Standard.

ponedjeljak decembar 17

Branka Milić: Nakon nezapamćenih poniženja i torture, u sud se ne vraćam

Branka Milić, jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. kazala je za Dan da nakon torture i nezapamćenih poniženja koja je doživjela…

48 hits

ponedjeljak decembar 17

Crnogorac uhapšen u Švajcarskoj, osumnjičen za više od 100 krađa

Državljanin Crne Gore (42), čiji identitet nije saopšten, uhapšen je juče u Švajcarskoj zbog sumnje da je za četiri godine počinio više od 100 krađa.

117 hits

nedjelja decembar 16

Prisluškivani razgovori otkrili detalje o akterima šverca cigareta

Carinik Vojin Leković je nakon zapljene 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica, vrijednih oko 1.400.000 eura, nadomak glavnog grada početkom avgusta, u više navrata preko telefona kod kolega u Podgorici…

64 hits

nedjelja decembar 16

Pokrenut postupak protiv budvanskih policajaca jer su nemarno obavili uviđaj

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskih službenika M.M. i P.Z., koji se terete da nijesu pravilno obavili uviđaj, piše Dan.

36 hits

 
 
 
 
srijeda, 05 decembar 2018 16:14

Oglasila se Atlas banka: Naše poslovanje otvoreno za sve provjere nadležnih organa, prošli smo supervizije i domaćih i međunarodnih regulatora

Povodom saslušanja zaposlenih u Atlas banci zbog sumnje u navodno poslovanje E-commerce servisa iz te banke su saopštili da je njihovo "poslovanje otvoreno za sve provjere nadležnih državnih organa i da je prošlo sve supervizije i domaćih i međunarodnih regulatora".

Oglasila se Atlas banka: Naše poslovanje otvoreno za sve provjere nadležnih organa, prošli smo supervizije i domaćih i međunarodnih regulatora FOTO: Atlas Capital

Kako dodaju, zato vjeruju da će se vrlo brzo potvrditi regularnost poslovanja banke, koja je, ističu, prepoznata kao nosilac svjetskih trendova elektronskog bankarstva u Crnoj Gori.

"Atlas Banka AD Podgorica je članica kartičnih asocijacija Visa, Master Card i Union Pay. E-commerce djelatnost obavlja od 2011. godine u skladu sa licencama ovih kartičnih asocijacija. Osim pravila kartičnih asocijacija, Banka je u obavezi da poštuje nacionalne propise Crne Gore i da svoje poslovanje uskladi sa zakonima koji regulišu bankarsko poslovanje i E-commerce djelatnost. Zbog toga je E-commerce poslovanje predmet redovnih i ciljnih kontrola od strane Centralne banke Crne Gore, te kartičnih asocijacija Visa i Master Card. Od kada je počela da pruža E-commerce usluge do danas, u Atlas banci nijesu utvrđene nepravilnosti. To potvrđuje da Atlas Banka svoju djelatnost obavlja u skladu sa svim propisima i međunarodnim standardima", saopštili su iz te banke.

Specijalno policijsko odjeljenje je realizovala predmet „Beta“ tokom čijeg je višemjesečnog sprovođenja otkriveno pranje novca u iznosu većem od pola milijarde eura i tom prilikom podnešene su 174 krivične prijave protiv fizičkih i pravnih lica.

"Policijski inspektori su u postupku izviđaja utvrdili da su osumnjičena pravna lica otvorila račune kod 'Atlas banke' AD Podgorica i da su ovlašćena lica, kako se sumnja, korišćenjem sistema 'E-commerce' vršila pranje novca preko tih računa i većinu sredstava transferisala dalje svojim osnivačima – nerezidentnim pravnim licima, na račune u Crnoj Gori, u zemlji porijekla i u 'off shore' destinacijama", saopšteno je iz Uprave policije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.