Standard.

utorak februar 19

Mario Milošević osumnjičen za ubistvo Kruščića, rasvijetljen napad na Oliveru Lakić

Poslije višemjesečnog rada rasvijetljeno je ubistvo Miodraga Migija Kruščića na Starom aerodromu i napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis…

69 hits

utorak februar 19

Ko je Mario Milošević? Od uzornog sportiste do glavnog osumnjičenog egzekutora crnogorskih klanova

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Mario Milošević (39), kojeg je policija danas označila kao direktnog izvršioca teškog ubistva Miodraga Migija Kruščića, poznat je po debelom kriminalnom dosijeu. On se sumnjiči da je učestvovao u…

65 hits

utorak februar 19

Knežević: Spreman sam da sarađujem sa tužiocima koji će raditi na osnovu zakona

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, reagovao je povodom navoda koje je Glavni specijalni tužioc Milivoje Katnić iznio u emisiji "Ukrštene riječi" Prve televizije.

14 hits

utorak februar 19

Priznaje da je tukao mladiće iz Rume, nudi jemstvo za slobodu

Pred sudijom barskog Osnovnog suda Tamarom Spasojević juče je nastavljeno suđenje Petru Vojvodiću (20), koji je optužen da je krajem avgusta prošle godine, u Sutomoru, nanio teške tjelesne povrede mladićima…

30 hits

 
 
 
 
utorak, 25 septembar 2018 14:12

Protiv tri lica krivične prijave zbog falsifikovanja sanitarnih knjižica

Službenici MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminal i korupcije danas su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protv privrednog kriminaliteta, a u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, sprovodeći akciju „Knjižica“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu protiv P.A. i Ć.M. zbog dva krivična djela falsifikovanje isprave.

Takođe, službenici policije su, krajem avgusta podnijeli još jednu krivičnu proijavu protiv V.R. zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

“Službenicima policije su dostavljene sanitarne knjižice od strane službenika Uprave za inspekcijske poslove, a koje su ti službenici, tokom avgusta 2018. godine na području Opštine Budva, vršenjem inspekcijskog nadzora izuzeli kako bi se utvrdila njihova vjerodostojnost. Postupajući po navedenom policijski službenici su izvršili provjere i prikupili potrebna obavještenja koja ukazuju na sumnju da su predmetne sanitarne knjižice lažne. Nakon izvršenih provjera, sanitarni inspektori, zdravstveni inspektori i policijski službenici, utvrdili su da predmetne sanitarne knjižice, koje imaju utisnute ovjere pečatima i štambiljima zdravstvenih institucija i faksimilima ljekara, nisu urađene i izdate od nadležnih zdravstvenih institucija, niti su zavedene u protokolima ovih institucija”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici polcije danas su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu priavu protiv P.A. i Ć.M. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela falsifikovanje isprave, tako što su, kako se sumnja, u svojstvu zaposlenih radnika u uslužnim djelatnostima za sebe nezakonito pribavili lažne sanitarne knjižice, koje glase na njihova imena.

“Takođe, 30. avgusta nadležnom tužiocu podijeta je krivična prijava protiv V.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio četiri krivična djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju, na način što je, sumnja se, u svojstvu radnika u preduzeću koje obavlja privrednu djelatnost pribavio četiri lažne sanitarne knjižice, od kojih jedna glasi na njegovo ime a ostale tri na imena drugih zaposlenih u istoj firmi, i to: D.G, P.I. i M.S. Ove prethodno pribavljene lažne sanitarne knjižice, koje glase na imena navedenih lica, upotrebljene su kao prave kada su predate na uvid sanitarnim inspektorima koji su vršili kontrolu, a koji su knjižice privremeno izuzeli”, stoji u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.