Standard.

petak jul 19

Tivat: Nakon tuče gostiju i obezbjeđenja u diskoteci došlo do pucnjave, ranjen Novosađanin

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Jedno lice ranjeno iz vatrenog oružja, a jedno je povrijeđeno u tuči tokom sinoćnjeg fizičkog obračuna gostiju i obezbjeđenja u diskoteci Win u Tivtu.  Kako nezvanično saznaje Radio Tivat, ranjen je…

423 hits

petak jul 19

Romina Vlahović prekršila Etički kodeks: Umjesto na suđenje, otišla na kafu

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Romina Vlahović je neprofesionalnim ponašanjem prekršila Etički kodeks državnih tužilaca, utvrdila je nadležna komisija.

137 hits

petak jul 19

Biviši predsjednik opštine Bar na suđenje doveden iz ZIKS-a: O Pavićeviću i ostalima u septembru

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Suđenje bivšem predsjedniku opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, koji se tereti da je sa još dvije osobe zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore…

155 hits

petak jul 19

Crna Gora poslala zahtjev za izručenje Jovana Vukotića

Crnogorske vlasti uputile su zahtjev kolegama u Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), kojeg bezbjednosni sektor označava zajednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana, piše Pobjeda.

129 hits

 
 
 
 
nedjelja, 19 avgust 2018 14:39

Obračun u Bijelom Polju i dalje aktuelna tema: Otkud "Crvene beretke" ispred kuće Ćatovića?

Obračun koji se odigrao 13. avgusta oko 23:30 časova u bjelopoljskom naselju Potkrajci –Sutivan, kada je ubijen sprpski državljanin Željko Pavkov (47) iz Srbobrana i ranjeni Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna kao i bjelopoljac Elvis Ćatović (32) ispred čije kuće se i desio obračun, i dalje je glavna tema u gradu pod Obrovom.

Dok istražni organi, strpljivo, slažu sve kockice ovog obračuna među građanima se interpletiraju razne verzije. No, dominirajuća dilema je - otkud Pavković i Lazić koji slove za istaknute pripadnike elitne srpske JSO “Crvene beretke", za koje je ustanovljeno da su ilegalno ušli u Crnu Goru, ispred kuće Ćatovića. Dilema će, po svemu sudeći potrajati sve do momenta dok se ne budu oglasili nadležni organi, čime će se, skinuti dilema sa ovog događaja koji danima zaokuplja ne samo crnogorsku, već i širu javnost.

U tom pravcu, u značajnoj mjeri će svakako doprinjeti i iskaz ranjenog Lazića, koji se nalazi na bolničkom liječenju i koji je, prema saopštenju Uprave policije, uhapšen zbog sumnje da je kritične noći pokušao da ubije Ćatovića .

Uprava policije je protekle sedmice saopštila, da su službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, uhapsili Lj. L. iz Zemuna, državljanina Srbije, zbog sumnje da je, 13. avgusta oko 23:30 časova, na području Opštine Bijelo Polje, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu E.Ć. iz Bijelog Polja, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Sumnja se da je Lazić sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića upotrebom vatrenog oružja.

"Kriminalističkaobradaupućujenasumnju da je Lj.L. naime, sa sada preminulim Ž.P., prethodno ilegalno ušao u CrnuGoru, te da su ova dva lica potom došla do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga ubiju", saopšteno je iz Uprave policije i navedeno je, da se Lazić se još uvijek nalazi na bolničkom liječenju gdje ga obezbjeđuju policajci.

Sudija za istragu je odredio pritvor za Ćatovića i on je nakon toga sproveden u ZIKS. Lj.L. “navedeno je u saopštenju Uprave policije uz podsjećanje, da je on u događaju zadobio povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena i odtada se nalazina bolničkom liječenju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Ćatović je ispričao kod tužioca, da ranije nije poznavao Pavkova i Lazićate da je kritične noći napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je, kako je istakao, da brani svoj život.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.