Standard.

subota oktobar 20

Policija za Standard: U Crnoj Gori djeluje 11 kriminalnih grupa i u najvećoj mjeri se bave krijumčarenjem kokaina!

Na osnovu posljednje Procjene opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA 2017) utvrđeno je da u Crnoj Gori trenutno djeluje 11 organizovanih kriminalnih grupa, saopšteno je zvanično portalu Standard u…

90 hits

subota oktobar 20

Vukotić mimo volje i sa povezom preko očiju doveden u Srbiju: Sud u Beogradu odbio jemstvo vođe škaljarskog klana za…

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Drugi sud u Beogradu odbio je predlog za jemstvo Jovana Jovice Vukotića, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „škaljarskog klana”. On je u Srbiji optužen za falsifikovanje isprava,…

52 hits

subota oktobar 20

SDT traži da se Kašćelanu i saradnicima blokira više od 15 nekretnina

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je u finansijskoj istrazi protiv Slobodana Kašćelana i njegovih saradnika da im se blokira više od petnaest nekretnina zbog sumnje da su stečene nezakonito. O tome…

16 hits

petak oktobar 19

Optužen za zelenašenje: Tužilac Radonjić udaljen sa posla do okončanja postupka

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Tužilački savjet je donio odluku da se Grujo Radonjić, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, privremeno udalji od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, do okončanja krivičnog postupka koji se…

76 hits

 
 
 
 
utorak, 13 mart 2018 14:11

Zeković: Nisam član klanova, vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao

Saslušanjem svjedoka oštećenog Radojice Zeković danas je nastavljeno suđenje optuženim koji se trete da su pokušali da ga ubiju podmetanjem eksploziva pod automobil.

Zeković: Nisam član klanova, vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao FOTO: Portal Analitika

Osim Stevana Stamatovića koji je u bjekstvu, a koji se tereti da je formirao kriminalnu grupu koja je trebala da izvrši ubistvo Zekovića terete se i Dejan Deletić (25) i Milan Lješnjak (30) Đorđije Božović (27), Stefan Balević (25) i Aleksandar Bojović (24).

Zeković je tokom svjedočenja kazao da ne poznaje niti jednu osobu sa optuženičke klupe, te kako nema pojma zbog čega je pozvan i da se ne pridružuje njihovom krivičnom gonjenju.

"Što se tiče optuženih, ne poznajem nikoga i ne znam zašto sam bio meta napada. Ne vidim sebe u bilo kakvim klanovima. Vozilo na koje je postavljen eksploziv nije moje niti sam ja njime upravljao" kazao je Zeković.

On je odgovarajući na pitanje sudije Ane Vukovićkazao da je tokom dozvoljenog odsustva iz zatvora bio kod kuma Vladimira Roganovića u Herceg Novom kao i kod prijatelja Miloša Burića i Milana Zindovića.

Obzirom da u ranijim iskazima svjedok oštećeni nije spominjao Zindovića i Roganovića sudiju je zanimalo da li postoji razlog zbog čega je to sakrio, nakon čega je Zeković rekao da se ranije toga nije sjetio.

Prema njegovim riječima, sa Roganovićem je duži period bio u istražnom zatvoru gdje su se sprijateljili i kasnije postali kumovi, dok se sa sugrađaninom Zindovićem druži 15 godina.

Odgovarajući na pitanja suda Zeković je rekao da je u stan na Zabjelu, gdje mu žive žena i sin, u zgradi ispred koje je postavljen eksploziv, ušao samo jedan put u životu.

Navodo, supruga, za koju tvrdi da nema položen vozački ispit, posjećuje ga sa sinom u Nikšić, u stanu njegovog oca.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.