Standard.

nedjelja novembar 18

Zbog teže povrede službene dužnosti od početka godine kažnjeno 27 policajaca

Od početka 2018. godine zbog teže povrede službene dužnosti izrečene su disciplinske mjere za 27 policijskih službenika, saopšteno je Vikend novinama iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Za povredu službene dužnosti policijskom…

49 hits

nedjelja novembar 18

Viši sud se ni nakon 10 dana nije izjasnio o ukidanju pritvora Vukadinoviću

Advokat Velibor Marković kazao je da iako se radi o hitnom postupku, Viši sud se još uvijek nije izjasnio o zahtjevu odbrane za ukidanje pritvora Predragu Vukadinoviću, koji je prije…

20 hits

nedjelja novembar 18

Građani podnijeli četiri žalbe na policajce, sve odbijene

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova prošlog mjeseca je izvršilo kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu četiri pritužbe građana, a sve četiri žalbe su odbačene kao neosnovane,…

16 hits

nedjelja novembar 18

Tužilaštvo nije uložilo žalbu: Zadovoljni kaznom za Saru Vidak

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu kojom je državljanka Srbije Sara Vidak (20) proglašena krivom za napad na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić…

101 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 21:19

Đuroviću pritvor do 30 dana zbog sumnje da je aktivirao bombu ispod vozila službenika ZIKS-a

Danilovgrađaninu Lazaru Đuroviću, nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Podgorici, određen je pritvor do 30 dana, saznaje portal Standard. Đurović je osumnjičen da je aktivirao eksplozivnu napravu ispod vozila službenika ZIKS-a, Raša Zindovića.

Đuroviću pritvor do 30 dana zbog sumnje da je aktivirao bombu ispod vozila službenika ZIKS-a Ilustracija

On se sumnjiči i za izvršenje krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsjetimo, u mjestu Stologlav u Danilovgradu, u noći između utorka i srijede, oko 2:30 sati odjeknula je eksplozija ispod automobila "VW Passat" koje je u vlasništvu službenika Raša Zindovića.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih već je pričinjena materijalna šteta. Od jačine eksplozije oštećena su dva automobila koja su se nalazila u blizini, a popucala su i stakla na prozorima stana službenika ZIKS-a.

Policija je, na osnovu prikupljenih dokaza i operativnih saznanja, u vrlo kratkom roku locirala Đurovića, nakon čega su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa policija je pronašla tragove i predmete za koje se sumnja i koji se povezuju sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.