Standard.

četvrtak februar 21

Mladen Dašić pušten da se brani sa slobode

Interni revizor Atlas banke Mladen Dašić pušten je da se brani sa slobode, odlučio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

57 hits

četvrtak februar 21

Policija na Cetinju oduzela oružje i municiju, u Baru pancire i kriptovani telefon

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Cetinjska policija pronašla je i juče oduzela puške „Eskort” i „Stoeger”, pištolje „XC 357” sa dva okvira i „Glock” sa dva okvira, nišan za lovačku pušku, 76 komada pištoljske i…

89 hits

četvrtak februar 21

Ukinut pritvor internom revizoru Atlas banke

Internom revizoru Atlas banke Mladenu Dašiću ukinut je pritvor.

35 hits

srijeda februar 20

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Motociklista udario u zadnji dio automobila, hitno prebačen u Klinički centar

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15:30 sati, kod hotel M Nikić u Podgorici povrijeđen je motociklista. 

161 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 10:51

Odloženo suđenje Kašćelanu i kavčanima

Suđenje kavačkoj grupi, koje je trebalo da se održi danas u Višem sudu, odloženo je, dok jedan od navodnih vođa tog klana, Slobodan Kašćelan nije bio u sudnici.

Kao razlog odlaganja suđenja navedeno je to što je Kašćelan tek prije par dana izručen Crnoj Gori. Suđenje je zakazano za sjutra u 9 sati, ali je pitanje da li će i sjutra biti održano.

Slobodan Kašćelan (55) iz Kotora, koji slovi za jednog od vođa "kavačkog" klana, izručen je u petak pod jakim obezbjeđenjem iz Praga u Podgoricu.

Kašćelana organi gonjenja u Crnoj Gori traže zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, stvaranja kriminalne organizacije i zelenaštva.

"Sumnja se da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I. M. Takođe, se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Takođe je osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za neovlašćenu proizvodnju držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 11 februar 2019 11:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.