Standard.

ponedjeljak oktobar 22

U Budvi ponovo bilbordi: "Pokoljenja djela sude 1918-2018"

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

U Budvi su se danas pojavili novi sporni bilbordi.

6 hits

ponedjeljak oktobar 22

Isporučena zaštitna odijela za vatrogasce-spasioce

Pljevaljskoj Službi zaštite i spasavanja prije 15 dana isporučena su zaštitna odijela za prilaz vatri - gašenje požara i tehničke intervencije.

6 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „ Mogren“ naspram Staroga grada.

5 hits

ponedjeljak oktobar 22

Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Objavljeno u: Gradovi

ponedjeljak oktobar 22

Biram Bar za kompromis oko lokacije za vrtić: "Dogovor kuću gradi"

Povodom zahjeva grupe građana da se vrtić ne gradi na planiranoj lokaciji između Gimnazije Niko Rolović i OŠ Blažo Jokov Orlandić, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Biram Bar. 

5 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Predsjednik Kosova, Hašim Tači, potvrdio je da svojom idejom o razgraničenju sa Srbijom, tako što bi tri opštine juga centralne Srbije bezuslovno bile pripojene Kosovu, zapravo izbjegava podjelu Kosova, kao i stvaranje Zajednice srpskih opština, što bi, kako kaže za zagrebački "Večernji list", u neku ruku bila nova "Republika Srpska izvan funkcije Republike Kosovo".

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kamenovanja autobusa sa vjernicima iz Beograda koji su se u nedjelju vraćali iz posjete crkvi Bogorodice (Studenice) Hvostanske na Kosovu i Metohiji.

U Budvi su se danas pojavili novi sporni bilbordi.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić sastao se danas u Ljubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije, Karlom Erjavecom, sa načelnikom Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorom Alanom Gederom, te članovima skupštinskog tijela zaduženog za domen bezbjednosti i odbrane.

Operativac iz 15-članog tima koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara Džamala Kašogija, vidi se obučen u Kašogijevu odjeću na snimcima koje su nadzorne kamere u Istanbulu zabilježile na dan kada je novinar ubijen, javlja CNN pozivajući se na visokog turskog zvaničnika.

Više zatvorenika u spuškom zatvoru, koji su sinoć započeli štrajk glađu, ponovo je izazvalo nerede zbog kojih je intervenisala zatvorska policija. Oni su, kako saznaje Standard, ponovo palili dušeke.

Atlas banka AD Podgorica je, povodom pojavljivanja više lažnih stranica te banka na druptvenoj mreži Facebook, obavijestila građane da je samo jedna zvanična stranica njihove banke, a da su ostale lažne.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je, na danas održanoj XIV sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, razmotrio Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak, sa Predlogom odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak i Predlogom ugovora o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak koji je dostavila Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta.

Podgorička policija rasvijetlila je krivično djelo teška krađa, koje je počinjeno prošle godine na štetu imovine političke partije „Socijaldemokrate Crne Gore“ u Podgorici i tom prilikom identifikovali osumnjičeno lice protiv kojeg je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, saopšteno je iz Uprave policije.

Nikšićka policija uhapsila je B.B. (26) i I.N. (26) iz tog grada zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu V.M. (38) takođe iz Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.