Standard.

četvrtak jul 18

Nikšićanka opet nije svjedočila, Zeković: "Moja supruga je sama, nema kome da ostavi bebu"

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Nikšićanka Aleksandra Zeković ni danas se nije pojavila da svjedoči o pokušaju ubistva njenog supruga Radojice, za šta se tereti navodna grupa odbjeglog Stevana Stamatovića. Na optuženičkoj klupi nalaze se i…

322 hits

četvrtak jul 18

MUP ponovo nije dostavio dokumentaciju oko Marovićevog "poršea": Kako je Miloš kupio skupocjeno auto?

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo nije odgovorilo na pismeni dopis Višeg suda u Podgorici kojim se traži dostava dokumentacije vezane za registraciju putničkog vozila marke "porshe cayenne" u vlasništvu Miloša Marovića, kazao…

158 hits

četvrtak jul 18

Petnjica: Agović poginuo dok je radio na njivi

Sedamdesetosmogodišnii Mehmed Babo Agović, iz Krušcice, danas je tragično izgubio żivot radeći sa traktorom na svojoj njivi u svom selu.

558 hits

četvrtak jul 18

Osumnjičen za učešće u ubistvu Šarovića: Crvena potjernica za Nikolom Ivovićem

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Novljaninom Nikolom Ninom Ivovićem zbog sumnje daje 6. juna učestvovao u ubistvu sugrađanina Stefana Šarovića (31), saznaje Pobjeda.

157 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:00

Safet Kalić protiv Crne Gore: Na sudu tražio naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za stan na Svetom Stefanu

U Osnovnom sudu u Kotoru održalo se ročište po tužbi Safeta Kalića protiv države Crne Gore za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4.8.2011. godine do 18.11.2016. godine. Tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari koje su ukradene ili uništene.

Na pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Osim pred kotorskim sudom, po istom osnovu pokrenuti su sudski postupci i pred sudovima u Podgorici, Rožajama i Ulcinju.

Tokom petogodišnjeg sudskog procesa, u kojem su Kalić i članovi njegove porodice oslobođeni optuži za pranje novca, imovinom Kalića gazdovala je državna Uprava za imovinu.

Podsjećamo, prije nepunih sedam godina država je privremeno oduzela imovinu porodice Kalić nekretnine u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu, čija je vrijednost procijenjena na 28 miliona eura.

Nakon što su Safet, njegov brat Mersudin i supruga Amina pravosnažno oslobođeni optužbe da su “oprali 7,7 miliona eura stečenih prodajom droge, vraćena im je sva nepokretna imovina, koja im je bila privremeno oduzeta tokom trajanja sudskog postupka.

Povraćaj oduzete imovine uslijedio je nakon pravosnažnosti oslobađajuće presude odnosno odlukom Apelacionog suda iz 2016., kada je po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju naloženo Upravi za imovinu koja se starala o oduzetim pokretnostima i nepokretnostima, da sačini plan njenog vraćanja vlasnicima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.