Standard.

četvrtak februar 21

Mladen Dašić pušten da se brani sa slobode

Interni revizor Atlas banke Mladen Dašić pušten je da se brani sa slobode, odlučio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

65 hits

četvrtak februar 21

Policija na Cetinju oduzela oružje i municiju, u Baru pancire i kriptovani telefon

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Cetinjska policija pronašla je i juče oduzela puške „Eskort” i „Stoeger”, pištolje „XC 357” sa dva okvira i „Glock” sa dva okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske i…

96 hits

četvrtak februar 21

Ukinut pritvor internom revizoru Atlas banke

Internom revizoru Atlas banke Mladenu Dašiću ukinut je pritvor.

39 hits

srijeda februar 20

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Motociklista udario u zadnji dio automobila, hitno prebačen u Klinički centar

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15:30 sati, kod hotel M Nikić u Podgorici povrijeđen je motociklista. 

174 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 08:05

Slikarku terete da je nudila 45.000 eura za ubistvo porodice i advokata

Danijela Kisić-Petrović tereti se da je stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat. Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 eura, što je potkrijepljeno dokazima, među kojima su i iskazi svjedoka, piše Pobjeda.

Ona se tereti da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekavanjem. To se navodi u obrazloženju Apelacionog suda koji je odbio žalbu njenog advokata i produžio joj pritvor.

U odluci suda navodi se da je te optužbe potvrdio svjedok F. R. pred tužilaštvom 2. marta, nakon pokretanja istrage protiv sina Kisić-Petrović, okrivljenog Kristofora Petrovića. Svjedok je ispričao da mu je D.I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 eura za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 eura.

D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I, R. Z, Đ. E. i L. S, koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”, navodi se u rješenju Apelacionog suda. Dodaje se da su dokazi koje je D. I. predao svjedoku F. R. pronađeni i kod D. I. pretresom njegove kuće 23. januara.

Kako je ispričao svjedok, D. I. bio je prisutan nekoliko puta kada se Kisić-Petrović žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su joj advokat i porodica iz jednog grada (muž i žena čijih se imena ne sjeća) bili trn u oku, te da je planirala njihovu likvidaciju. Ispričao je da je, kada je ozbiljno shvatio da planira da likvidira te ljude, odnosno da plati novcem njihova ubistva, obavijestio advokata.

U odluci Apelacionog suda se navodi da je vještačenjima utvrđeno da se na većoj količini oružja koja je pronađena pretresom kuće Kisić-Petrović u Baru nalaze njeni biološki tragovi, tragovi njenog sina i najmanje dvije za sada neidentifikovane osobe.

Kisić-Petrović je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer je ona državljanka Srbije i Hrvatske, kao i zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

U obrazloženju suda se navodi da je Kisić-Petrović osuđena zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora u kućnim uslovima u trajanju od šest mjeseci, koju još nije izdržala i uplatu 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.