Standard.

ponedjeljak septembar 24

Kosovar otkucao imena osoba sa kojima je spremao ubistva: Ispituje se da li su htjeli da osvete Mušu Osmanagića

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Grupa Barana, Budvana i jedan Kosovar navodno su, planiranim likvidacijama, pripremali osvetu Armina Muše Osmanagića, koji je ubijen 2014. godine, pokazuju sumnje policije na osnovu dosadašnjih operativnih podataka. Portal Standard…

29 hits

ponedjeljak septembar 24

Tragedija u Beranama: Radnik iskrvario nakon što mu je ruku zahvatila mješalica za tijesto

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Vlasnik pekare u pripremi u beranskom naselju Pešca, Ljubiša Premović (38) preminuo je nakon teške povrede koju je zadobio na poslu, prenosi Radio Berane.

32 hits

ponedjeljak septembar 24

Operativna saznanja policije: Kriminalna grupa iz Crne Gore pokušala da ubije Oliveru Lakić

Pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je da policija ima saznanja ko je pokušao da ubije novinarku Vijesti Oliveru Lakić.

58 hits

ponedjeljak septembar 24

Podgorica: Grupa momaka na Koniku presrela, otela i pretukla muškarca

Podgorička policija je u tri odvojene aktivnosti uhapsila šest osoba zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela na štetu četiri fizička i jednog pravnog lica.

55 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 19:40

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor

U okviru istrage, vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo ja za još dva mjeseca pritvor Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32) koji se tereti za krivična djela “teško ubistvo u pokušaju” u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. On je 13. avgusta oko 23.30 časova ispred porodične kuće u bjelopoljskom naselju Potkrajci-Sutivan ubio srpskog državljanina Željka Pavkova (47) i ranio Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna .

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor FOTO: Standard

Isti pritvorski osnov, koji ističe za vrijeme predstojećeg vikenda, biće određen i Ljubomiru Laziću, osumnjičenom da je počinio krivična djela, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Inače, Lazić je saslušan je u Kliničkom centru u Podgorici gdje se nalazio na liječenju usljed zadobijenih povreda u vatrenom obračunu, kada je ubijen bivši pripadnik srpskih „crvenih beretki“ Pavkov poznat po nadimcima „Zviždač“ i „Lala“ kojom prilikom je i Ćatović lakše ranjen.

Prema nezvaničnim saznanjima, Lazić je prilikom saslušanja od strane tužioca, kategorički negirao, da je ranije uopšte čuo za Ćatovića a kamoli da ga je poznavao. U vrlo šturom iskazu, takodje je negirao da je ilegalno ušao u Crnu Goru, navodeći da je kritičnog dana legalno prešao granicu, ne navodeći sa kime je bio u društvu.

Takodje se, prema nezvaničnim saznanjima, nije izjašnjavao zbog čega je kritične večeri došao ispred kuće Ćatovića, negirajući da je on pucao u njega i ranio ga.

Kako je ranije saopštila Uprava policije, u tom događaju u upotrebi vatrenog oružja, jedno lice je smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena.

Ćatović je ispričao kod tužioca da ranije nije poznavao Pavkova I Lazića te da je kritične prilike napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je  da brani svoj život.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.