Standard.

utorak april 23

Vođa škaljaraca čituljom se oprostio od oca: "Tvoja smrt je probudila što sam godinama umirivao u sebi, svako zna šta…

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Od Kotoranina Veselina Vukotića, koji je u subotu ubijen je u kotorskom naselju Dobrota, danas su se čituljom oprostili njegovi sinovi Jovan i Igor. 

142 hits

utorak april 23

Nastavljeno suđenje za ubistvo bebe u Podgorici, javnost isključena iz postupka

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Pred vijećem sudije Vesne Moštrokol danas je nastavljeno suđenje Nerminu Šišiću (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka u Podgorici. Suđenje je zatvoreno za javnost, a prema…

46 hits

utorak april 23

Kašćelan uskoro na slobodi

Apelacioni sud je uvažio žalbu branilaca okrivljenog Slobodana Kašćelana izjavljenu na rješenje Višeg suda u Podgorici kojim mu je produžen pritvor, i time predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje,…

36 hits

utorak april 23

Iz zatvora pušten jedan od vođa škaljaraca

Kotoranin Jovo Jovanović, kojeg je policija označila kao jednog od vođa „škaljarskog klana”, izašao je iz zatvora.

30 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 10:51

Odloženo suđenje Kašćelanu i kavčanima

Suđenje kavačkoj grupi, koje je trebalo da se održi danas u Višem sudu, odloženo je, dok jedan od navodnih vođa tog klana, Slobodan Kašćelan nije bio u sudnici.

Kao razlog odlaganja suđenja navedeno je to što je Kašćelan tek prije par dana izručen Crnoj Gori. Suđenje je zakazano za sjutra u 9 sati, ali je pitanje da li će i sjutra biti održano.

Slobodan Kašćelan (55) iz Kotora, koji slovi za jednog od vođa "kavačkog" klana, izručen je u petak pod jakim obezbjeđenjem iz Praga u Podgoricu.

Kašćelana organi gonjenja u Crnoj Gori traže zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, stvaranja kriminalne organizacije i zelenaštva.

"Sumnja se da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I. M. Takođe, se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu", saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Takođe je osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za neovlašćenu proizvodnju držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 11 februar 2019 11:13

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.