Standard.

nedjelja januar 20

Dan D za Šarića: Ako se ovo dogodi, od sjutra bi mogao biti na slobodi

Advokati Darka Šarića podnijeli su Apelacionom sudu u Beogradu žalbe, tražeći da mu se ukine pritvor do pravosnažnosti presude, te će već početkom naredne sedmice biti poznato hoće li se Pljevljak poslije…

91 hits

nedjelja januar 20

Nova optužnica za Markuša: Lažni policajac prijetio ubistvom sugrađaninu

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je novu optužnicu protiv Podgoričanina Bojana Markuša koji je javnosti postao poznat kao „lažni policajac” kada je prošle godine, koristeći ukradenu legitimaciju, zaustavljao građane i pretresao…

52 hits

petak januar 18

Udes kod Sozine, umalo nastradala i naplatna kućica

Na naplatnoj rampi tunela „Sozina“ došlo je do sudara vozila oko 18 sati i 15 minuta pri kome zamalo nije nastradala i naplatna kućica.

99 hits

petak januar 18

Policija u Baru, Kotoru i Podgorici rasvijetlila 13 teških krađa i krađa, uhapšeno devet osoba!

Službenici CB Bar su rasvijetlili sedam krivičnih djela teška krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih E.Đ. (15) i V.N. (14) i osamanaestogodišnjeg A.B. Oni su, sumnja se,…

60 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 17:54

Pretresi na 10 lokacija: Provjeravaju se osobe povezane sa Jaukovićem

U toku su pretresi na 10 lokacija koje koriste osobe za koje se sumnja da su povezane sa Daliborom Jaukovićem koji je sinoć, bacio bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, nakog čega se raznio ispred nje, saznaje portal Standard iz vrha Uprave policije.

Pretresi na 10 lokacija: Provjeravaju se osobe povezane sa Jaukovićem FOTO: Vedran Ilić

Kako saznajemo, dosadašnja istraga je pokazala da je Jauković imao psihičke probleme, zbog mentalnog poremećaja uzrokovanog upotrebom droge, povodom kojih se i obraćao ljekaru.

Podsjećamo, na Fejsbuk profilu Jaukovića objavljeno je da je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i bezbjednosti u SRJ, kao i da ga je Slobodan Milošević odlikovao za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbradni i bezbjednosti otadžbine".

Sudeći po objavama na Fejsbuku, Jauković je bio veliki protivnik NATO-a.

Ranije je, na vanrednoj konferenciji za novinare, saopšteno da se i Američki federalni istražni biro (FBI) uključio u istragu napada na američku ambasadu u Podgorici.

“Zajedno sa agentima FBI preduzimaju se mjere i radnje u vezi sa provjeravama društvenih mreža... Brzom i efikasnom reakcijom utvrđen je identitet osobe za koju se sumnja da je bacila bombu M75 tako što je bacio preko ograde sa radzdaljine od pet do šest metara, a onda se preko puta ambasade, nekih tridesetak metara od tog mjesta ubio takođe aktiviranjem bombe”, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Komšije Jaukovića su ranije za Standard ispričale da je, poslije služenja vojske u Srbiji gdje je inače rođen, doživio traumu zbog čega je uzimao terapiju.

"On je odlikovan tokom služenja vojske u Srbiji. Ipak, proživio je traumu tokom službovanja u vojsci. Zbog toga je primao terapriju i povremeno je bio sklon uzimanju alkohola. Vidio sam ga prije dva dana i djelovao je normalno, ništa nije nagovještavalo da može ovo da uradi. U nevjerici smo, niko nije očekivao da bi ovakvo nešto mogao da uradi", ispričale su za Standard komšije.

 


Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 22 februar 2018 19:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.