Standard.

subota oktobar 20

Policija za Standard: U Crnoj Gori djeluje 11 kriminalnih grupa i u najvećoj mjeri se bave krijumčarenjem kokaina!

Na osnovu posljednje Procjene opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA 2017) utvrđeno je da u Crnoj Gori trenutno djeluje 11 organizovanih kriminalnih grupa, saopšteno je zvanično portalu Standard u…

92 hits

subota oktobar 20

Vukotić mimo volje i sa povezom preko očiju doveden u Srbiju: Sud u Beogradu odbio jemstvo vođe škaljarskog klana za…

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Drugi sud u Beogradu odbio je predlog za jemstvo Jovana Jovice Vukotića, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „škaljarskog klana”. On je u Srbiji optužen za falsifikovanje isprava,…

54 hits

subota oktobar 20

SDT traži da se Kašćelanu i saradnicima blokira više od 15 nekretnina

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je u finansijskoj istrazi protiv Slobodana Kašćelana i njegovih saradnika da im se blokira više od petnaest nekretnina zbog sumnje da su stečene nezakonito. O tome…

16 hits

petak oktobar 19

Optužen za zelenašenje: Tužilac Radonjić udaljen sa posla do okončanja postupka

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Tužilački savjet je donio odluku da se Grujo Radonjić, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, privremeno udalji od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, do okončanja krivičnog postupka koji se…

76 hits

 
 
 
 
nedjelja, 19 avgust 2018 14:39

Obračun u Bijelom Polju i dalje aktuelna tema: Otkud "Crvene beretke" ispred kuće Ćatovića?

Obračun koji se odigrao 13. avgusta oko 23:30 časova u bjelopoljskom naselju Potkrajci –Sutivan, kada je ubijen sprpski državljanin Željko Pavkov (47) iz Srbobrana i ranjeni Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna kao i bjelopoljac Elvis Ćatović (32) ispred čije kuće se i desio obračun, i dalje je glavna tema u gradu pod Obrovom.

Dok istražni organi, strpljivo, slažu sve kockice ovog obračuna među građanima se interpletiraju razne verzije. No, dominirajuća dilema je - otkud Pavković i Lazić koji slove za istaknute pripadnike elitne srpske JSO “Crvene beretke", za koje je ustanovljeno da su ilegalno ušli u Crnu Goru, ispred kuće Ćatovića. Dilema će, po svemu sudeći potrajati sve do momenta dok se ne budu oglasili nadležni organi, čime će se, skinuti dilema sa ovog događaja koji danima zaokuplja ne samo crnogorsku, već i širu javnost.

U tom pravcu, u značajnoj mjeri će svakako doprinjeti i iskaz ranjenog Lazića, koji se nalazi na bolničkom liječenju i koji je, prema saopštenju Uprave policije, uhapšen zbog sumnje da je kritične noći pokušao da ubije Ćatovića .

Uprava policije je protekle sedmice saopštila, da su službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, uhapsili Lj. L. iz Zemuna, državljanina Srbije, zbog sumnje da je, 13. avgusta oko 23:30 časova, na području Opštine Bijelo Polje, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu E.Ć. iz Bijelog Polja, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Sumnja se da je Lazić sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića upotrebom vatrenog oružja.

"Kriminalističkaobradaupućujenasumnju da je Lj.L. naime, sa sada preminulim Ž.P., prethodno ilegalno ušao u CrnuGoru, te da su ova dva lica potom došla do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga ubiju", saopšteno je iz Uprave policije i navedeno je, da se Lazić se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju gdje ga obezbjeđuju policajci.

Sudija za istragu je odredio pritvor za Ćatovića i on je nakon toga sproveden u ZIKS. Lj.L. “navedeno je u saopštenju Uprave policije uz podsjećanje, da je on u događaju zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i odtada se nalazina bolničkom liječenju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Ćatović je ispričao kod tužioca, da ranije nije poznavao Pavkova i Lazićate da je kritične noći napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je, kako je istakao, da brani svoj život.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.