Standard.

utorak januar 15

U Nikšiću uhapšene dvije bezbjednosno interesantne osobe: Pronađeni pišolj i municija u ilegalnom posjedu

Nikšićka policija, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronašla je pištolj i municiju. Dva lica…

79 hits

utorak januar 15

Nova prijetnja Kneževića: "Glavni akter umire na kraju filma"

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izuzetno je aktivan na svom Instagram nalogu od kad je protiv njega Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu za pronevjeru i pranje novca, ali čini se…

253 hits

utorak januar 15

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da…

41 hits

utorak januar 15

Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala devet godina

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević osumnjičen je da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još…

77 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 14:10

Tužilaštvo ispituje prebijanje u "Dobroti": Nakon što prikupimo sve informacije, odlučićemo o daljim koracima

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru obavješteno je o incidetu u specijalnoj bolnici "Dobrota" kada su u zatvorskom odjeljenju dva zatvorenika pretukla Milana Vidića, i u toku je, kako su kazali za Standard, prikupljanje dokaza nakon čega će biti odlučeno da li će  pokrenut postupak.

"Dežurni tužilac ovog tužilaštva je obavješten o navedenom dogadjaju i naložio je OPS da prikupe obavještenja od navedenih lica i neposrednog svjedoka, izuzimanje video nadzora, pregled oštećenog lice te druge radnje u cilju utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja, nakon čega će biti donijeta odluka. Utvrđeno je ko je snimao predmetni događaj ali Vam u cilju postupka ne možemo saopštiti identitet istog", navodi se u odgovoru dostavljenom Standardu, koji potpisuje portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Tijana Čelanović.

U zatvorskom odjeljenju Specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru došlo je do brutalne tuče, kada su dva zatvorenika pretukla Milana Vidića. Jedan od aktera tuče je Radoš Lješković, koji je osuđen na tri godine zbog pokušaja ubistva jednog zatvorenika u ZIKS-u, ali je odslužio svoju kaznu.

Direktor specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru Dragan Čabarkapa kazao je ranije u izjavi za Standard, da je policija obaviještena o slučaju prebijanja Vidića. Čabarkapa je rekao da je MUP obavio uviđaj, kao i da se istražuje mogućnost da je tuča iscenira.

Prebijanje zatvorenika Vidića nije prvi slučaj nasilja u bolnici u Kotoru koji je ove godine izašao u javnost.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković nedavno je utvrdio da su zaposleni u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru u dva navrata zlostavljali, udarali i ponižavali jednog pacijenta u periodu od februara do marta ove godine i da ta ustanova ništa nije preduzela da spriječi kršenje njegovih prava. Ombudsman je ocijenio da u "ovoj ustanovi vlada klima fizičkog kažnjavanja".

Advokatica pacijenta Marija Radulović, kazala je da je ovaj predmet proslijeđen VDT-u i da očekuje da će biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 09 novembar 2018 14:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.