Standard.

subota mart 17

Da li su napadi na "Beagle" i "Oko" povezani? Rakočević: Bombama žele da zastraše i upute žestoku opomenu

Građane Podgorice u posljednja tri dana uzdrmale su dvije snažne eksplozije - u srijedu u ranim jutarnjim satima bomba je bačena na diskoteku "Beagle", dok je juče meta napada bila…

121 hits

subota mart 17

Napali ga maloljetnici: Pretučen doktor u Baru

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Ljekar Tomislav Miković, zaposlen u barskoj Hitnoj pomoći, napadnut je u srijedu oko 16 časova prilikom intervencije kod Doma učenika u Baru, piše Dan.

57 hits

subota mart 17

Više od 270.000 eura osumnjičeni uplatili u humanitarne svrhe

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Tužioci osnovnih tužilaštava su primjenom instituta odloženog krivičnog gonjenja u prošloj godini riješili 659 krivičnih predmeta, te na osnovu toga naplatili nešto više 270.000 eura, pišu Vikend novine.

7 hits

petak mart 16

Mladić iz Čačka poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Mojkovca

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Lepenac kod Mojkovca, poginuo je mladić iz Čačka M.J. (27), potvrđeno je portalu Standard iz OKC-a.

182 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:54

Pretresi na 10 lokacija: Provjeravaju se osobe povezane sa Jaukovićem

U toku su pretresi na 10 lokacija koje koriste osobe za koje se sumnja da su povezane sa Daliborom Jaukovićem koji je sinoć, bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, nakog čega se raznio ispred nje, saznaje portal Standard iz vrha Uprave policije.

Pretresi na 10 lokacija: Provjeravaju se osobe povezane sa Jaukovićem FOTO: Vedran Ilić

Kako saznajemo, dosadašnja istraga je pokazala da je Jauković imao psihičke probleme, zbog mentalnog poremećaja uzrokovanog upotrebom droge, povodom kojih se i obraćao ljekaru.

Podsjećamo, na Fejsbuk profilu Jaukovića objavljeno je da je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i bezbjednosti u SRJ, kao i da ga je Slobodan Milošević odlikovao za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbradni i bezbjednosti otadžbine".

Sudeći po objavama na Fejsbuku, Jauković je bio veliki protivnik NATO-a.

Ranije je, na vanrednoj konferenciji za novinare, saopšteno da se i Američki federalni istražni biro (FBI) uključio u istragu napada na američku ambasadu u Podgorici.

“Zajedno sa agentima FBI preduzimaju se mjere i radnje u vezi sa provjeravama društvenih mreža... Brzom i efikasnom reakcijom utvrđen je identitet osobe za koju se sumnja da je bacila bombu M75 tako što je bacio preko ograde sa radzdaljine od pet do šest metara, a onda se preko puta ambasade, nekih tridesetak metara od tog mjesta ubio takođe aktiviranjem bombe”, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Komšije Jaukovića su ranije za Standard ispričale da je, poslije služenja vojske u Srbiji gdje je inače rođen, doživio traumu zbog čega je uzimao terapiju.

"On je odlikovan tokom služenja vojske u Srbiji. Ipak, proživio je traumu tokom službovanja u vojsci. Zbog toga je primao terapriju i povremeno je bio sklon uzimanju alkohola. Vidio sam ga prije dva dana i djelovao je normalno, ništa nije nagovještavalo da može ovo da uradi. U nevjerici smo, niko nije očekivao da bi ovakvo nešto mogao da uradi", ispričale su za Standard komšije.

 


Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 19:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.