Standard.

nedjelja februar 18

Udes u mjestu Lazine, ima povrijeđenih

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 18 časova na putu Podgorica - Danilovgrad, u mjestu Lazine, povrijeđene su tri osobe, potvrđeno je portalu Standard iz OKC-a.

187 hits

nedjelja februar 18

Potvrđena presuda Adžiću: Dvanaest godina za ubistvo Pejovića

Apelacioni sud potvrdio je presudu vijeća sudije Šefkije Đeševića  u Višem sudu u Bijelom Polju kojom je Mojkovčanin Radojica Rajko Adžić (51) osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog  ubistva…

34 hits

nedjelja februar 18

Lopove i 30.000 eura zatekli u dimu marihuane

Srpski državljanin Milan Čakić (19) i Slovak Igor Hlipec (23) uhapšeni su sinoć u Ulici Veljka Vlahovića u Podgorici zbog sumnje da su nekoliko dana ranije iz kuće u Rafailovićima…

130 hits

subota februar 17

Standard saznaje: U toku pretres stana na Starom aerodromu, privedeni Slovak i Srbin

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Podgorička policija pretresla je stan u stambenoj zgradi u Ulici “Veljka Vlahovića” na Starom aerodromu, i prema nezvaničnim informacijama portala Standard, privela dvije osobe koje su u ovoj zgradi iznajmile…

294 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 17:51

Eksplozija u fabrici oružja "Tara": Vještačenje povjereno i Nacionalnom kriminalističko tehničkom centru u Beogradu

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju intenzivno sprovodi izviđajne radnje povodom eksplozije u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu, koja se dogodila 29. januara ove godine u kojoj su preminula dva radnika, Radovan Čobeljić i Maksim Vujičić.

Jedan dio materijalnih dokaza izuzetih sa mjesta događaja upućen je na vještačenje u Foreznički centar u Danilovgradu, a drugi je predat Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru (NKTC) u Beogradu, čiji je ekspert izvršio pregled određenih tragova u objektu gdje se desila eksplozija.

Kada Foreznički centar u Danilovgradu sačini svoj nalaz i mišljenje izuzetih materijalnih dokaza, NKTC će dati svoj konačni sveobuhvatni nalaz.

Nalaz sa mišljenjem vještačenja biće kompletiran i obdukcionim nalazom od strane Zavoda za patologiju i sudsku medicine VMA u Beogradu, gdje je rađena obdukcija dvojice nastradalih radnika.

Inače, tokom dosadašnjih izviđajnih radnji saslušano je sedam osoba, a kako je saopšteno u Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, slijedi saslušanje još određenih osoba.

Eksplozija u fabrici oružja "Tara" je bila četvrta u posljednje tri godine, u kojima su smrtno stradale tri osobe dok je više njih povrijeđeno.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.