Standard.

četvrtak avgust 16

FOTO: Određeno zadržavanje do 72 sata članovima kriminalne grupe osumnjičene za ubistvo Šakovića i Jovanovića

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušano je devet osoba koje su dio kriminalne grupe osumnjičene za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, koje se dogodilo 31. marta u centru Podgorice. Osumnjičenima…

113 hits

četvrtak avgust 16

Nakon nesreće u Bečićima, uhapšen Dragan Ćorić

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Zbog nesreće koja se dogodila juče, kada su u padu paraglajdera poginule dvije osobe, uhapšen je Dragan Ćorić, saopšteno je Standardu iz policije.

58 hits

četvrtak avgust 16

Akcija na uzburkanom moru: Sedam ruskih državljana spašeno sa jedrilice

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Crnogorska policija je juče izvela akciju traganja i spašavanja i tom prilikom su sa jedrilice imena "Nana" spasili sedam ruskih državljana, saopšteno je iz Uprave policije.

47 hits

četvrtak avgust 16

Nevrijeme uzrok pogibije paraglajdera, drugi par zamalo doživio tragediju!

Instruktor Dušan Simović (45) iz Bijelog Polja i državljanka Egipta Marijan Mikhail (28) poginuli su sinoć u padu paraglajdera u Budvi a, kako saznaje Standard, pretpostavlja se da je uzrok…

111 hits

 
 
 
 
četvrtak, 09 avgust 2018 18:41

VIDEO - Objavljen snimak oduzimanja 20 tona hašiša čiji su šverc, sumnja se, organizovali CRNOGORCI

Italijanska policija objavila je snimak akcije hapšena 11 državljana Crne Gore u njihovim vodama za koje se sumnja da su švercovali 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura.

Na snimku se vidi presrijetanje broda "Remus" i istovar zaplijenjenog hašiša u luci u Palermu.

Brod "Remus" koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacijama mu je bila Turska.

Međutim, kako su saopštile italijanske nadležne službe, brod je  promijenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale sjeverne Afrike.

"Evidentne anomalije koje su primijećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo "Remus" uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa sjevera Afrike", saopštila je italijanska Finansijska policija.

Isprva se mislilo da je na brodu dvije tone hašiša, ali se na kraju ispostavilo da ga je deset puta više.

 “Detaljnim pregledom broda Venus koji je plovio pod panamskom zastavom, poslije pretresa koji je trajao nekoliko dana, otkriveno je 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura. Svih 11 članova kriminalne organizacije je uhapšeno i protiv njih je pokrenut postupak u Italiji. Oni su bliski kriminalnoj grupi iz Crne Gore, ali zbog istrage ne možemo govoriti o detaljima. Ova akcija pokazuje odlučnost crnogorske policije da suzbije aktivnosti kriminalnih grupa”, kazao je juče na konferenciji za novinare pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković.

Podsjećamo, u međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija, u italijanskim vodama 2. avgusta uhapšeno je 11 naših državljana za koje se sumnja da su pokušali da prošvercuju dvadeset tone hašiša iz Maroka u Libiju. Droga je pronađena na brodu u italijanskim vodama koji je prethodno krenuo na putovanje iz Luke Zelenika, a, navodna namjera, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe, bila je “ispitivanje podmorja”.

Akcija je izvedena zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.