Standard.

srijeda novembar 21

Pokrenut disciplinski postupak: Policajac u Nikšiću vrijeđao i udarao suprugu

Disciplinski tužilac pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika Š.M. zato što je prvo vrijeđao, a zatim udario suprugu čime je narušio ugled policije, pišu Dnevne novine.

39 hits

srijeda novembar 21

Zatvorenik pokušao samoubistvo

Osuđenik L. L. iz Podgorice pokušao je da izvrši samoubistvo u prostorijama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

74 hits

srijeda novembar 21

Zatvorenik pokušao samoubistvo

Objavljeno u: Hronika

srijeda novembar 21

Odbijen predlog SDT-a: Maroviću ipak ostaje stan, kuća blokirana

Viši sud u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se bivšem potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću oduzme stan od 90 metara kvadratnih u Budvi. Istom odlukom prihvaćen je zahtjev…

34 hits

utorak novembar 20

Novi detalji: Ubica pucao u Kalezića iz pištolja sa prigušivačem, saslušani članovi grupa iz Podgorice, Bara, Cetinja i Budve

Deset projektila iz pištolja sa prigušivačem ispaljeno je sinoć u Podgoričanina Veselina Kalezića, u naselju Stari aerodrom, pokazala je dosadašnja istraga inspektora podgoričkog Centra bezbjednosti.

164 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:29

Ubistvo učiteljice u Ulcinju: Đurišiću sud potvrdio osam godina zatvora zbog organizovanja razbojništva u kući učiteljice Božović

Baraninu Goranu Đurišiću Apelacioni sud potvrdio je presudu od osam godina zatvora na koju je osuđen zbog organizovanja razbojništva u kući učiteljice Stane Božović koja je tom prilikom preminula nakon zadobijenih povreda, usljed ugušenja.

Đurišić je djelo počinio 14. septembra 2015. godine u noćnim satima u Ulcinju zajedno sa maloljetnim A.P. i A.P. koje mu je po prethodnom dogovoru iz Albanije uputio Adrijan Pjetri.

Maloljetnici su tog dana ilegalno prešli granicu i sastali se sa optuženim u Ulcinju kada im je on saopštio da uđu u kuću oštećene da izvrše pretres i uzmu novac i druge vrijednosti te da u njenoj kući ima 350.000 eura a i da od oduzetog novca on treba da uzme 30 posto, a ostatak novca da pripadne njima dvojici.

Đurišić im je predao samoljepljivu traku radi primjene sile i kesu u kojoj će smjestiti novac, pozvao je taksi sa kojim se oko 19 sati sa ostalom dvojicom dovezao u blizinu kuće oštećene Božović.

Odmah po ulasku počeli su da je udaraju nogama i rukama svuda po tijelu. Usljed ugušenja starica je preminula, ali kako piše u presudi "njena smrt nije bila obuhvaćena umišljajem optuženog Gorana Đurišića".

Dvojica maloljetnika izvršili su nakon toga premetačinu u njenoj kući i oduzeli mobilni telefon, tablet i ručni sat. Za to vrijeme Đurišić ih je čekao na prethodno dogovorenom mjestu, nakon čega im je oko 21 sat pozvao taksi koji ih je odveo do blizu graničnog prelaza sa Albanijom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.