Standard.

nedjelja oktobar 20

Kneževićev vozač postao svjedok saradnik

Bivši vozač vlasnika Atlas grupe Vlatko Rašović dobio je status svjedoka saradnika u još jednoj istrazi koja se vodi protiv njegovog nekadašnjeg šefa Duška Kneževića. U ovom predmetu u kojem…

102 hits

nedjelja oktobar 20

U građevinskim kolicima prevozili drogu za Srbiju

Službenici Granične policije Srbije tragaju za nepoznatim osobama koje su prekjuče pokušale da prokrijumčare marihuanu na teritoriju te države. Policija je uočila švercere, a kada su krenuli ka njima, osumnjičeni…

65 hits

subota oktobar 19

Vujoševiću još dva mjeseca pritvora

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva mjeseca pritvor bivšem sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadu Vujoševiću.

295 hits

petak oktobar 18

Katnić: Notes je pronađen, Knežević je šef kriminalne organizacije

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Glavni specijalni tužilac je u emisiji Živa istina pokazao notes, koji kako kaže, pripada Dušku Kneževiću, a u kojem se nalazi podaci o davanju novca.  

430 hits

 
 
 
 
četvrtak, 02 novembar 2017 14:20

Policije Crne Gore i Turske nastavljaju saradnju

Uzajamna podrška i razumijevanje između Crne Gore i Republike Turske doprinose kvalitetnoj i dinamičnoj saradnji dvije zemlje na planu bezbjednosti i policijskih poslova, saopšteno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića sa delegacijom Uprave policije Turske koju je predvodio direktor te institucije Selami Altinok, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na konkretna zajednička djelovanja dvije policije na regionalnom i međunarodnom planu, naročito u dijelu razmjene informacija i operativnih podataka između crnogorskog i turskog INTERPOL-a.

"Kao veoma značajna aktivnost istaknuta je i saradnja službi na planu očuvanja bezbjednosti granica u odgovoru na izazove migrantske krize, kao i zajednička posvećenost dvije zemlje u pogledu borbe protiv terorizma kao globalnog fenomena", navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom ministar Nuhodžič i direktor Stojanović iskazali su zahvalnost turskim kolegama na kontinuiranoj podršci u vidu obuka i donacija, što je umnogome doprinijelo podizanju kvaliteta uslova rada i unapređenju znanja i vještina crnogorskih policajaca.

"U ovom segmentu naročito je prepoznata uloga Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), posredstvom koje su, u najvećem dijelu, aktivnosti na ovom planu i realizovane", ističu u saopštenju.

Na sastanku kojem je sa strane delegacije Republike Turske prisustvovao i ambasador te zemlje u Crnoj Gori Serhat Galip, ministar Nuhodžić je ocijenio da je Turska dala značajan doprinos i pružila podršku integracionim procesima Crne Gore u NATO, dodajući da na širem društvenom planu u narednom periodu saradnju treba usmjeravati i na jačanje ekonomskih i kulturnih veza dva naroda.

Ocjenjujući da su dosadašnja dinamika i kvalitet saradnje između Crne Gore i Republike Turske na visokom nivou, direktor Uprave policije te zemlje Selami Altinok poručio je da će Turska na polju bezbjednosti i policijskih poslova i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori.

"Govoreći o zajedničkim izazovima na planu borbe protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova, sagovornici su zajednički ocijenili da se združenim snagama i djelovanjem može obezbijediti najbolji odgovor i preduprijetiti nezakonito djelovanje kriminalnih aktera", dadaju oni.

Kontinuitet saradnje na planu razmjene iskustava,edukacije i obuka za policijske službenike biće nastavljen i u narednom periodu, a kroz nove inicijative zajednički će se raditi i na unapređenju u oblasti vanrednih situacija i odgovora u slučaju elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa, poručeno je sa današnjeg sastanka.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.