Standard.

ponedjeljak oktobar 22

Zatvorenici zapalili ćeliju u ZIKS-u, počeo štrajk

Više pritvorenika u spuškom istražnom zatvoru sinoć je počelo štrajk, a u znak protesta zbog loših uslova i premještanja u druge sobe zapalili su ćeliju JT4.

45 hits

ponedjeljak oktobar 22

Oko 100 policajaca prima platu i sjedi kući, do kraja godine na novo radno mjesto

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Oko 100 policijskih službenika uredno prima platu iako nijesu raspoređeni, odnosno ne dolaze na posao, a kod nekih od njih taj status traje i po nekoliko godina. Stoga je direktor…

41 hits

ponedjeljak oktobar 22

Policajac iz Ulcinja mijenjao tablice na luksuznom BMW-u

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Disciplinski tužilac MUP-a pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika K.G. zato što je u Ulcinju promijenio registarske tablice na luksuznom terencu BMW X6.

15 hits

ponedjeljak oktobar 22

Za tri mjeseca zaustavljeno blizu 4.000 pijanih vozača

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Vožnja u alkoholisanom stanju sve je učestalija na crnogorskim drumovima. U prilog govore i podaci da je za tri mjeseca tokom ljetnje turističke sezone policija procesuirala 3.809 vozača koji su…

6 hits

 
 
 
 
četvrtak, 09 avgust 2018 18:41

VIDEO - Objavljen snimak oduzimanja 20 tona hašiša čiji su šverc, sumnja se, organizovali CRNOGORCI

Italijanska policija objavila je snimak akcije hapšena 11 državljana Crne Gore u njihovim vodama za koje se sumnja da su švercovali 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura.

Na snimku se vidi presrijetanje broda "Remus" i istovar zaplijenjenog hašiša u luci u Palermu.

Brod "Remus" koji je plovio pod panamskom zastavom, isplovio je iz Las Palmasa u Španiji i prijavljena destinacijama mu je bila Turska.

Međutim, kako su saopštile italijanske nadležne službe, brod je  promijenio kurs dok je bio u međunarodnim vodama kod obale sjeverne Afrike.

"Evidentne anomalije koje su primijećene tokom konstantnog monitoringa navigacije potvrdile su sumnju da je plovilo "Remus" uključeno u međunarodni šverc narkotika u koji su prethodnih godina uključene zemlje sa sjevera Afrike", saopštila je italijanska Finansijska policija.

Isprva se mislilo da je na brodu dvije tone hašiša, ali se na kraju ispostavilo da ga je deset puta više.

 “Detaljnim pregledom broda Venus koji je plovio pod panamskom zastavom, poslije pretresa koji je trajao nekoliko dana, otkriveno je 20 tona hašiša čija je vrijednost 65 miliona eura. Svih 11 članova kriminalne organizacije je uhapšeno i protiv njih je pokrenut postupak u Italiji. Oni su bliski kriminalnoj grupi iz Crne Gore, ali zbog istrage ne možemo govoriti o detaljima. Ova akcija pokazuje odlučnost crnogorske policije da suzbije aktivnosti kriminalnih grupa”, kazao je juče na konferenciji za novinare pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije, Enis Baković.

Podsjećamo, u međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija, u italijanskim vodama 2. avgusta uhapšeno je 11 naših državljana za koje se sumnja da su pokušali da prošvercuju dvadeset tone hašiša iz Maroka u Libiju. Droga je pronađena na brodu u italijanskim vodama koji je prethodno krenuo na putovanje iz Luke Zelenika, a, navodna namjera, kako se sumnja, organizovane kriminalne grupe, bila je “ispitivanje podmorja”.

Akcija je izvedena zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.