Standard.

ponedjeljak mart 25

Berancu određeno zadržavanje do 72 sata: U njegovom vozilu pronađeno 233 kilograma marihuane

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Milosav Veličković, danas je nakon saslušanja odredio zadržavanje u trajanju do 72 časa Berancu D.D. (29) zbog postojanja sumnje da je…

17 hits

ponedjeljak mart 25

Bjelopoljcu određen pritvor: Drvenom motkom udarao oca po glavi

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo je rješenje tamošnjeg Osnovnog suda kojim je potvrđen pritvor od 30 dana A.K. (22) iz bjelopoljskog sela Metanjac, zbog krivičnog djela nasilje…

64 hits

ponedjeljak mart 25

Dikić: Čak je i agent provokator Velimirović potvrdio moju odbranu, Sinđelić nije govorio istinu

Davanje završnih riječi u postupku koji se vodi za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, nastavljeno je danas. Advokati optuženih Branke Milić i MIana Dušića kazali su da njihovi…

42 hits

ponedjeljak mart 25

Uhapšen Ulcinjanin zbog sumnje da je silovao državljanku Albanije

Policija je uhapsila  H.K. iz Ulcinja, zbog sumnje da je silovao albansku državljanku, koja je radno boravili u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave policije. 

46 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 07:34

Kalić tuži državu i za nestali namještaj

U Osnovnom sudu u Kotoru juče je počelo suđenje po tužbi Rožajca Safeta Kalića protiv države Crne Gore kao tužene strane prvog reda i Uprave za imovinu, tužene drugog reda, za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti za period od 4. avgusta 2011. do 18. novembra 2016.

U tom periodu, kako se navodi u tužbi, pričinjena je materijalna šteta na nepokretnoj i pokretnoj imovini porodice Kalić i njihovih firmi, a koja je bila neosnovano i nezakonito oduzeta u tom periodu, pišu Dnevne novine.

Na jučerašnjem pripremnom ročištu, advokat Stefan Jovanović, po zamjeničkom punomoćju advokata Dragoljuba Đukanovića, preinačio je postojeću tužbeni zahtjev i pored postojećeg postavio tužbeni zahtjev i za naknadu štete na pokretnim stvarima u istom periodu.

Ova tužba se odnosi na stan od 92 kvadrata na Svetom Stefanu i na dio stvari, koje su kako se navodi u tužbi, otuđene, kao i za stvari koje su propale usljed nedomaćinskog odnosa tužene strane. Vrijednost spora je procesno postavljena na 20.001 eura, a pravu vrijednost utvrdiće vještaci.

Advokat Jovanović je juče predložio za vještaka finansijske struke Vukadina Stojanovića iz Podgorice, a za vještaka građevinske struke Radovana Kneževića iz Ulcinja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.