Standard.

petak avgust 23

Sud u Beogradu: Lakić u pritvoru zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja

Viši sud u Beogradu odgovorio je danas na pitanja portala Standard tvrdeći da je Dejanu Lakiću određen pritvor zbog mogućnosti skrivanja i ometanja postupka izručenja.

182 hits

petak avgust 23

Bajčeta pušten nakon saslušanja: Šarićevom tjelohranitelju zabranjeno napuštanje stana i sastajanje sa svjedocima

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Sudija za istragu kotorskog suda Špiro Pavićević odbio je nakon saslušanja prijedlog ODT-a za određivanje pritvora i pustio Podgoričanina Vladimira Bajčetu da se u daljem postupku brani sa slobode, saznaje…

955 hits

petak avgust 23

Plav: Uhapšen osumnjičeni za porodično nasilje, određeno mu zadržavanje do 30 dana 

Plavska policija uhapsila je  D.S. (32) osumnjičenog da je 16. avgusta u prostorijama Hitne medicinske pomoći pretukao svoju suprugu O.C. (40) iz Sjedinjenih Američkih Država osumnjičenog , saopšteno je iz Uprave policije. Njemu je,…

127 hits

petak avgust 23

Šarićev tjelohranitelj negirao da je prijetio Tivćaninu: Hapšenje Bajčete nema veze sa akcijom "Manjifiko"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Vladimir Bajčeta priveden je juče u Tivtu, međutim njegovo hapšenje nema veze sa akcijom "Manjifiko", u kojoj je zbog međunarodnog krijumčarenja droge uhapšeno sedam osoba. Kako saznaje portal Standard,…

616 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 15:28

Srpski policajac optužen za pokušaj ubistva maloljetnika: Odloženo ročište, okrivljeni želi da se predmet ustupi Srbiji

Pred sudijom Sanjom Konatar u Višem sudu u Bijelom Polju danas  je trebalo da se održi pripremno ročište pripadniku srpske policije Vladanu M. Sekuliću (35) iz Priboja, protiv kojeg je crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Zbog neispunjenja osnovnih pretpostavki, pripremno ročište je odloženo za 12. oktobar. Inače,okrivljeni je saslušan u tužilaštvu u Novom Pazaru i kako Standard nezvanično saznaje, branio se ćutanjem.

Kako je saopštio punomoćnik oštećenih, advokat Velija Murić, na pripremno ročište nijesu pristupili oštećeni Mersudin Murić i maloljetni F.M. te okrivljeni Sekulić.

„Pokušano je da se održi pripremno ročište ali, nijesu se pojavili ni okrivljeni ni oštećeni. Trebali su da se preciziraju dokazi i odredi naredno ročište i još uvijek ulazimo u zonu poteznih nepoznanica. Ono što je važno jeste, da je branilac optuženog advokat iz Beograda Slobodan Stašević, podnio predlog sudu, da predmet ustupi srbijanskim pravosudnim institucijama“, kazao je Murić.

Velija Muric

Advokat Velija Murić

 

Kako je dodao, prema njegovim saznanjima, oštećeni će se protiv tog predloga energično protiviti iz dva razloga.

„Prvi je što ne očekuju da će od srbijanskih vlasti dobiti punu pravnu zaštitu i drugi što očekuju da će Crna Gora preko svojih pravosudnih ninstitucija,rasvijetliti ovaj slučaj. U prvom redu zbog činjenice da se dogadjaj desio od pripadnika srbijanske policije na teritoriji Crne Gore. Taj detalj je veoma interesantan jer ukoliko bi krenuli da ustupamo predmete 'gdje ko voli' onda bi mogli da razmišljamo da sve naše crnogorske predmete ustupimo  Srbiji, i da olakšamo našu crnogorsku pravdu na taj način“, kazao je Murić dodajući da će se na narednom pripremnom ročištu odlučiti, da li će se predmet ustupiti srbijanskim pravosudnim organima ili će se glavni pretres odvijati pred Višim sudom u Bijelom Polju.

Advokat je dodao, da ovo nije incident i prvi i posljednji dogadjaj već dogadjaj koji ima „itekako“ medjudržavnu težinu.

„I odgovornost Crne Gore je da preduzme ono što treba i zakonom je dužna da zaštiti ne samo gradjane već prvenstveno svoju teritoriju. Inače, dva dana nakon predmetnog slučaja pucano je na jednog dječaka koji se približava punoljetstvu ali, iz razumljivih razloga on nije smio slučaj da prijavi. Pucano je od strane srpske policije u graničnoj zoni u mjestu Špiljani, ali iz razloga što on živi u toj zoni i nije prijavio slučaj iako mu je auto oštećeno“, iznio je Murić.

Branilac okrivljenog advokat Stašević kratko je prokomentarisao da njegov klijent iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje pripremnom ročištu.

Slobodan Stasevic

Advokat Slobodan Stašević

Prema navodima optužnice, Sekulić je 13. novembra 2016. godine oko 19.40 časova u mjestu Stupa, opština Rožaje, u blizini Stupljanske rijeke i državne granice Crne Gore i Srbije, u uračunljivom stanju –sposoban da shvati značaj svog dijela i upravlja svojim postupcima i sa umišljajem – svjestan svog djela i njegove zabranjenosti i htio njegovo izvršenje, pokušao da liši života oštećene malojetniog F.M. i Mersudina Murića iz sela Stupa.

„Na način, što je kao policijski službenik Granične policije MUP-a Republike Srbije, koja je obavljajući službenu dužnost u sastavu više policijskih službenika, vršila kontrolu nelegalnog prelaska ljudi i krijumčarenja robe, preko granične linije na područja sela Draga, opština Tutin, prešao sa jednim policijskim službenikom na teritoriju Crne Gore. Kada je iz pravca sela Stupa naišlo putničko motorno vozilo marke Jeep grand cherokee registarskih oznaka Floride U 70 KMA, kojim je upravljao Mersudin Murić, a u vozilu se nalazio F.M. i približavalo se mjestu gdje se na Stupljanskoj rijeci nalazilo vozilo marke „Nissan“,koje su prethodno službenici granične policije zaustavili, okrivljeni Sekulić je prilazeći vozilu oštećenog uperio službeni pištolj marke Crvena zastava kalibra 9 milimetara u pravcu oštećenih, pa kada je Mersudin Murić preduzeo radnju okretanja vozila sa namjerom da se vrati u mjesto iz kojeg su došli, ispalio tri projektila u vozilo. Jedan projektil je prošao kroz vozilo sa desne strane u dijelu vrata od prtljažnika i oštećenog F.M., koji je u tom momentu sjedio na podu iz vozačevog i suvozačevog sjedišta, pogodio u predjelu nogu kojom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu", navodi se u optužnici i dodaje da je jedan od ispaljenih projektila prošao kroz vozilo sa desne bočne strane i zaustavio se na podu ispred sjedišta vozača dok je treći projektil udario u branik sa zadnje strane vozila.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.