Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Advokati Mandića i Kneževića predali žalbu na presudu za pokušaj terorizma: "Sud vjerovao Sinđeliću, a ne zvaničnim dokumentima"

Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović, advokati lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, predali su danas žalbu Apelacionom sudu na presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016.…

126 hits

ponedjeljak oktobar 21

Ubistvo u diskoteci "Kaza": O žalbama povodom likvidacije Kosaća u ponedeljak

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Članica vijeća Apelacionog suda, sutkinja Seka Piletić, danas zbog bolesti nije pristupila pretresu, pa će o žalbama povodom ubistva Jovana Kosaća (27) biti riječi naredog ponedjeljka u 10 sati. Za ovo…

183 hits

ponedjeljak oktobar 21

Od 2018. godine u zatvor unijeto 735 telefona

Tokom protekle i ove godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija unijeto je 735 mobilnih telefona, za koje se još ne zna kako su tamo dospjeli. Za to vrijeme uhapšeni…

127 hits

ponedjeljak oktobar 21

Riješena tri od četiri napada na novinare iz 2018. godine

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je suzbijanje i rješavanje napada na novinare i medije i njihovu imovinu kao i preventivno djelovanje u cilju omogućavanja nesmetanog obavljanja novinarskog poziva…

63 hits

 
 
 
 
utorak, 22 oktobar 2019 09:30

Saobraćajna nezgoda kod Pravnog fakulteta

Jutros oko devet sati došlo je do saobraćajne nezgode kod Pravnog fakulteta.

Posle hapšenja pjevačice Radojke Kecman (25) iz Novog Sada, kod koje su pronađene automatske puške spremne za likvidaciju, istražitelji provjeravaju da li je zaplijenjeno oružje bilo namijenjeno jednom crnogorskom klanu.

utorak, 22 oktobar 2019 08:00

Crnogorski državljanin ranjen u Novom Sadu

Crnogorski državljanin Milika Bukilić (36) ranjen je večeras u pucnjavi kod hotela Šeraton u Novom Sadu.

utorak, 22 oktobar 2019 07:35

Držao heroin u kinder jajetu

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv L.L., koji se tereti za izvršenje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Advokat Borivoje Borović, branilac osumnjičenog Nenada Vujoševića, sekretara Vrhovnog tužilaštva, koji je optužen za krivično djelo protivzakoniti uticaj i da je dio kriminalne grupe odbjeglog tajkuna Duška Kneževića, dostaviće će danas Višem sudu u Podgorici jemstvo u iznosu od 80.000 eura kako bi se njegov klijent branio sa slobode, pišu Dnevne novine. On je prošle sedmice najavio da će Vujošević založiti stan kako bi zbog teške bolesti mogao da se liječi sa slobode.

Protiv grupe koja je pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu “Jadran” u Tivtu podignuta je optužnica, koja je dostavljena Višem sudu na kontrolu. Na čelu ove kriminalne organizacije, kako istraga ukazuje, su Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić. Grupa kojoj je pripadao Vojin Stupar oformljena je tokom 2018. godine u Crnoj Gori. Istražitelji sumnjaju da su Stupar, Rovčanin i Račić pakovali kokain vrijedan pet miliona eura, piše Pobjeda.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je nakon skoro pet mjeseci "utvrdilo" da je urednik Standarda Samir Rastoder 30. maja ove godine, uhapšen i ispitivan šest sati u Kraljevu, samo zbog toga što je u autu, u kojem je bio suvozač, pronađen bodež?!  Dakle, ni riječi o svjedoku saradniku u procesu za pokušaj terorizma Saši Sinđeliću, ni riječi o sumnjivom kretanju niti o filmskoj akciji nošenja novca i pokušaja "kidnapovanja" svjedoka saradnika, kako su o tome tada izvjestili portal IN4S, Borba, Vijesti i još neki mediji, pozivajući se na "povjerljive" i "pouzdane" izvore iz bezbjednosnih struktura Srbije. Naravno ni riječi o tome da je Rastoder "prognan" iz Srbije te da mu je zabranjen ulazak.

Podgorička policija, uhapsila je maloljetnog I.D. (17) zbog sumnje da je tokom 2015, 2017, 2018 i tokom 2019. počinio 11 krivičnih djela, saopšteno je u Upravi policije.