Standard.

utorak maj 21

Uhapšena krimi grupa iz Crne Gore i Srbije: Pronađeno preko 100 kg kokaina, vrijednost droge preko 8,6 miliona eura!

Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope. Kod…

105 hits

utorak maj 21

Ovo je ruta po kojoj kokain iz Latinske Amerike dolazi u Crnu Goru

Svi putevi kokaina, koji idu ka Balkanskom poluostrvu vode od Južne Amerike. Najčešća ruta počinje od Kolumbije do Brazila, zatim se droga prevozi do Španije ili Portugala i nastavlja ka…

97 hits

utorak maj 21

Zbog ubistva Mijovića i Jovanovića traže hrvatskog boksera?

Policija traga za više osoba i dva automobila za koje se sumnja da su korišćeni u ubistvu Darka Mijovića i Nikole Jovanovića u Berlinu, objavili su tamošnji mediji, prenosi Dan.

55 hits

utorak maj 21

Kisić Petrović neće odgovarati za stvaranje kriminalne organizacije

Slikarka iz Bara Danijela Kisić-Petrović i njen sin Kristofer neće odgovarati za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji, jer je Viši sud u Podgorici nakon razmatranja…

22 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:46

Zeković ne zna neka imena sa listinga jer je telefon često pozajmljivao

Radojica Zeković, koga su prema optužnici 20. maja prošle godine pokušali da likvidiraju članovi grupe Stevana Stamatovića, kazao je juče u Višem sudu u Podgorici, nakon što je pročitan dopis T-com-a o komunikacijama brojeva “067” mreže sa njegovim brojem u periodu od 1. decembra do dana kada je postavljen eksploziv ispod njegovog automobila, da mnoge od imena sa listinga ne zna jer je telefon često pozajmljivao.

FOTO: CdM FOTO: CdM

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, 20. maja 2017. godine Zekovića su dok je bio na nedjeljnom odsustvu pokušali da likvidiraju optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak, postavivši u podgoričkim naselju Zabjelo eksplozivnu napravu ispod “golfa 5”, koji je on koristio.

Zeković je pojasnio da je broj sa kojeg je komunicirao koristio dok je bio u poluotvorenom odjeljenju ZIKS-a svakog dana od 13.30 do 21.30 sati, a nosio ga je i tokom korišćenja pogodnosti, odnosno odsustva. Potvrdio je da je komunicirao sa prijateljima Miliošem Burićem, Rajkom Domazekovićem, Miodragom Roganovićem – ocem njegovog kuma Vladimira, Nemanjom Đurovcem, Branislavom Roganovićem i Slavkom Roganovićem. Pojasnio je da duže razgovore vodio sa službenicim ZIKS-a Čedomirom Popovićem i Draženom Boljevićem, jer je u to vrijeme obavljao više poslova, radio je kao baštovan u ZIKS-u, a šefu prijavnice i šefu poluotvorenog odjeljenja morao je da prijavljuje sve detaljno kada i koji alat uzima, kada ga vraća, gdje ide, šta radi i popravlja, što zahtijeva dugotrajnu komunikaciju.

Nakon što mu je predsjednica vijeća sutkinja Ana Vuković pročitala desetak imena, mahom ženskih, Zeković je kazao da mu nijesu poznata, te da pretpostavlja da su te komunikacije ostvarivali zatvorenici kojima je pozajmljivao telefon ili drugovi s kojima je bio dok je koristio pogodnosti.

Zeković je potvrdio i da je 16. maja prošle godine imao komunikaciju sa menadžerom restorana “Salaš” i to oko proslave prvog rođendana, a ujedno i krštenja svog sina.

Juče je saslušan svjedok Dragan Dević, na okolnosti prodaje vozila “golf 5” ispod kojeg su optuženi pokušali da podmetnu eksploziv prije godinu i po dana, i s tim u vezi je kazao da je vozilo kupio prije dvije-tri godine od druga, pa nije sačinjavao ugovor. Nakon 15 dana auto je prodao, uputio kupce, koji su bili mlađi momci, na čovjeka na kojeg se vodi vozilo. Naveo je da se ne sjeća njihovih imena, niti detalja. O predmetnom događaju Dević je saznao od policije kada je pozvan na razgovor.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i Aleksandar Bojović, Đorđije Božović i Stefan Balević. U razgovorima koji su snimani putem mjera tajnog nadzora, kao “drug” označen je navodni šef ove kriminalne grupe Stamatović, a kojeg policija ga dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.