Standard.

subota avgust 17

Težak udes ispred Sozine: Poginula jedna osoba, tri povrijeđene

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila izmedju tunela Sozina i Raš poginula je bosanska državljanka, a najmanje tri osobe su povrijeđene, saopšteno je Standardu iz OKC-a Uprave policije. Udes se…

384 hits

subota avgust 17

Za 24 sata 28 saobraćajnih nezgoda: Putevi odnijeli dva života, 17 osoba povrijeđeno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

U Crnoj Gori, u protekla 24 sata, dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, teže je povrijeđeno devet, a lakše osam osoba, saopšteno je iz Uprave…

313 hits

subota avgust 17

VDT: Nikčević odgovara samo prekršajno

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević.

135 hits

subota avgust 17

Vujačić: Nijesam član ni jednog klana

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Marjan Vujačić (34) iz Golubovaca, koji je uhapšen 12. jula u Novom Sadu zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a kasnije je osumnjičen za još tri likvidacije, tvrdi da nije počinio zločine.

223 hits

 
 
 
 
utorak, 15 januar 2019 07:35

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da glasa u naselju Dolac kod Berana, na biračkom mjestu broj šest u toj opštini. Kao mjesto prebavilišta Filipa Koraća navedena je opština Voždovac u gradu Beogradu.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju. Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno riječ, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje “zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gdje je osuđen na 18 godina zatvora. Vjeruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedjeljnik Afera, objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gdje se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980. godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih djela teška tjelesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića. Prema policijskom dosijeu, on se bavio krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou, a nakon hapšenja Luke Bojovića, preuzeo je njegovu razgranatu kriminalnu mrežu. Kako prenosi pomenuti nedjeljnik, Korać se već izvjesno vrijeme bavi i iznudama i reketiranjem.

Advokat Borivoje Borović rekao je juče medijima u Srbiji da pouzdano zna da državni organi nemaju ni jedan jedini dokaza protiv Filipa Koraća. On je rekao da žali što se Korać u javnosti često pominje u kontekstu kriminala.

“Protiv tog čovjeka nemaju nijedan dokaz. Ja znam da nemaju nijedan dokaz, i to je opasno”, rekao je Borović

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.