Standard.

utorak januar 15

U Nikšiću uhapšene dvije bezbjednosno interesantne osobe: Pronađeni pišolj i municija u ilegalnom posjedu

Nikšićka policija, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronašla je pištolj i municiju. Dva lica…

79 hits

utorak januar 15

Nova prijetnja Kneževića: "Glavni akter umire na kraju filma"

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izuzetno je aktivan na svom Instagram nalogu od kad je protiv njega Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu za pronevjeru i pranje novca, ali čini se…

252 hits

utorak januar 15

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da…

41 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

77 hits

 
 
 
 
utorak, 13 mart 2018 14:11

Zeković: Nisam član klanova, vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao

Saslušanjem svjedoka oštećenog Radojice Zeković danas je nastavljeno suđenje optuženim koji se trete da su pokušali da ga ubiju podmetanjem eksploziva pod automobil.

Zeković: Nisam član klanova, vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao FOTO: Portal Analitika

Osim Stevana Stamatovića koji je u bjekstvu, a koji se tereti da je formirao kriminalnu grupu koja je trebala da izvrši ubistvo Zekovića terete se i Dejan Deletić (25) i Milan Lješnjak (30) Đorđije Božović (27), Stefan Balević (25) i Aleksandar Bojović (24).

Zeković je tokom svjedočenja kazao da ne poznaje niti jednu osobu sa optuženičke klupe, te kako nema pojma zbog čega je pozvan i da se ne pridružuje njihovom krivičnom gonjenju.

"Što se tiče optuženih, ne poznajem nikoga i ne znam zašto sam bio meta napada. Ne vidim sebe u bilo kakvim klanovima. Vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao" kazao je Zeković.

On je odgovarajući na pitanje sudije Ane Vukovićkazao da je tokom dozvoljenog odsustva iz zatvora bio kod kuma Vladimira Roganovića u Herceg Novom kao i kod prijatelja Miloša Burića i Milana Zindovića.

Obzirom da u ranijim iskazima svjedok oštećeni nije spominjao Zindovića i Roganovića sudiju je zanimalo da li postoji razlog zbog čega je to sakrio, nakon čega je Zeković rekao da se ranije toga nije sjetio.

Prema njegovim riječima, sa Roganovićem je duži period bio u istražnom zatvoru gdje su se sprijateljili i kasnije postali kumovi, dok se sa sugrađaninom Zindovićem druži 15 godina.

Odgovarajući na pitanja suda Zeković je rekao da je u stan na Zabjelu, gdje mu žive žena i sin, u zgradi ispred koje je postavljen eksploziv, ušao samo jedan put u životu.

Navodo, supruga, za koju tvrdi da nema položen vozački ispit, posjećuje ga sa sinom u Nikšić, u stanu njegovog oca.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.