Standard.

nedjelja januar 20

Dan D za Šarića: Ako se ovo dogodi, od sjutra bi mogao biti na slobodi

Advokati Darka Šarića podnijeli su Apelacionom sudu u Beogradu žalbe, tražeći da mu se ukine pritvor do pravosnažnosti presude, te će već početkom naredne sedmice biti poznato hoće li se Pljevljak poslije…

93 hits

nedjelja januar 20

Nova optužnica za Markuša: Lažni policajac prijetio ubistvom sugrađaninu

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je novu optužnicu protiv Podgoričanina Bojana Markuša koji je javnosti postao poznat kao „lažni policajac” kada je prošle godine, koristeći ukradenu legitimaciju, zaustavljao građane i pretresao…

53 hits

petak januar 18

Udes kod Sozine, umalo nastradala i naplatna kućica

Na naplatnoj rampi tunela „Sozina“ došlo je do sudara vozila oko 18 sati i 15 minuta pri kome zamalo nije nastradala i naplatna kućica.

100 hits

petak januar 18

Policija u Baru, Kotoru i Podgorici rasvijetlila 13 teških krađa i krađa, uhapšeno devet osoba!

Službenici CB Bar su rasvijetlili sedam krivičnih djela teška krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih E.Đ. (15) i V.N. (14) i osamanaestogodišnjeg A.B. Oni su, sumnja se,…

60 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 22:04

Advokatica policajaca: Mladići odbili da pokažu isprave, policajci sumnjali da imaju oružje

Advokatica petorice policajaca osumnjičenih da su u petak veče fizički maltetirali trojicu mladića u Podgorici Maja Zeković kazala je da su njeni branjenice dali odbranu i da svi kazali da su bili provocirani od strane trojice mladića. 

"Dok su kontrolisali vozilo marke "porše" barskih registarski tablica čuli su povike i omaložavajuće uzvike od strane trojice mladića koji su stajali ispred lokala "Bajica". Tokom kontrole vozača i vozila, vozač im je kazao "pogledajte kako se rugaju sa vama, a ovdje kontrolište mene, koji ni na koji način nisam povrijedio zakon". Nakon toga vođa grupe kreće ka tim licima i kazao im da pokažu isprave. Oni su to odbili i kazali ko ste vi da vam mi pokazujemo isprave. Jedan od tih momaka je krenuo sa rukom prema pojasu, što su policjaci iz iskustva protumačili kao da ima možda oružje. Vujović je kazao kolegama da budu oprezni, jer je moguće da su naoružani. Tada je prišao mladiću koji je krenuo rukom za pajas i nastao je metež", rekla je Zeković.

Takođe, kako saznajemo, policajci nijesu napisali izvještaj o upotrebi sredstava prinude, pa su njihove neposredne starješine saznale za slučaj tek kada se pojavio snimak.

Upravo ova uhapšena interventna grupa ostvarila je nedavno niz zapaženih rezultata, o kojima su pisali mediji. Učestvovali su u pretresima i hapšenjima bezbjednosno interesantnih lica, kao i u akcijama u kojima je zaplijenjen arsenal oružja i droga. Učestvovali su i u seriji sporadičnih akcija na ulicama gdje su plijenjeni pištolji.

Nakon otkrivanja slučaja načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević smijenio je vođu Interventne jedinice Marka Radusinovića zbog objektivne odgovornosti jer su službenici sa snimka pripadnici ove jedinice.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

1 komentar

  • Link komentara Kotorski srijeda, 21 februar 2018 22:47 napisao/la Kotorski

    Laž do laži

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.