Standard.

ponedjeljak mart 25

Berancu određeno zadržavanje do 72 sata: U njegovom vozilu pronađeno 233 kilograma marihuane

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Milosav Veličković, danas je nakon saslušanja odredio zadržavanje u trajanju do 72 časa Berancu D.D. (29) zbog postojanja sumnje da je…

17 hits

ponedjeljak mart 25

Bjelopoljcu određen pritvor: Drvenom motkom udarao oca po glavi

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo je rješenje tamošnjeg Osnovnog suda kojim je potvrđen pritvor od 30 dana A.K. (22) iz bjelopoljskog sela Metanjac, zbog krivičnog djela nasilje…

64 hits

ponedjeljak mart 25

Dikić: Čak je i agent provokator Velimirović potvrdio moju odbranu, Sinđelić nije govorio istinu

Davanje završnih riječi u postupku koji se vodi za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, nastavljeno je danas. Advokati optuženih Branke Milić i MIana Dušića kazali su da njihovi…

42 hits

ponedjeljak mart 25

Uhapšen Ulcinjanin zbog sumnje da je silovao državljanku Albanije

Policija je uhapsila  H.K. iz Ulcinja, zbog sumnje da je silovao albansku državljanku, koja je radno boravili u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave policije. 

46 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 14:10

Tužilaštvo ispituje prebijanje u "Dobroti": Nakon što prikupimo sve informacije, odlučićemo o daljim koracima

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru obavješteno je o incidetu u specijalnoj bolnici "Dobrota" kada su u zatvorskom odjeljenju dva zatvorenika pretukla Milana Vidića, i u toku je, kako su kazali za Standard, prikupljanje dokaza nakon čega će biti odlučeno da li će  pokrenut postupak.

"Dežurni tužilac ovog tužilaštva je obavješten o navedenom dogadjaju i naložio je OPS da prikupe obavještenja od navedenih lica i neposrednog svjedoka, izuzimanje video nadzora, pregled oštećenog lice te druge radnje u cilju utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja, nakon čega će biti donijeta odluka. Utvrđeno je ko je snimao predmetni događaj ali Vam u cilju postupka ne možemo saopštiti identitet istog", navodi se u odgovoru dostavljenom Standardu, koji potpisuje portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Tijana Čelanović.

U zatvorskom odjeljenju Specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru došlo je do brutalne tuče, kada su dva zatvorenika pretukla Milana Vidića. Jedan od aktera tuče je Radoš Lješković, koji je osuđen na tri godine zbog pokušaja ubistva jednog zatvorenika u ZIKS-u, ali je odslužio svoju kaznu.

Direktor specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru Dragan Čabarkapa kazao je ranije u izjavi za Standard, da je policija obaviještena o slučaju prebijanja Vidića. Čabarkapa je rekao da je MUP obavio uviđaj, kao i da se istražuje mogućnost da je tuča iscenira.

Prebijanje zatvorenika Vidića nije prvi slučaj nasilja u bolnici u Kotoru koji je ove godine izašao u javnost.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković nedavno je utvrdio da su zaposleni u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru u dva navrata zlostavljali, udarali i ponižavali jednog pacijenta u periodu od februara do marta ove godine i da ta ustanova ništa nije preduzela da spriječi kršenje njegovih prava. Ombudsman je ocijenio da u "ovoj ustanovi vlada klima fizičkog kažnjavanja".

Advokatica pacijenta Marija Radulović, kazala je da je ovaj predmet proslijeđen VDT-u i da očekuje da će biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 09 novembar 2018 14:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.