Standard.

nedjelja oktobar 20

Kneževićev vozač postao svjedok saradnik

Bivši vozač vlasnika Atlas grupe Vlatko Rašović dobio je status svjedoka saradnika u još jednoj istrazi koja se vodi protiv njegovog nekadašnjeg šefa Duška Kneževića. U ovom predmetu u kojem…

100 hits

nedjelja oktobar 20

U građevinskim kolicima prevozili drogu za Srbiju

Službenici Granične policije Srbije tragaju za nepoznatim osobama koje su prekjuče pokušale da prokrijumčare marihuanu na teritoriju te države. Policija je uočila švercere, a kada su krenuli ka njima, osumnjičeni…

63 hits

subota oktobar 19

Vujoševiću još dva mjeseca pritvora

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva mjeseca pritvor bivšem sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću.

292 hits

petak oktobar 18

Katnić: Notes je pronađen, Knežević je šef kriminalne organizacije

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Glavni specijalni tužilac je u emisiji Živa istina pokazao notes, koji kako kaže, pripada Dušku Kneževiću, a u kojem se nalazi podaci o davanju novca.  

428 hits

 
 
 
 
četvrtak, 02 novembar 2017 09:49

Oslobođen vođa škaljarskog klana, ukinuta potjernica

FOTO: Dnevne novine FOTO: Dnevne novine

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kojeg je policija evidentirala kao vođu “škaljarskog klana”, pravosnažno je oslobođen optužbe za pucnjavu u tivatskoj diskoteci “Madam Koko”, koja se dogodila prije pet godina.

 

Prvostepenu presudu, koju je potvrdio Viši sud u Podgorici, donijela je sudija Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić.

Istom odlukom, brat vođe “škaljarskog klana” Igor Vukotić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, a njihov sugrađanin Jovan Jovanović, zvani Joko, kojeg je policija označila kao člana škaljarske grupe, osuđen je na godinu i dva mjeseca robije.

“Obavještavamo Vas da je ovaj sud odlučio o žalbama na način što je žalbe Osnovnog državnog tužilaštva iz Kotora i branioca okrivljenih V.I. i J.J., advokata Branka Anđelića iz Podgorice, odbio kao neosnovane i potvrdio presudu Osnovnog suda u Kotoru”, saopštila je “Danu” Aida Muzurović, portparol Višeg suda u Podgorici.

Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković je potvrdio da je presuda za pucnjavu u kotorskoj diskoteci potvrđena.

“Nakon odluke Višeg suda, presuda je postala pravosnažna, pa u ovom predmetu ne stoje razlozi za potjernicu”, kazao je Vučković za “Dan”.

U prvom postupku, braća Vukotić i Jovanović terećeni su za ubistvo u pokušaju, ali je tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo krivično djelo za koje su optuženi.

Vukotićima i Jovanoviću se u ponovljenom postupku sudilo zbog pucnjave koja se 2012. godine dogodila u diskoteci “Madam Koko”, kada je ranjen radnik obezbjeđenja Dejan Deković.

Budući da tokom prvog postupka nije bilo dokaza da su oni počinili navedeno krivično djelo, tužilac ga je prekvalifikovao u krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Jovan Vukotić nije se pojavljivao na nekoliko ročišta, a sud je preko advokata obavijestio da ne može doći iz bezbjednosnih razloga, pa mu je sudija 21. oktobra 2016. godine odredio pritvor i za njim je tada raspisana potjernica.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.