Standard.

četvrtak januar 17

Uhapšen Taso Jovanović, osumnjičen za pokušaj ubistva Jabučanina i Perovića na Cetinju

Cetinjanin Taso Jovanović (41), za kojim je raspisana Nacionalna potjernica zbog teškog ubistva u pokušaju na štetu vlasnika kompanije Prima car Aleksandara Jabučanina i njegovog prijatelja Neđeljka Perovića, uhapšen je…

103 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

112 hits

četvrtak januar 17

Po potjernici podgoričkog Interpola: Srpski državljanin uhapšen u Njemačkoj zbog šverca kokaina

Njemačka policija je u ponedeljak, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila Momčila Pecića (64), državljanina Srbije zbog šverca kokaina.

65 hits

četvrtak januar 17

Istraga o krađi iz Narodnog muzeja: Tužilaštvo tražilo kontrolu Ćukovića i Pejovića

Osnovni sud u Cetinju odbio je zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu da se u istrazi o nestanku 2.900 predmeta iz Narodnog muzeja na Cetinju obave pretresi stanova bivših…

39 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:29

Ubistvo učiteljice u Ulcinju: Đurišiću sud potvrdio osam godina zatvora zbog organizovanja razbojništva u kući učiteljice Božović

Baraninu Goranu Đurišiću Apelacioni sud potvrdio je presudu od osam godina zatvora na koju je osuđen zbog organizovanja razbojništva u kući učiteljice Stane Božović koja je tom prilikom preminula nakon zadobijenih povreda, usljed ugušenja.

Đurišić je djelo počinio 14. septembra 2015. godine u noćnim satima u Ulcinju zajedno sa maloljetnim A.P. i A.P. koje mu je po prethodnom dogovoru iz Albanije uputio Adrijan Pjetri.

Maloljetnici su tog dana ilegalno prešli granicu i sastali se sa optuženim u Ulcinju kada im je on saopštio da uđu u kuću oštećene da izvrše pretres i uzmu novac i druge vrijednosti te da u njenoj kući ima 350.000 eura a i da od oduzetog novca on treba da uzme 30 posto, a ostatak novca da pripadne njima dvojici.

Đurišić im je predao samoljepljivu traku radi primjene sile i kesu u kojoj će smjestiti novac, pozvao je taksi sa kojim se oko 19 sati sa ostalom dvojicom dovezao u blizinu kuće oštećene Božović.

Odmah po ulasku počeli su da je udaraju nogama i rukama svuda po tijelu. Usljed ugušenja starica je preminula, ali kako piše u presudi "njena smrt nije bila obuhvaćena umišljajem optuženog Gorana Đurišića".

Dvojica maloljetnika izvršili su nakon toga premetačinu u njenoj kući i oduzeli mobilni telefon, tablet i ručni sat. Za to vrijeme Đurišić ih je čekao na prethodno dogovorenom mjestu, nakon čega im je oko 21 sat pozvao taksi koji ih je odveo do blizu graničnog prelaza sa Albanijom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.