Standard.

četvrtak mart 21

VIDEO - Čađenović: Kneževiću blaža kazna, za Mandića nema olakšavajućih okolnosti, Dikić odslužio svoje

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno davanje završnih riječi u suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Tužilac Saša Čađenović nastavio je sa iznošenjem završne…

35 hits

četvrtak mart 21

Tivat: U bespuću iznad Gornje Lastve spašen ruski državljanin

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Potraga za ruskim državljaninom A.S. koja je trajala čitavu noć okončana je uspješno u bespuću iznad Gornje Lastve u Tivtu, a u akciji u kojoj je učestvovalo 13 pripadnika Službe…

19 hits

četvrtak mart 21

Novi slučaj zlostavljanja: Roditelji prijavili da su maloljetnici maltretirali djevojčicu

Otac dvanaestogodišnje djevojčice iz Podgorice prijavio je policiji da četvorica dječaka uznemiravaju njegovu kćerku u školi i nakon nastave, piše Dan.

50 hits

srijeda mart 20

Budva: U pucnjavi ranjen Radoje Mešter

U pucnjavi, koja se oko 20 sati dogodila u naselju Lazi u Budvi, ranjen je Radoje Mešter. Prema nezvaničnim informacijama, Mešter je ranjen u stomak, a sam se javio u…

105 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:00

Safet Kalić protiv Crne Gore: Na sudu tražio naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za stan na Svetom Stefanu

U Osnovnom sudu u Kotoru održalo se ročište po tužbi Safeta Kalića protiv države Crne Gore za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4.8.2011. godine do 18.11.2016. godine. Tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari koje su ukradene ili uništene.

Na pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Osim pred kotorskim sudom, po istom osnovu pokrenuti su sudski postupci i pred sudovima u Podgorici, Rožajama i Ulcinju.

Tokom petogodišnjeg sudskog procesa, u kojem su Kalić i članovi njegove porodice oslobođeni optuži za pranje novca, imovinom Kalića gazdovala je državna Uprava za imovinu.

Podsjećamo, prije nepunih sedam godina država je privremeno oduzela imovinu porodice Kalić nekretnine u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu, čija je vrijednost procijenjena na 28 miliona eura.

Nakon što su Safet, njegov brat Mersudin i supruga Amina pravosnažno oslobođeni optužbe da su “oprali 7,7 miliona eura stečenih prodajom droge, vraćena im je sva nepokretna imovina, koja im je bila privremeno oduzeta tokom trajanja sudskog postupka.

Povraćaj oduzete imovine uslijedio je nakon pravosnažnosti oslobađajuće presude odnosno odlukom Apelacionog suda iz 2016., kada je po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju naloženo Upravi za imovinu koja se starala o oduzetim pokretnostima i nepokretnostima, da sačini plan njenog vraćanja vlasnicima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.