Standard.

utorak januar 15

U Nikšiću uhapšene dvije bezbjednosno interesantne osobe: Pronađeni pišolj i municija u ilegalnom posjedu

Nikšićka policija, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronašla je pištolj i municiju. Dva lica…

79 hits

utorak januar 15

Nova prijetnja Kneževića: "Glavni akter umire na kraju filma"

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izuzetno je aktivan na svom Instagram nalogu od kad je protiv njega Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu za pronevjeru i pranje novca, ali čini se…

252 hits

utorak januar 15

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da…

41 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

77 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 19:40

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor

U okviru istrage, vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo ja za još dva mjeseca pritvor Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32) koji se tereti za krivična djela “teško ubistvo u pokušaju” u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. On je 13. avgusta oko 23.30 časova ispred porodične kuće u bjelopoljskom naselju Potkrajci-Sutivan ubio srpskog državljanina Željka Pavkova (47) i ranio Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna .

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor FOTO: Standard

Isti pritvorski osnov, koji ističe za vrijeme predstojećeg vikenda, biće određen i Ljubomiru Laziću, osumnjičenom da je počinio krivična djela, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Inače, Lazić je saslušan je u Kliničkom centru u Podgorici gdje se nalazio na liječenju usljed zadobijenih povreda u vatrenom obračunu, kada je ubijen bivši pripadnik srpskih „crvenih beretki“ Pavkov poznat po nadimcima „Zviždač“ i „Lala“ kojom prilikom je i Ćatović lakše ranjen.

Prema nezvaničnim saznanjima, Lazić je prilikom saslušanja od strane tužioca, kategorički negirao, da je ranije uopšte čuo za Ćatovića a kamoli da ga je poznavao. U vrlo šturom iskazu, takodje je negirao da je ilegalno ušao u Crnu Goru, navodeći da je kritičnog dana legalno prešao granicu, ne navodeći sa kime je bio u društvu.

Takodje se, prema nezvaničnim saznanjima, nije izjašnjavao zbog čega je kritične večeri došao ispred kuće Ćatovića, negirajući da je on pucao u njega i ranio ga.

Kako je ranije saopštila Uprava policije, u tom događaju u upotrebi vatrenog oružja, jedno lice je smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena.

Ćatović je ispričao kod tužioca da ranije nije poznavao Pavkova I Lazića te da je kritične prilike napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je  da brani svoj život.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.