Standard.

ponedjeljak avgust 19

Danju kontrolišu saobraćaj, noću goste diskoteka: MUP nema dokaza da policajci obezbjeđuju noćne klubove

Javna je tajna da u Crnoj Gori pojedini policajci rade kao obezbjeđenje u noćnim klubovima. Najboji dokaz je nedavni nemili događaj u tivatskoj diskoteci "Win", u kojoj je ranjen Novosađin…

413 hits

ponedjeljak avgust 19

Krivične prijave za odgovorne u firmama "Goratex" i "Vusamont" zbog utaje više od pola miliona eura poreza

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Služebnici Uprave policije podnijeli su krivične prijave protiv firme “Goratex CO“ iz Herceg Novog i Gorana Radanovića, kao i još tri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa…

201 hits

ponedjeljak avgust 19

Za četiri godine spriječio 39 ubistava

Službenici Uprave policije od 2015. godine spriječili su izvršenje čak 39 likvidacija. Prema podacima koji su redakciji Dana dostavljeni iz Uprave policije, najviše ubistava osujećeno je tokom prošle godine čak…

103 hits

ponedjeljak avgust 19

Kako osumnjičeni za najteže zločine godinama izbjegavaju pravdu: Bjegunci sa stotinu lica

Crnogorski državljanin Božidar Samardžić (40) uspio je da se 20 godina vješto skriva i na kraju izbjegne kaznu za ubistvo koje je počinio kao dvadesetogodišnjak u Nikšiću. Ovaj Nikšićanin uhapšenje…

124 hits

 
 
 
 

Mayer Laura Sophie Veronika, dvadesetogodišnja državaljanka Njemačke i njena vršnjakinja Agata Patyczek iz Poljske, nestale su prije pet dana na planinskom masivu Prokletija, saznaje portal Standard. Prema našim nezvaničnim informacijama, nestanak planinarki njihove porodice prijavile su Interpolu, od kada za djevojkama traje intenzivna potraga.

Pojedini mediji, kao i mediji u Srbiji, objavili su danas kao udarnu vijest da "snage albanske policije patroliraju" selima kod Andrijevice i da je njihovo prisustvo izazvalo uzbunu kod građana sjevernog dijela naše zemlje. Informacija je senzacionalistički plasirana, sa naslovima poput "Crnogorci u panici", "Krenule snage albanske policije" i slično. Iz Uprave policije danas su reagovali saopštenjem, navodeći da su službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili na teritoriji opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Albaniji, u skladu sa sporazumom dvije države.

Kod Sahat kule u Podogrici jutros oko 10 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je lakše povrijeđena jedna osoba, potvrđeno nam je iz OKC Uprave policije.

Između Đenovića i Kumbora jutros oko četi sata desila se saobraćajna nezgoda kada je vozilo Audi, hercegnovskih registarskih oznaka, udarilo u Golf, koji je bio parkiran.

Služebnici Uprave policije podnijeli su krivične prijave protiv firme “Goratex CO“ iz Herceg Novog i Gorana Radanovića, kao i još tri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 eura.

ponedjeljak, 19 avgust 2019 07:34

Za četiri godine spriječio 39 ubistava

Službenici Uprave policije od 2015. godine spriječili su izvršenje čak 39 likvidacija. Prema podacima koji su redakciji Dana dostavljeni iz Uprave policije, najviše ubistava osujećeno je tokom prošle godine čak 21.

Crnogorski državljanin Božidar Samardžić (40) uspio je da se 20 godina vješto skriva i na kraju izbjegne kaznu za ubistvo koje je počinio kao dvadesetogodišnjak u Nikšiću. Ovaj Nikšićanin uhapšenje prošle godine u Sloveniji, zemlji koja je sada odbila da ga izruči crnogorskim vlastima, jer nakon 15 godina od pravosnažnosti presude nastupa zastarjelost služenja kazne za ovo krivično djelo.

Javna je tajna da u Crnoj Gori pojedini policajci rade kao obezbjeđenje u noćnim klubovima. Najboji dokaz je nedavni nemili događaj u tivatskoj diskoteci "Win", u kojoj je ranjen Novosađin Stefan Abrlić, a na kojeg je pucao policajac Danijel Žižić, koji je prema pisanju medija, radio kao obezbjeđenje pomenutog noćnog kluba. Sa druge strane, iz MUP-u za portal Standard ističu da su provjeravali pojedine policajce za koje se sumnjalo da tokom noći rade kao obezbjeđenje noćnih klubova, ali da nijesu našli materijalne dokaze da to i potvrde.