Standard.

utorak februar 19

Mario Milošević osumnjičen za ubistvo Kruščića, rasvijetljen napad na Oliveru Lakić

Poslije višemjesečnog rada rasvijetljeno je ubistvo Miodraga Migija Kruščića na Starom aerodromu i napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis…

75 hits

utorak februar 19

Ko je Mario Milošević? Od uzornog sportiste do glavnog osumnjičenog egzekutora crnogorskih klanova

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Mario Milošević (39), kojeg je policija danas označila kao direktnog izvršioca teškog ubistva Miodraga Migija Kruščića, poznat je po debelom kriminalnom dosijeu. On se sumnjiči da je učestvovao u…

76 hits

utorak februar 19

Knežević: Spreman sam da sarađujem sa tužiocima koji će raditi na osnovu zakona

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, reagovao je povodom navoda koje je Glavni specijalni tužioc Milivoje Katnić iznio u emisiji "Ukrštene riječi" Prve televizije.

16 hits

utorak februar 19

Priznaje da je tukao mladiće iz Rume, nudi jemstvo za slobodu

Pred sudijom barskog Osnovnog suda Tamarom Spasojević juče je nastavljeno suđenje Petru Vojvodiću (20), koji je optužen da je krajem avgusta prošle godine, u Sutomoru, nanio teške tjelesne povrede mladićima…

30 hits

 
 
 
 
nedjelja, 19 avgust 2018 14:39

Obračun u Bijelom Polju i dalje aktuelna tema: Otkud "Crvene beretke" ispred kuće Ćatovića?

Obračun koji se odigrao 13. avgusta oko 23:30 časova u bjelopoljskom naselju Potkrajci –Sutivan, kada je ubijen sprpski državljanin Željko Pavkov (47) iz Srbobrana i ranjeni Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna kao i bjelopoljac Elvis Ćatović (32) ispred čije kuće se i desio obračun, i dalje je glavna tema u gradu pod Obrovom.

Dok istražni organi, strpljivo, slažu sve kockice ovog obračuna među građanima se interpletiraju razne verzije. No, dominirajuća dilema je - otkud Pavković i Lazić koji slove za istaknute pripadnike elitne srpske JSO “Crvene beretke", za koje je ustanovljeno da su ilegalno ušli u Crnu Goru, ispred kuće Ćatovića. Dilema će, po svemu sudeći potrajati sve do momenta dok se ne budu oglasili nadležni organi, čime će se, skinuti dilema sa ovog događaja koji danima zaokuplja ne samo crnogorsku, već i širu javnost.

U tom pravcu, u značajnoj mjeri će svakako doprinjeti i iskaz ranjenog Lazića, koji se nalazi na bolničkom liječenju i koji je, prema saopštenju Uprave policije, uhapšen zbog sumnje da je kritične noći pokušao da ubije Ćatovića .

Uprava policije je protekle sedmice saopštila, da su službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, uhapsili Lj. L. iz Zemuna, državljanina Srbije, zbog sumnje da je, 13. avgusta oko 23:30 časova, na području Opštine Bijelo Polje, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu E.Ć. iz Bijelog Polja, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Sumnja se da je Lazić sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića upotrebom vatrenog oružja.

"Kriminalističkaobradaupućujenasumnju da je Lj.L. naime, sa sada preminulim Ž.P., prethodno ilegalno ušao u CrnuGoru, te da su ova dva lica potom došla do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga ubiju", saopšteno je iz Uprave policije i navedeno je, da se Lazić se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju gdje ga obezbjeđuju policajci.

Sudija za istragu je odredio pritvor za Ćatovića i on je nakon toga sproveden u ZIKS. Lj.L. “navedeno je u saopštenju Uprave policije uz podsjećanje, da je on u događaju zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i odtada se nalazina bolničkom liječenju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Ćatović je ispričao kod tužioca, da ranije nije poznavao Pavkova i Lazićate da je kritične noći napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je, kako je istakao, da brani svoj život.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.