Standard.

petak april 19

Sumnja se da je na "Jadranu" nađena droga: Provjeravaju brod i more oko njega, odgođeno krstarenje studenata

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat i vojne policije asistiraju državnom tužiocu u istrazi oko materije na Školskom brodu Jadran za koju se sumnja da je droga.

99 hits

petak april 19

Sporazumno priznanje: Jelovac i Leković šest mjeseci u zatvoru zbog narkotika i oružja

Momir Jelovac i Vesko Leković sporazumno su pristali da odleže po šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i šverca narkotika.

28 hits

petak april 19

Kotoranin prijetio policiji: Pobiću vas noćas, mrtvi ćete biti kunem vam se

Apelacioni sud odbio je žalbu na produženje pritvora Kotoraninu Marku Radoviću, kojeg terete da je u decembru prošle godine u Herecg Novom napao policijske službenike koji su pokušali da ga legitimišu…

31 hits

petak april 19

Osumnjičeni za pljačku sina Filipa Vujanovića sproveden u ZIKS

Sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana Mirku Paoviću (40) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je počinio tri razbojništva u kojima je uz prijetnju pištoljem ukrao veći…

74 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 19:40

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor

U okviru istrage, vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo ja za još dva mjeseca pritvor Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32) koji se tereti za krivična djela “teško ubistvo u pokušaju” u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja. On je 13. avgusta oko 23.30 časova ispred porodične kuće u bjelopoljskom naselju Potkrajci-Sutivan ubio srpskog državljanina Željka Pavkova (47) i ranio Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna .

Ubistvo u Bijelom Polju: Ćatoviću i Laziću produžen pritvor FOTO: Standard

Isti pritvorski osnov, koji ističe za vrijeme predstojećeg vikenda, biće određen i Ljubomiru Laziću, osumnjičenom da je počinio krivična djela, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Inače, Lazić je saslušan je u Kliničkom centru u Podgorici gdje se nalazio na liječenju usljed zadobijenih povreda u vatrenom obračunu, kada je ubijen bivši pripadnik srpskih „crvenih beretki“ Pavkov poznat po nadimcima „Zviždač“ i „Lala“ kojom prilikom je i Ćatović lakše ranjen.

Prema nezvaničnim saznanjima, Lazić je prilikom saslušanja od strane tužioca, kategorički negirao, da je ranije uopšte čuo za Ćatovića a kamoli da ga je poznavao. U vrlo šturom iskazu, takodje je negirao da je ilegalno ušao u Crnu Goru, navodeći da je kritičnog dana legalno prešao granicu, ne navodeći sa kime je bio u društvu.

Takodje se, prema nezvaničnim saznanjima, nije izjašnjavao zbog čega je kritične večeri došao ispred kuće Ćatovića, negirajući da je on pucao u njega i ranio ga.

Kako je ranije saopštila Uprava policije, u tom događaju u upotrebi vatrenog oružja, jedno lice je smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena.

Ćatović je ispričao kod tužioca da ranije nije poznavao Pavkova I Lazića te da je kritične prilike napadnut ispred svog porodičnog doma i morao je  da brani svoj život.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.