Standard.

srijeda novembar 21

Pokrenut disciplinski postupak: Policajac u Nikšiću vrijeđao i udarao suprugu

Disciplinski tužilac pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika Š.M. zato što je prvo vrijeđao, a zatim udario suprugu čime je narušio ugled policije, pišu Dnevne novine.

39 hits

srijeda novembar 21

Zatvorenik pokušao samoubistvo

Osuđenik L. L. iz Podgorice pokušao je da izvrši samoubistvo u prostorijama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

74 hits

srijeda novembar 21

Zatvorenik pokušao samoubistvo

Objavljeno u: Hronika

srijeda novembar 21

Odbijen predlog SDT-a: Maroviću ipak ostaje stan, kuća blokirana

Viši sud u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se bivšem potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću oduzme stan od 90 metara kvadratnih u Budvi. Istom odlukom prihvaćen je zahtjev…

34 hits

utorak novembar 20

Novi detalji: Ubica pucao u Kalezića iz pištolja sa prigušivačem, saslušani članovi grupa iz Podgorice, Bara, Cetinja i Budve

Deset projektila iz pištolja sa prigušivačem ispaljeno je sinoć u Podgoričanina Veselina Kalezića, u naselju Stari aerodrom, pokazala je dosadašnja istraga inspektora podgoričkog Centra bezbjednosti.

163 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:00

Safet Kalić protiv Crne Gore: Na sudu tražio naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za stan na Svetom Stefanu

U Osnovnom sudu u Kotoru održalo se ročište po tužbi Safeta Kalića protiv države Crne Gore za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4.8.2011. godine do 18.11.2016. godine. Tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari koje su ukradene ili uništene.

Na pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Osim pred kotorskim sudom, po istom osnovu pokrenuti su sudski postupci i pred sudovima u Podgorici, Rožajama i Ulcinju.

Tokom petogodišnjeg sudskog procesa, u kojem su Kalić i članovi njegove porodice oslobođeni optuži za pranje novca, imovinom Kalića gazdovala je državna Uprava za imovinu.

Podsjećamo, prije nepunih sedam godina država je privremeno oduzela imovinu porodice Kalić nekretnine u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu, čija je vrijednost procijenjena na 28 miliona eura.

Nakon što su Safet, njegov brat Mersudin i supruga Amina pravosnažno oslobođeni optužbe da su “oprali 7,7 miliona eura stečenih prodajom droge, vraćena im je sva nepokretna imovina, koja im je bila privremeno oduzeta tokom trajanja sudskog postupka.

Povraćaj oduzete imovine uslijedio je nakon pravosnažnosti oslobađajuće presude odnosno odlukom Apelacionog suda iz 2016., kada je po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju naloženo Upravi za imovinu koja se starala o oduzetim pokretnostima i nepokretnostima, da sačini plan njenog vraćanja vlasnicima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.