Standard.

četvrtak februar 21

Mladen Dašić pušten da se brani sa slobode

Interni revizor Atlas banke Mladen Dašić pušten je da se brani sa slobode, odlučio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

65 hits

četvrtak februar 21

Policija na Cetinju oduzela oružje i municiju, u Baru pancire i kriptovani telefon

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Cetinjska policija pronašla je i juče oduzela puške „Eskort” i „Stoeger”, pištolje „XC 357” sa dva okvira i „Glock” sa dva okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske i…

96 hits

četvrtak februar 21

Ukinut pritvor internom revizoru Atlas banke

Internom revizoru Atlas banke Mladenu Dašiću ukinut je pritvor.

39 hits

srijeda februar 20

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Motociklista udario u zadnji dio automobila, hitno prebačen u Klinički centar

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15:30 sati, kod hotel M Nikić u Podgorici povrijeđen je motociklista. 

174 hits

 
 
 
 

Pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Mladenom Grdinićem juče je nastavljeno suđenje po tužbi smijenjene viceguvernerke Irene Radović protiv Centralne banke i guvernera Radoja Žugića za mobing.

Osumnjičeni za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić, Mario Milošević uputio je preko advokata pismo medijima, u kojem demantuje navode policije i tvrdi da nema veze sa optužbama, pišu Vikend novine.

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS na izdržavanju kazne zatvora trenutno se nalazi 13 zatvorenica, koje su smještene u organizacionoj jedinici Kazneno-popravni dom Podgorica u Odjeljenje za žene. U decembru prošle godine, prema podacima ZIKS-a, bilo je takođe 13 žena na izdržavanju kazne, dok ih 2016. godine bila 21, a u istrazi je bilo 14 pritvorenica.

Podgorička policija uhapsila je rano jutros Danila Rakočevića (35), Mladena Mišurovića (30) i Nikolu Savićevića (23), zbog sumnje da su 17. januara, u dvorištu kuće Aleksandra Šćepanovića, aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći. Kao četvrtog člana grupe, koja je osumnjičena da je izvršila ovo krivično djelo, policija je označila Aleksandra Kekovića, koji je nalazi u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica.

Podgorička policija, postupajući po prijavi I.P. iz Hrvatske da mu je, 29. januara, otuđeno terensko vozilo marke „BMW X-5“, 6. februara pronašli automobil u naselju Gornji Kokoti. Tokom vršenja uviđaja, iz vozila i sa lica mjesta izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, a vozilo je vraćeno vlasniku, saopšteno je iz policije.

Hercegnovska policija uhapsila je Z.M. (34) iz Herceg Novog, zbog sumnje da je 14. februara, u Meljinama, uz prijetnju mačetom napao dvije ženske osobe. Maskirani mladić im je, potom, ukrao mobilne telefone i novčanike.

Službenici Uprave policije su u prethodnom periodu, u više zaplena na teritoriji pet gradova, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli kokain, heroin i marihuanu. Policija je prekršajnim i krivičnim prijavama procesuirala ukupno 35 lica, dok se na identifikaciji lica koje je sakrilo opojnu drogu u napuštenom objektu intenzivno radi. 

Uprava policije ponovo je negirala sve navode koji novinarku Vijesti Jelenu Jovanović dovode u vezu sa ubistvom Miodraga Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić.