Standard.

ponedjeljak decembar 17

Branka Milić: Nakon nezapamćenih poniženja i torture, u sud se ne vraćam

Branka Milić, jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. kazala je za Dan da nakon torture i nezapamćenih poniženja koja je doživjela…

48 hits

ponedjeljak decembar 17

Crnogorac uhapšen u Švajcarskoj, osumnjičen za više od 100 krađa

Državljanin Crne Gore (42), čiji identitet nije saopšten, uhapšen je juče u Švajcarskoj zbog sumnje da je za četiri godine počinio više od 100 krađa.

117 hits

nedjelja decembar 16

Prisluškivani razgovori otkrili detalje o akterima šverca cigareta

Carinik Vojin Leković je nakon zapljene 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica, vrijednih oko 1.400.000 eura, nadomak glavnog grada početkom avgusta, u više navrata preko telefona kod kolega u Podgorici…

64 hits

nedjelja decembar 16

Pokrenut postupak protiv budvanskih policajaca jer su nemarno obavili uviđaj

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskih službenika M.M. i P.Z., koji se terete da nijesu pravilno obavili uviđaj, piše Dan.

36 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:46

Zeković ne zna neka imena sa listinga jer je telefon često pozajmljivao

Radojica Zeković, koga su prema optužnici 20. maja prošle godine pokušali da likvidiraju članovi grupe Stevana Stamatovića, kazao je juče u Višem sudu u Podgorici, nakon što je pročitan dopis T-com-a o komunikacijama brojeva “067” mreže sa njegovim brojem u periodu od 1. decembra do dana kada je postavljen eksploziv ispod njegovog automobila, da mnoge od imena sa listinga ne zna jer je telefon često pozajmljivao.

FOTO: CdM FOTO: CdM

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, 20. maja 2017. godine Zekovića su dok je bio na nedjeljnom odsustvu pokušali da likvidiraju optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak, postavivši u podgoričkim naselju Zabjelo eksplozivnu napravu ispod “golfa 5”, koji je on koristio.

Zeković je pojasnio da je broj sa kojeg je komunicirao koristio dok je bio u poluotvorenom odjeljenju ZIKS-a svakog dana od 13.30 do 21.30 sati, a nosio ga je i tokom korišćenja pogodnosti, odnosno odsustva. Potvrdio je da je komunicirao sa prijateljima Miliošem Burićem, Rajkom Domazekovićem, Miodragom Roganovićem – ocem njegovog kuma Vladimira, Nemanjom Đurovcem, Branislavom Roganovićem i Slavkom Roganovićem. Pojasnio je da duže razgovore vodio sa službenicim ZIKS-a Čedomirom Popovićem i Draženom Boljevićem, jer je u to vrijeme obavljao više poslova, radio je kao baštovan u ZIKS-u, a šefu prijavnice i šefu poluotvorenog odjeljenja morao je da prijavljuje sve detaljno kada i koji alat uzima, kada ga vraća, gdje ide, šta radi i popravlja, što zahtijeva dugotrajnu komunikaciju.

Nakon što mu je predsjednica vijeća sutkinja Ana Vuković pročitala desetak imena, mahom ženskih, Zeković je kazao da mu nijesu poznata, te da pretpostavlja da su te komunikacije ostvarivali zatvorenici kojima je pozajmljivao telefon ili drugovi s kojima je bio dok je koristio pogodnosti.

Zeković je potvrdio i da je 16. maja prošle godine imao komunikaciju sa menadžerom restorana “Salaš” i to oko proslave prvog rođendana, a ujedno i krštenja svog sina.

Juče je saslušan svjedok Dragan Dević, na okolnosti prodaje vozila “golf 5” ispod kojeg su optuženi pokušali da podmetnu eksploziv prije godinu i po dana, i s tim u vezi je kazao da je vozilo kupio prije dvije-tri godine od druga, pa nije sačinjavao ugovor. Nakon 15 dana auto je prodao, uputio kupce, koji su bili mlađi momci, na čovjeka na kojeg se vodi vozilo. Naveo je da se ne sjeća njihovih imena, niti detalja. O predmetnom događaju Dević je saznao od policije kada je pozvan na razgovor.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i Aleksandar Bojović, Đorđije Božović i Stefan Balević. U razgovorima koji su snimani putem mjera tajnog nadzora, kao “drug” označen je navodni šef ove kriminalne grupe Stamatović, a kojeg policija ga dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.