Standard.

četvrtak februar 21

Mladen Dašić pušten da se brani sa slobode

Interni revizor Atlas banke Mladen Dašić pušten je da se brani sa slobode, odlučio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

57 hits

četvrtak februar 21

Policija na Cetinju oduzela oružje i municiju, u Baru pancire i kriptovani telefon

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Cetinjska policija pronašla je i juče oduzela puške „Eskort” i „Stoeger”, pištolje „XC 357” sa dva okvira i „Glock” sa dva okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske i…

89 hits

četvrtak februar 21

Ukinut pritvor internom revizoru Atlas banke

Internom revizoru Atlas banke Mladenu Dašiću ukinut je pritvor.

35 hits

srijeda februar 20

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Motociklista udario u zadnji dio automobila, hitno prebačen u Klinički centar

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15:30 sati, kod hotel M Nikić u Podgorici povrijeđen je motociklista. 

160 hits

 
 
 
 
utorak, 15 januar 2019 07:35

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da glasa u naselju Dolac kod Berana, na biračkom mjestu broj šest u toj opštini. Kao mjesto prebavilišta Filipa Koraća navedena je opština Voždovac u gradu Beogradu.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju. Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno riječ, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje “zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gdje je osuđen na 18 godina zatvora. Vjeruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedjeljnik Afera, objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gdje se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980. godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih djela teška tjelesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića. Prema policijskom dosijeu, on se bavio krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou, a nakon hapšenja Luke Bojovića, preuzeo je njegovu razgranatu kriminalnu mrežu. Kako prenosi pomenuti nedjeljnik, Korać se već izvjesno vrijeme bavi i iznudama i reketiranjem.

Advokat Borivoje Borović rekao je juče medijima u Srbiji da pouzdano zna da državni organi nemaju ni jedan jedini dokaza protiv Filipa Koraća. On je rekao da žali što se Korać u javnosti često pominje u kontekstu kriminala.

“Protiv tog čovjeka nemaju nijedan dokaz. Ja znam da nemaju nijedan dokaz, i to je opasno”, rekao je Borović

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.