dešava da letovi avionom kasne ili su otkazani. U tim situacijama nije neuobičajeno da se putnici nađu u problemima zbog nepredviđenih dešavanja. Svakako da se shodno toj situaciji većina putnika upita šta će biti sa kartom koju su kupili, da li će morati da kupe novu, da li će zbog toga ukoliko presijedaju zakasniti na drugi let i slično.

Oko 100 policijskih službenika uredno prima platu iako nijesu raspoređeni, odnosno ne dolaze na posao, a kod nekih od njih taj status traje i po nekoliko godina. Stoga je direktor policije Veselin Veljović nedavno i najavio da će se svi neraspoređeni policajci do kraja godine vratiti na posao, jer, kako je kazao, ne mogu godinama da sjede kućama i primaju plate, pišu Dnevne novine.