Standard.

četvrtak januar 17

Uhapšen Taso Jovanović, osumnjičen za pokušaj ubistva Jabučanina i Perovića na Cetinju

Cetinjanin Taso Jovanović (41), za kojim je raspisana Nacionalna potjernica zbog teškog ubistva u pokušaju na štetu vlasnika kompanije Prima car Aleksandara Jabučanina i njegovog prijatelja Neđeljka Perovića, uhapšen je…

103 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

112 hits

četvrtak januar 17

Po potjernici podgoričkog Interpola: Srpski državljanin uhapšen u Njemačkoj zbog šverca kokaina

Njemačka policija je u ponedeljak, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila Momčila Pecića (64), državljanina Srbije zbog šverca kokaina.

65 hits

četvrtak januar 17

Istraga o krađi iz Narodnog muzeja: Tužilaštvo tražilo kontrolu Ćukovića i Pejovića

Osnovni sud u Cetinju odbio je zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu da se u istrazi o nestanku 2.900 predmeta iz Narodnog muzeja na Cetinju obave pretresi stanova bivših…

39 hits

 
 
 
 
subota, 11 avgust 2018 07:40

Dva sata prije likvidacije otkazao obezbjeđenje: Novi detalji o likvidaciji vlasnika diskoteke "Bigl"

Četrdesetdevetogodišnji Miodrag Migi Kruščić, dva sata prije nego što je likvidiran, 21. maja na terasi lokala "Palata" u podgoričkom naselju Stari aerodrom, otkazao je usluge obezbjeđenja i na sastanak sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović otišao je bez pratnje, piše Pobjeda.

Dva sata prije likvidacije otkazao obezbjeđenje: Novi detalji o likvidaciji vlasnika diskoteke "Bigl" Arhiva

Istražitelji su došli do saznanja da je Kruščić nekoliko mjeseci ranije angažovao dvojicu momaka da ga obezbjeđuju jer se pribojavao da mu je ugrožen život zbog druženja i bliskosti sa ljudima iz "škaljarskog" klana. Prema podacima Pobjede, Kruščiću je sugerisano iz policije da mu je ozbiljno ugrožena sigurnost, u jeku rata "kavačkog" i "škaljarskog" klana koji je uzrokovao desetine žrtva.

Za sada nije poznato zbog čega je na ugovoreni sastanak Kruščić ipak otišao bez uobičajene pratnje. Takođe, iz istrage nije bilo moguće dobiti informaciju da li su ljudi koji su bili zaduženi za Kruščićevu sigurnost saslušani. Nepobitno je, smatraju uključeni u istragu, da bi njihovi iskazi mogli biti značajni za istragu ili bar njen dalji tok.

Prije svega, moglo bi se doći do konkretnih saznanja zbog čega su angažovani, da li je bilo nekih direktnih prijetnji i od koga, kao i koliko su obezbjeđivali Kruščića i zbog čega nijesu bili u njegovoj blizini kobnog dana. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji prikupljaju dokaze u rasvjetljavanju tog zločina i uskoro očekuju značajne pomake.

Nezvanično, inspektori već imaju određene tragove koji ih vode do osumnjičenih i u toku su vještačenja za koja vjeruju da će potvrditi njihove sumnje. Kako je ranije saopšteno iz više izvora bliskih istrazi, postoji niz operativnih saznanja o brutalnoj likvidaciji Kruščića.

Ranije je objavljeno da postoje sumnje istražitelja da iza ovog zločina stoji crnogorski državljanin, u policijskim evidencijama označen kao bezbjednosno interesantna osoba bliska kavačkom klanu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.