Standard.

subota april 20

Podgorica: Pronađeno tijelo mladića (27) ispod Vezirovog mosta

Beživotno tijelo mladića J.D. (27) iz Podgorice pronađeno je danas ispod Vezirovog mosta u Podgorici.

16 hits

subota april 20

Uhapšen podoficir Vojske Crne Gore, ispituju ko je naručio kokain

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba. Uhapšen…

49 hits

subota april 20

Revizijom utvrđene nepravilnosti u blagajni Skupštine

U nastavku suđenja optuženoj blagajnici Skupštine Crne Gore Tamari Čađenović, koja se tereti da je pronevjerila oko 35.000 eura iz kase ove institucije, pročitani su godišnji revizorski izvještaji internog reviozra i Državne…

16 hits

petak april 19

Baranin ubijen u Malagi pred očima supruge i kćerke

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Baranin Zijad Nurković (24), koji je označen kao član organizovane barske kriminalne grupe bliske Alanu Kožaru, ubijen je sinoć u Malagi, saznaje Standard. Prema informacijama našeg portala, nepoznati počinilac mu…

174 hits

 
 
 
 
utorak, 15 januar 2019 07:35

Saradnik Luke Bojovića Filip Korać crnogorski državljanin, ima pravo glasa u Beranama

Vođa “zemunskog klana”” Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu potjernicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama. Kako je saopšteno Danu, Korać ima pravo da glasa u naselju Dolac kod Berana, na biračkom mjestu broj šest u toj opštini. Kao mjesto prebavilišta Filipa Koraća navedena je opština Voždovac u gradu Beogradu.

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju. Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno riječ, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Korać je bliski saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje “zemunskog klana”, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine, gdje je osuđen na 18 godina zatvora. Vjeruje se da je u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima.

Nedjeljnik Afera, objavio je ranije izvode iz dosijea srpske policije o Koraću, gdje se vidi da je rođen u Beogradu u oktobru 1980. godine, da je državljanin Srbije i da je u policiji evidentiran zbog izvršenja više krivičnih djela teška tjelesna povreda, falsifikovanje novca i teška krađa, bez podataka o osuđivanosti.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao lice osumnjičeno za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića i za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića. Prema policijskom dosijeu, on se bavio krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou, a nakon hapšenja Luke Bojovića, preuzeo je njegovu razgranatu kriminalnu mrežu. Kako prenosi pomenuti nedjeljnik, Korać se već izvjesno vrijeme bavi i iznudama i reketiranjem.

Advokat Borivoje Borović rekao je juče medijima u Srbiji da pouzdano zna da državni organi nemaju ni jedan jedini dokaza protiv Filipa Koraća. On je rekao da žali što se Korać u javnosti često pominje u kontekstu kriminala.

“Protiv tog čovjeka nemaju nijedan dokaz. Ja znam da nemaju nijedan dokaz, i to je opasno”, rekao je Borović

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.