Standard.

četvrtak januar 17

Uhapšen Taso Jovanović, osumnjičen za pokušaj ubistva Jabučanina i Perovića na Cetinju

Cetinjanin Taso Jovanović (41), za kojim je raspisana Nacionalna potjernica zbog teškog ubistva u pokušaju na štetu vlasnika kompanije Prima car Aleksandara Jabučanina i njegovog prijatelja Neđeljka Perovića, uhapšen je…

102 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

112 hits

četvrtak januar 17

Po potjernici podgoričkog Interpola: Srpski državljanin uhapšen u Njemačkoj zbog šverca kokaina

Njemačka policija je u ponedeljak, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila Momčila Pecića (64), državljanina Srbije zbog šverca kokaina.

65 hits

četvrtak januar 17

Istraga o krađi iz Narodnog muzeja: Tužilaštvo tražilo kontrolu Ćukovića i Pejovića

Osnovni sud u Cetinju odbio je zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu da se u istrazi o nestanku 2.900 predmeta iz Narodnog muzeja na Cetinju obave pretresi stanova bivših…

38 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:00

Safet Kalić protiv Crne Gore: Na sudu tražio naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za stan na Svetom Stefanu

U Osnovnom sudu u Kotoru održalo se ročište po tužbi Safeta Kalića protiv države Crne Gore za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4.8.2011. godine do 18.11.2016. godine. Tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari koje su ukradene ili uništene.

Na pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Osim pred kotorskim sudom, po istom osnovu pokrenuti su sudski postupci i pred sudovima u Podgorici, Rožajama i Ulcinju.

Tokom petogodišnjeg sudskog procesa, u kojem su Kalić i članovi njegove porodice oslobođeni optuži za pranje novca, imovinom Kalića gazdovala je državna Uprava za imovinu.

Podsjećamo, prije nepunih sedam godina država je privremeno oduzela imovinu porodice Kalić nekretnine u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu, čija je vrijednost procijenjena na 28 miliona eura.

Nakon što su Safet, njegov brat Mersudin i supruga Amina pravosnažno oslobođeni optužbe da su “oprali 7,7 miliona eura stečenih prodajom droge, vraćena im je sva nepokretna imovina, koja im je bila privremeno oduzeta tokom trajanja sudskog postupka.

Povraćaj oduzete imovine uslijedio je nakon pravosnažnosti oslobađajuće presude odnosno odlukom Apelacionog suda iz 2016., kada je po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju naloženo Upravi za imovinu koja se starala o oduzetim pokretnostima i nepokretnostima, da sačini plan njenog vraćanja vlasnicima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.