Standard.

utorak februar 19

Mario Milošević osumnjičen za ubistvo Kruščića, rasvijetljen napad na Oliveru Lakić

Poslije višemjesečnog rada rasvijetljeno je ubistvo Miodraga Migija Kruščića na Starom aerodromu i napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije, Enis…

75 hits

utorak februar 19

Ko je Mario Milošević? Od uzornog sportiste do glavnog osumnjičenog egzekutora crnogorskih klanova

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Podgoričanin Mario Milošević (39), kojeg je policija danas označila kao direktnog izvršioca teškog ubistva Miodraga Migija Kruščića, poznat je po debelom kriminalnom dosijeu. On se sumnjiči da je učestvovao u…

74 hits

utorak februar 19

Knežević: Spreman sam da sarađujem sa tužiocima koji će raditi na osnovu zakona

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, reagovao je povodom navoda koje je Glavni specijalni tužioc Milivoje Katnić iznio u emisiji "Ukrštene riječi" Prve televizije.

16 hits

utorak februar 19

Priznaje da je tukao mladiće iz Rume, nudi jemstvo za slobodu

Pred sudijom barskog Osnovnog suda Tamarom Spasojević juče je nastavljeno suđenje Petru Vojvodiću (20), koji je optužen da je krajem avgusta prošle godine, u Sutomoru, nanio teške tjelesne povrede mladićima…

30 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:46

Zeković ne zna neka imena sa listinga jer je telefon često pozajmljivao

Radojica Zeković, koga su prema optužnici 20. maja prošle godine pokušali da likvidiraju članovi grupe Stevana Stamatovića, kazao je juče u Višem sudu u Podgorici, nakon što je pročitan dopis T-com-a o komunikacijama brojeva “067” mreže sa njegovim brojem u periodu od 1. decembra do dana kada je postavljen eksploziv ispod njegovog automobila, da mnoge od imena sa listinga ne zna jer je telefon često pozajmljivao.

FOTO: CdM FOTO: CdM

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića, 20. maja 2017. godine Zekovića su dok je bio na nedjeljnom odsustvu pokušali da likvidiraju optuženi Dejan Deletić i Milan Lješnjak, postavivši u podgoričkim naselju Zabjelo eksplozivnu napravu ispod “golfa 5”, koji je on koristio.

Zeković je pojasnio da je broj sa kojeg je komunicirao koristio dok je bio u poluotvorenom odjeljenju ZIKS-a svakog dana od 13.30 do 21.30 sati, a nosio ga je i tokom korišćenja pogodnosti, odnosno odsustva. Potvrdio je da je komunicirao sa prijateljima Miliošem Burićem, Rajkom Domazekovićem, Miodragom Roganovićem – ocem njegovog kuma Vladimira, Nemanjom Đurovcem, Branislavom Roganovićem i Slavkom Roganovićem. Pojasnio je da duže razgovore vodio sa službenicim ZIKS-a Čedomirom Popovićem i Draženom Boljevićem, jer je u to vrijeme obavljao više poslova, radio je kao baštovan u ZIKS-u, a šefu prijavnice i šefu poluotvorenog odjeljenja morao je da prijavljuje sve detaljno kada i koji alat uzima, kada ga vraća, gdje ide, šta radi i popravlja, što zahtijeva dugotrajnu komunikaciju.

Nakon što mu je predsjednica vijeća sutkinja Ana Vuković pročitala desetak imena, mahom ženskih, Zeković je kazao da mu nijesu poznata, te da pretpostavlja da su te komunikacije ostvarivali zatvorenici kojima je pozajmljivao telefon ili drugovi s kojima je bio dok je koristio pogodnosti.

Zeković je potvrdio i da je 16. maja prošle godine imao komunikaciju sa menadžerom restorana “Salaš” i to oko proslave prvog rođendana, a ujedno i krštenja svog sina.

Juče je saslušan svjedok Dragan Dević, na okolnosti prodaje vozila “golf 5” ispod kojeg su optuženi pokušali da podmetnu eksploziv prije godinu i po dana, i s tim u vezi je kazao da je vozilo kupio prije dvije-tri godine od druga, pa nije sačinjavao ugovor. Nakon 15 dana auto je prodao, uputio kupce, koji su bili mlađi momci, na čovjeka na kojeg se vodi vozilo. Naveo je da se ne sjeća njihovih imena, niti detalja. O predmetnom događaju Dević je saznao od policije kada je pozvan na razgovor.

Na optuženičkoj klupi nalaze se i Aleksandar Bojović, Đorđije Božović i Stefan Balević. U razgovorima koji su snimani putem mjera tajnog nadzora, kao “drug” označen je navodni šef ove kriminalne grupe Stamatović, a kojeg policija ga dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.