Standard.

nedjelja decembar 09

Ukrali iz Prve banke 150.000 eura: Advokati Srba traže što blažu kaznu, dok branioci dva Crnogorca traže da se oslobode

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Davanjem zavšnih rijeći pred vijećem sudije Vukomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju, okončan je glavni pretres protiv Beogradjana Milana Brkića (20) i Filipa Marjanovića (19), Baranina Gorana Milašinovića…

124 hits

nedjelja decembar 09

DF: Katnić se upustio u nove zloupotrebe službenog položaja, umjesto da podnese ostavku

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Umjesto da zbog brutalnog gaženja Ustava i zakona momentalno podnese ostavku, Milivoje Katnić se upustio u nove zloupotrebe službenog položaja pišući vikend saopštenja u kojima je glavni narativ patološka mržnja…

48 hits

nedjelja decembar 09

Sindikat: Napad na policajce je napad na državu

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Najnoviji napad na policajce u Herceg Novom ukazuje na to da ne postoji dovoljan stepen zaštite njegovih života, poručuju iz Sindikata Uprave policije. Sindikat za napadače na policijske službenike traži…

85 hits

subota decembar 08

Medojević vraćen u ZIKS

Poslanik DF-a Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

84 hits

subota decembar 08

Medojević vraćen u ZIKS

Objavljeno u: Hronika

 
 
 
 
četvrtak, 09 avgust 2018 18:41

VIDEO - Objavljen snimak oduzimanja 20 tona hašiša čiji su šverc, sumnja se, organizovali CRNOGORCI

Italijanska policija objavila je snimak akcije hapšena 11 državljana Crne Gore u njihovim vodama za koje se sumnja da su švercovali 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura.

Na snimku se vidi presrijetanje broda "Remus" i istovar zaplijenjenog hašiša u luci u Palermu.

Brod "Remus" koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacijama mu je bila Turska.

Međutim, kako su saopštile italijanske nadležne službe, brod je  promijenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale sjeverne Afrike.

"Evidentne anomalije koje su primijećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo "Remus" uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa sjevera Afrike", saopštila je italijanska Finansijska policija.

Isprva se mislilo da je na brodu dvije tone hašiša, ali se na kraju ispostavilo da ga je deset puta više.

 “Detaljnim pregledom broda Venus koji je plovio pod panamskom zastavom, poslije pretresa koji je trajao nekoliko dana, otkriveno je 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura. Svih 11 članova kriminalne organizacije je uhapšeno i protiv njih je pokrenut postupak u Italiji. Oni su bliski kriminalnoj grupi iz Crne Gore, ali zbog istrage ne možemo govoriti o detaljima. Ova akcija pokazuje odlučnost crnogorske policije da suzbije aktivnosti kriminalnih grupa”, kazao je juče na konferenciji za novinare pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković.

Podsjećamo, u međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija, u italijanskim vodama 2. avgusta uhapšeno je 11 naših državljana za koje se sumnja da su pokušali da prošvercuju dvadeset tone hašiša iz Maroka u Libiju. Droga je pronađena na brodu u italijanskim vodama koji je prethodno krenuo na putovanje iz Luke Zelenika, a, navodna namjera, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe, bila je “ispitivanje podmorja”.

Akcija je izvedena zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.