Standard.

nedjelja novembar 18

Zbog teže povrede službene dužnosti od početka godine kažnjeno 27 policajaca

Od početka 2018. godine zbog teže povrede službene dužnosti izrečene su disciplinske mjere za 27 policijskih službenika, saopšteno je Vikend novinama iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Za povredu službene dužnosti policijskom…

49 hits

nedjelja novembar 18

Viši sud se ni nakon 10 dana nije izjasnio o ukidanju pritvora Vukadinoviću

Advokat Velibor Marković kazao je da iako se radi o hitnom postupku, Viši sud se još uvijek nije izjasnio o zahtjevu odbrane za ukidanje pritvora Predragu Vukadinoviću, koji je prije…

20 hits

nedjelja novembar 18

Građani podnijeli četiri žalbe na policajce, sve odbijene

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova prošlog mjeseca je izvršilo kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu četiri pritužbe građana, a sve četiri žalbe su odbačene kao neosnovane,…

16 hits

nedjelja novembar 18

Tužilaštvo nije uložilo žalbu: Zadovoljni kaznom za Saru Vidak

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu kojom je državljanka Srbije Sara Vidak (20) proglašena krivom za napad na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić…

101 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 14:10

Tužilaštvo ispituje prebijanje u "Dobroti": Nakon što prikupimo sve informacije, odlučićemo o daljim koracima

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru obavješteno je o incidetu u specijalnoj bolnici "Dobrota" kada su u zatvorskom odjeljenju dva zatvorenika pretukla Milana Vidića, i u toku je, kako su kazali za Standard, prikupljanje dokaza nakon čega će biti odlučeno da li će  pokrenut postupak.

"Dežurni tužilac ovog tužilaštva je obavješten o navedenom dogadjaju i naložio je OPS da prikupe obavještenja od navedenih lica i neposrednog svjedoka, izuzimanje video nadzora, pregled oštećenog lice te druge radnje u cilju utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja, nakon čega će biti donijeta odluka. Utvrđeno je ko je snimao predmetni događaj ali Vam u cilju postupka ne možemo saopštiti identitet istog", navodi se u odgovoru dostavljenom Standardu, koji potpisuje portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Tijana Čelanović.

U zatvorskom odjeljenju Specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru došlo je do brutalne tuče, kada su dva zatvorenika pretukla Milana Vidića. Jedan od aktera tuče je Radoš Lješković, koji je osuđen na tri godine zbog pokušaja ubistva jednog zatvorenika u ZIKS-u, ali je odslužio svoju kaznu.

Direktor specijalne bolnice “Dobrota” u Kotoru Dragan Čabarkapa kazao je ranije u izjavi za Standard, da je policija obaviještena o slučaju prebijanja Vidića. Čabarkapa je rekao da je MUP obavio uviđaj, kao i da se istražuje mogućnost da je tuča iscenira.

Prebijanje zatvorenika Vidića nije prvi slučaj nasilja u bolnici u Kotoru koji je ove godine izašao u javnost.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković nedavno je utvrdio da su zaposleni u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru u dva navrata zlostavljali, udarali i ponižavali jednog pacijenta u periodu od februara do marta ove godine i da ta ustanova ništa nije preduzela da spriječi kršenje njegovih prava. Ombudsman je ocijenio da u "ovoj ustanovi vlada klima fizičkog kažnjavanja".

Advokatica pacijenta Marija Radulović, kazala je da je ovaj predmet proslijeđen VDT-u i da očekuje da će biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 09 novembar 2018 14:18

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.