Standard.

nedjelja avgust 19

Obračun u Bijelom Polju i dalje aktuelna tema: Otkud "Crvene beretke" ispred kuće Ćatovića?

Obračun koji se odigrao 13. avgusta oko 23:30 časova u bjelopoljskom naselju Potkrajci –Sutivan, kada je ubijen sprpski državljanin Željko Pavkov (47) iz Srbobrana i ranjeni Ljubomir Lazić (46) iz…

136 hits

nedjelja avgust 19

Za šest godina u Crnoj Gori osuđeno šest pedofila: Kažnjeni od pet mjeseci do dvije godine zatvora

Da li je kazna od godinu dana zatvora dovoljno rigorozna za obljubu nad djetetom, pitanje je za stručnjake. Zakon kaže da je propisana kazna i do 15 godina, međutim kod…

72 hits

subota avgust 18

Ni danas nije pronađen mladić nestao u Pivskom jezeru, nastavlja se potraga

Pripadnici specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su tragali za Slađanom Tijanićem (30) iz Plužina koji je, prije dva dana, prilikom prevrtanja skutera nestao u Pivskom jezeru. Današnja potraga,…

55 hits

subota avgust 18

VIDEO- Ulcinj: U saobraćajnoj nezgodi učestvovali kamion i dva automobila

U Ulcinju je danas došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri vozila. 

106 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 17:51

Eksplozija u fabrici oružja "Tara": Vještačenje povjereno i Nacionalnom kriminalističko tehničkom centru u Beogradu

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju intenzivno sprovodi izviđajne radnje povodom eksplozije u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu, koja se dogodila 29. januara ove godine u kojoj su preminula dva radnika, Radovan Čobeljić i Maksim Vujičić.

Jedan dio materijalnih dokaza izuzetih sa mjesta događaja upućen je na vještačenje u Foreznički centar u Danilovgradu, a drugi je predat Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru (NKTC) u Beogradu, čiji je ekspert izvršio pregled određenih tragova u objektu gdje se desila eksplozija.

Kada Foreznički centar u Danilovgradu sačini svoj nalaz i mišljenje izuzetih materijalnih dokaza, NKTC će dati svoj konačni sveobuhvatni nalaz.

Nalaz sa mišljenjem vještačenja biće kompletiran i obdukcionim nalazom od strane Zavoda za patologiju i sudsku medicine VMA u Beogradu, gdje je rađena obdukcija dvojice nastradalih radnika.

Inače, tokom dosadašnjih izviđajnih radnji saslušano je sedam osoba, a kako je saopšteno u Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, slijedi saslušanje još određenih osoba.

Eksplozija u fabrici oružja "Tara" je bila četvrta u posljednje tri godine, u kojima su smrtno stradale tri osobe dok je više njih povrijeđeno.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.